|
Post by Admin on Jun 25, 2019 0:25:34 GMT
EI 2019: Jelena Pantović bez finala
Jelena Pantović u disciplini vazdužni pištolj nije uspjela da uđe u finale. Crnogorska pedstavnica na Evropskim igrama u kvalifikacijama osvojila je 34. mjesto od 37 učesnika.
Pantović je nastup završila sa 550 krugova, a prva Poljakinja Klaudija Bres sa 578!
Danas će u disciplini vazdušna puška nastupati Nemanja Obradović.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jun 25, 2019 0:29:51 GMT
EI 2019: Mrvaljević zaustavljen na startu, Gardaševići se zamalo domogli plasmana među osam
Srđan Mrvaljević sa zvukom gonga izgubio je premijerni meč Evropskog šampionata u džudou od Austrijanca Šamila Boršašvilija!
Nekadašnji osvajač medalje u mlađim kategorijama, iskoristio je priliku, prije svega zbog toga što je meč uveo u završnicu, da prođe iskusnijeg crnogorskog borca.
U istoj kategoriji (do 81 kilogram) Nebojša Gardašević zastao je nakon drugog kola, Nikšićanin je na startu bio slobodan, a onda je savladao Urkiza Solanu iz Španije. Za plasman među osam zaustavljen je od nekadašnjeg svjetskog šampiona i prošlogodišnjeg bronzanog sa planetarne smotre. Njemac Aleksandar Vicerčak iponom gušenjem minut prije kraja obezbijedio je prolaz među osam. Nikola Gardašević u konkurenciji do 73 kilograma (slobodan u prvom kolu), plasman među 16 na šampionatu Evrope obezbijedio je iponom - tek što je počeo da se bori (27 sekundi) sa Rumunom Aleksandrom Raicuom.
Nažalost, za prolaz dalje izgubio je zlatnim bodom od ruskog super borca Denisa Jarceva.
- Za mene je reprezentativac Austrije, u meču sa Srđanom dva puta izašao vani. Bio je "šido", pretpostavljam da je sudija čekao da istekne vrijeme i da mu ga dodijeli. Međutim, Srđan je bio malo nestrpljiv i povukao ga je, imao je superioran gard, a vidjeli ste u posljednjoj sekundi što se desilo - rekao je selektor Dragan Šćepanović.
Upozoravao je selektor džudo nacionalnog tima Nebojšu Gardaševića na njemačkog borca, koji je najveći broj borbi dobio gušenjem.
- Imao je šansu, kao i svi kada se plasiraju među 16, da uđe među osam. Međutim, nerealno je bilo očekivati da pobijedi nekadašnjeg svjetskog prvaka i bronzanog sa posljednjeg šampionata planete, čija je specijalnost gušenje. Ne mogu ništa da mu zamjerim, dao je sve od sebe. Najbliži plasmanu, koji bi ga doveo blizu medalje, bio je Nikola Gardašević.
- Bilo je to možda njegovo najbolje izdanje do sada i. Šanse su mu porasle, što sam mu rekao prije meča, kada je ušao u zlatno vrijeme. Međutim, prije toga je napravio tehničku grešku u jednom prihvatu, gdje je trebalo da bude malo strpljiviji. Protivnik bi definitivno pao na koljena. Međutim, to ga je ponijelo, kao i neiskustvo. Ušao je i nije se desio taj negativni poen za Rusa. Kasnije su nijanse odlučivale. Da je ušao među osam sve je bilo moguće - rekao je selektor.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jun 25, 2019 21:27:51 GMT
EI 2019: Obradović bez finala
Nemanja Obradović nije prošao kvalifikacije na Evropskim igrama. Crnogorski takmičar je u disciplini vazdušna puška bio 40.
Dan ranije, Jelena Pantović, takođe, ali u disciplini vazdušni pištolj, nije uspjela da izbori finale (bila je 34).
Crnogorski takmičari juče su završili debitantski nastup na Evropskim igrama.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jun 25, 2019 21:35:03 GMT
EI 2019: Danilo Pantić zastao u repesažu za bronzanu medalju
Danilo Pantić zastao je na korak od borbe za medalju. Nekadašnji juniorski prvak Evrope, u konkurenciji do 100 kilograma, izgubio je u repesažu, u četvrtoj borbi dana, od Azerbejdžanca Elkana Gasimova, osvajača dvije olimpijske medalje. Crnogorski džudista osvojio je sedmo mjesto na šampionatu Evrope u konkurenciji seniora.
Male šanse imao je u četvrtfinalu protiv jednog od najboljih, ako ne i najboljeg stokilaša, Varlama Lipertaliana. Izgubio je iponom, a prije toga iponima je eliminisao Arona Faru i Njemca Karl Riharda Freja. Njemac je osvajač raznih medalja na šampionatima i gran-pri takmičenjima.
Crnogorski borac ostvario je najbolji plasman u Bjelorusiji od crnogorskih takmičara. Braća Gardašević (Nikola i Nebojša) stgli su među 16 najboljih, a Srđan Mrvaljević izgubio je na startu prvenstva.
- U prvom meču savladao sam Austrijanca koji me pobijedio na prošlom šampionatu Evrope - glatko iponom. Posljednji put samga pobijedio u Taškentu na gran-priju. Očekivao sam težak meč, a poentirao sam "iponom". Osjećao sam se sjajno. U drugom meču borio sam sa Njemcem, osvajačem svjetskih i evropskih medalja, pritom je bio peti na Olimpijskim igrama. Pobijedio sam ga u zlatnom bodu. Držao sam meč pod kontrolom, a imao sam dvije kazne i gubio. Međutim, znao sam da ću da ga prođem. U četvrtfinalu radio sam meč sa Gruzijcem koji je prvi na svjetskoj rang listi. Da ne pričam puno o njemu, jer je posljednju deceniju osvojio sve prestižne medalje sa šampionata i Olimpijskih igara. Taj meč sam brzo zaboravio, jer sam brzo izgubio. Nakon toga sam radio borbu sa Azerbejdžancem, dobro poznatim protivnikom. Na prošlom takmičenju, u posljednjih deset sekundi sam izgubio od njega, a danas na 30 sekundi prije kraja - mojom greškom. Mislim da sam bio bolji, u početku sam dobio kaznu koja me poremetila i do kraja nijesam mogao da ga bacim. Pao sam na "vazari" - kazao je Pantić.
Zadovoljan je konačnim plasmanom, ali...
- Veliki rezultat, ali ne mogu da kažem da sam zadovoljan, zato što sam sa Azerbejdžancem tri puta radio mečeve. Mislimda sam mogao da pobijedim i da se borim za medalju. Ovako sedmo mjesto... Idemo dalje.
Evropsko prvenstvo je pokazalo:
- Imam dosta prostora da napredujem. Pokazao sam da sa svima mogu da radim. Napravio sam takav rezultat koji predstavlja podstrek. Nadam se da ću prije Svjetskog prvenstva učestvovati na gran-priju. Treba da stisnem zube do šampionata i da se spremim - poručio je Pantić.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jun 27, 2019 18:25:38 GMT
EI 2019: Mina Šibalić do kraja bila u igri sa šampionkom
Mina Šibalić je iz poraza izašla kao pobjednik. Crnogorska streličarka bila je blizu da iznenadi i najbolju na svijetu, Dankinju Maju Jager Buskbjerg.
- Izgubila samu prvom kolu eliminacija od svjetske šampionke i srebrne iz Bakua sa prvih Evropskih igara. Izgubila sam 6:4, što je dobar rezultat, jer sam povela 2:0 i 4:2 u prvom setu. Na kraju su je njeno iskustvo i slične situacije kroz koje je prolazila odveli u dalje takmičenje. Mislim da je ovo bilo presudno.
Mina nije bila zadovoljna kako je radila kvalifikacije, kaže da je mogla bolje, ali se ispravila u eliminacijama. Neki od vodećih trenera zemalja učesnika Evropskih igara prilazili su joj, pohvalili tehniku i čestitali na prikazanom protiv prve favoritkinje. Kontakti u sportu u kojem je Mina na Evropskim igrama u Bjelorusiji stigla sama, bez trenera, znače mnogo. Najviše zbog kampova.
- Svi su bili zbunjeni kada sam povela meč, čak i oficijelni spiker se zbunio. Najavio je Dankinju kao glavnu zvijezu i mene kao novog na sceni. Nijesu očekivali baš onakav početak. Nakon meča sam dobila pohvale. Glavni italijanski trener i prije meča mi je prišao, prokomentarisao tehniku i načinana koji gađem. Vrlo pozitivno mišljenje je imao.
Mina će do kraja ljeta na još dva takmičenja.
- Čekaju me takmičenja u Slovačkoj i Mađarskoj. Tu se nadam dobrom rezultatu i ići ću ka tome da pređem 600 krugova i oborim lični rekord. Sigurna sam da mogu, samo je pitanje kada će se desiti. Na treningu imam rezultat koji je preko 600 krugova.
Pobjeda
|
|