|
Post by Admin on Nov 17, 2018 17:03:40 GMT
Kolarov: Mitar zna da ne smije onako da šutira penal na 2:0
Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov rekao je poslije pobede nad Crnom Gorom da su Orlovi propustili dobru priliku da već u prvom poluvremenu sa još nekoliko golova ranije da riješe sve dileme.
“Na kraju smo od riješene utakmice dolazimo do toga da moramo da se branimo. Odigrali smo fantastično prvo poluvrijeme i tada je trebalo da riješimo utakmicu. Imali smo penal koji je Mitar šutnuo kako je šutnuo. Rekli smo mu u svlačionici, a i on prvi zna da ne treba tako da šutira na 2:0”, rekao je Kolarov odmah poslije meča za televiziju Sport klub.
Šta se desilo u nastavku?
“Povukli smo se bez razloga u drugom, mi ne znamo tako da igramo. Pokazali da visokim presingom možemo da ih ugrozimo. Na kraju smo ipak zaslužili pobjedu”.
Do kraja takmičenja ostala je još utakmica protiv Litvanije sljedećeg utorka.
“Da se odmorimo danas i sjutra, a u ponedjeljak već da treniramo i spremamo za Litvaniju da završimo onako kako smo počeli”, zaključio je Kolarov.
Mozzart Sport
|
|
|
Post by Admin on Nov 17, 2018 17:06:51 GMT
Tumbaković: "Dva brza gola nam potpuno poremetila koncept"
Solidan početak, odličnih pola sata na kraju, ali i generalno opor ukus u ustima selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića poslije poraza u Beogradu.
Selektor Sokolova ne krije da nije zadovoljan, posebno zato što Crnogorcima sada prijeti i ispadanje iz Lige C, jer u rang niže ne idu samo posljednjeplasirane ekipe već i najgora trećeplasirana iz četiri grupe.
"Prvih 20 minuta pozitivna dimenzija, ali dva primljena gola u tako kratkom periodu su nam potpuno poremetila koncept. Teško je bilo konsolidovati tim do kraja poluvremena. Onda smo napravili malu transformaciju u rasporedu igrača, sve je to poslije izgledalo bolje. Popravili smo utisak i u odnosu na ono što smo vidjeli u prvom poluvremenu i u odnosu na ono što smo vidjeli u Podgorici", bile su prve impresije crnogorskog selektora.
Posebno teško mu je pao način na koji su golovi primljeni. Dječije bolesti. Kontra poslije kornera Crnogoraca.
"To su baš neke stvari koje su isključivo usko stručne. U samoj pripremi se bavimo tome, na naše kornere se pravi obezbjeđenje, načini na koji se to radi su nam jako bliski, ali desi se ta greška... Pa onda odmah i drugi gol i koncept se poremeti. Pozitivna stvar je što kroz Ligu nacija možeš da afirmišeš neke igrače, sedmorica ili osmorica su do skora bili mladi reprezentativci, ali kad govorimo o takmičarskim utakmicama – nema opravdanja. Moramo neke stvari mnogo ozbiljnije da radimo", komentariše Tumbaković.
Šta je to selektor rekao u poluvremenu pa je Crna Gora u nastavku izgledala kao sasvim druga ekipa?
"Ništa posebno, nisam podviknuo, niti rekao nešto revolucionarno. Jedna umirujuća priča, da se vratimo u igru. Insistirali smo na tome da bar nešto pokažemo".
Sada slijedi borba za opstanak u Ligi C. Crnoj Gori predstoji realna opasnost da takmičenje završe kao najgora trećeplasirana ekipa u grupi.
"Znam sve, interesantno. Slovenija i Kipar su uzeli po bod... Prije ove utakmice Srbija nam je bila najvažnija, sad je to Rumunija. Tako je uvijek kad nemaš rezultate. Nadam se da će nam se vratiti Tomašević i Bećiraj, ali svakako će biti teško protiv Rumunije u posljednjem kolu".
A Srbija?
"Srbija je praktično osvojila prvo mjesto. Ozbiljan je favorit protiv Litvanije", decidiran je Tumbaković.
Mozzart Sport
|
|
|
Post by Admin on Nov 17, 2018 18:15:16 GMT
Mitrović: Nikad više “panenka”, više sam glup nego jak
Nije čudno što je Aleksandar Mitrović bio daleko najtraženiji reprezentativac Srbije u miks zoni po završetku utakmice sa Crnom Gorom. Novo izdanje napadača Fulama i novi gol za pobjedu od 2:1, ali je mnoge više zanimala ludorija s "panenkom" iz 38. minuta i promašaj.
"Prvo dobro poluvrijeme, drugo loše. Na kraju smo izdržali u posljednjih deset minuta, ali lijepa tri boda poslije svega”, ocjenio je Mitrović.
Zašto loša igra i slabije drugo pouvrijeme?
“Mogli smo da damo još neki gol u prvom, oni su rizikovali, dali gol u nastavku i imali neke šanse. Na kraju se dobro završilo po nas."
Jesi li planirao "panenku" ili se se u sekundi odlučio da probaš?
“Nisam planirao, htio sam da šutnem u suprotnu stranu, ali sam vidio kako se bacio u sekundi pa sam odlučio da probam. Ne znam ni ja šta sam htio."
Hoćeš je opet probati?
“Nikad više! Ajde da sam promašio za malo nego deset metara. Nisam htio, ne znam šta mi se desilo. Pomislio sam 'jao ne', kako sam šutnuo znao sam da neće ući. Gledao sam juče Holandiju kako je Depaj bocnuo i ja sam htio tako."
Jak si čovjek, otelo se nekom od novinara?
“Prije bih rekao da sam glup nego jak”, kroz smijeh će raspoloženi Mitrović.
Neuspješno izveden jedanaesterac bacio je u sjenku lijep drugi gol na pas Kolarova?
"Dugo igram s njim i znam kakve lopte daje. Gdje ih otprilike daje tako da sam osjetio gdje će lopta da padne i bocnuo je u mrežu."
Ostaje još Litvanija da se udari pečat?
“Jeste, treba ići na još jednu pobjedu da se ova odlična jesen kruniše uspjehom. Igramo kući, pred našim navijačima i logično je da se nadamo pobjedi."
Takođe, ako se pobjedi naredni rival, Srbija će preko Lige nacija moći do baraža za EURO 2020?
“To je još jedan plus. I zato mora da se pobjedi”, zaključio je Aleksandar Mitrović.
Mozzart Sport
|
|
|
Post by Admin on Nov 17, 2018 18:16:48 GMT
Rajković: "Bilo je jako važno da dobijemo"
Golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković zadovoljan je svojom partijom, ali prije svega pobjedom nad selekcijom Crne Gore, koja Orlove dovela na korak od promociju u Diviziju B Lige Nacija.
Poslije sjajnog finiša prvog poluvremena, Orlovi su posustali u nastavku, ali ih to ipak nije koštalo bodova.
"Malo smo se povukli u drugom poluvremenu, ja sam samo odradio svoj posao. Drago mi je da smo pobjedili i tako mora da bude i u utorak", rekao je Rajković.
Šta je bio uzrok pada u drugom djelu igre?
"Pali smo, povukli se. Nismo smjeli to da im dozvolimo, ali nisu ni oni stvorili neke stopostotne šanse. Moramo da bude koncetrisani svih 90 minuta, a ne samo u prvom poluvremenu. Bilo nam je jako važno da dobijemo, utorak igramo sa Litvanijom i veoma smo blizu da budemo prvi u grupi", kazao je Rajković.
Odlučujuća utakmica sa Litvanijom igra se u utorak od 20.45 na stadionu Partizana.
Mozzart Sport
|
|
|
Post by Admin on Nov 17, 2018 18:18:44 GMT
Janković: Naivno primljeni golovi i glup penal
Crnogorski reprezentativac Marko Janković ocjenio je poslije poraza od Srbije da je njegova ekipa naivno primila dva gola i napravila jedanaesterac, ali je podsjetio da je bilo problema i sa povrijeđenim igračima.
“U drugom poluvremenu smo ostavili bolji utisak, dosta smo naivno primili golove, čak je i penal bio glup. Igrali smo bez nekoliko jako bitnih igrača, ali i ovi mladi momci su pokazali da je budućnost pred njima, da možemo da se oslonimo na njih”, rekao je Janković novinarima poslije utakmice.
Imate još jednu utakmicu do kraja takmičenja?
“Predstoji nam meč protiv Rumuna, iako nema rezultatski značaj u smislu osvajanja prvog mjesta. Ali, jako je bitno za nas ostavimo što bolji utisak na kraju takmičenja”.
Da li ste stigli da pogledat snimak kod gola koji je poništen u drugom poluvremenu?
“Rekli su mi da nije bio ofsajd. Ali, to su neke stvari koje prave razliku, to bi bio jako bitan gol na startu drugog poluvremena. Ko zna kako bi se stvari razvijale.”
Čini se da je Ljubiša Tumbaković podigao crnogorsku selekciju?
“Meni je ovo treća godina sa njim u A selekciji. Crna Gora ide uzlaznom putanjom i nijednoj reprezentaciji nije lako da igra protiv nas”, zaključio je on.
Mozzart Sport
|
|