|
Post by Admin on Mar 26, 2023 16:19:41 GMT
Mugoša najavljuje derbi sa Srbijom: "Pred ovaj meč nema druge priče osim sportske"
Nije to bila posebno kvalitetna partija crnogorskih fudbalera u Razgradu, ali trend dobrih rezultata na startu ciklusa je nastavljen i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.
"Hrabri sokoli" su se vratili iz Bugarske sa tri boda koja im je donio Nikola Krstović i odmah se fokusirali na ono što slijedi u ponedjeljak - okršaj sa Srbijom pod Goricom, spektakl u najavi...
Nakon trijumfa na premijeri je mnogo lakše prići utakmici sa "orlovima", Crna Gora želi da iskoristi situaciju koju je sama sebi stvorila u prvoj rundi.
"Čeka nas novi izazov, ali prvo da se oporavimo i da probamo da nastavimo pobjednički niz. Sigurno da će biti mnogo teže nego u Bugarskoj, jer Srbija ima kvalitetnu reprezentaciju. Ipak, niko nije nepobjediv i nema straha, ovo je utakmica kao i svaka druga", rekao je napadač Stefan Mugoša.
Srbija je učestvovala na Mundijalu u Kataru, a kvalifikacije za Euro je otvorila rutinskom pobjedom nad Litvanijom (2:0).
"Srbija je pokazala da je ozbiljna reprezentacija, naročito u Ligi nacija. Poštujemo je, ali najviše cijenimo sebe. Nadam se da ćemo dobiti vjetar u leđa od navijača i da ćemo doći do željenog rezultata", dodao je Mugoša.
Duel Crne Gore i Srbije donosi naboj i na tribinama.
"Očekujemo najsportskiju moguću podršku. Nema druge priče, osim sportske. Srbija ima igrače kao što su Vlahović, Tadić, Mitrović, Kostić... To su fenomenalni fudbaleri, ali imamo i mi kvalitete. Možemo da igramo sa svima, to smo pokazali ranije protiv Turske, Holandije, Rumunije. Poštujemo ih, ali ne damo na sebe", jasan je napadač japanskog Visel Kobea.
Crna Gora je u Bugarskoj imala odličnih dvadesetak minuta u prvom poluvremenu, kasnije je dočekala grešku domaćina i preko trija Jovović-Jovetić-Krstović došla do tri boda.
"Ne bih rekao da Bugari nisu dobra selekcija. Imaju mladu ekipu, promijenili su dosta igrača. Možda su ranije imali velika imena, ali su kao tim napredovali sa novim selektorom. Nikome neće biti lako da osvoji bodove u Bugarskoj", istakao je Mugoša.
Nikom neće biti lako ni protiv Crne Gore...
"Proširio se broj kandidata za reprezentaciju. Imamo dužu klupu, što je veoma važno u kvalifikacijama. Praktično svi igrači mogu da pomognu timu. Svi koji su igrali pokazali su da na njih može da se računa", zaključio je Mugoša.
Vijesti.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Mar 26, 2023 16:19:56 GMT
Crna Gora je zasluženo slavila u Razgradu, Mundijal promijenio Piksija
Crnogorski fudbaleri u ponedjeljak veče pod Goricom mogu da očekuju Srbiju spremnu da kontroliše situaciju na terenu, poručio je novinar Sport kluba Branko Spasojević u razgovoru za "Vijesti".
"Sokoli" i "Orlovi" igraju u 2. kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024 nakon što su imali pravi start - Crna Gora je osvojila tri boda u Bugarskoj (1:0), a Srbija opravdala ulogu favorita u duelu sa Litvanijom u Beogradu (2:0).
"Gledao sam duel Crne Gore protiv Bugarske i vidio zasluženu pobjedu vaše reprezentacije. Bugarska je očigledno u smjeni generacija sa Mladenom Krstajićem, a Crna Gora na pravi način koristi to što ima, bez nekoliko standarnih igrača kao što su Marko Janković i Uroš Đurđević. Ostvarila je očekivanu pobjedu i mnogo važnu pred meč sa Srbijom. Bilo bi teško da priđe ovoj utakmici da nije slavila u Razgradu", rekao je Spasojević.
Srbija u Podgoricu dolazi po tri boda.
"Igra Srbije je takva da želi da se nametne na terenu, to će vjerovatno i uraditi sa igračima kakvi su Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović... Ne vjerujem da će u startnoj postavi biti Dušan Vlahović. Osnovni problem u igri Srbije je svakako odbrana, siguran sam da će u Podgorici opet zaigrati Nikola Milenković, da će tu ponovo biti Nemanja Gudelj i Strahinja Pavlović, igrač kojem najviše od svih vjeruje Dragan Stojković. Praktično je igrao svaku utakmicu od kada je selektor, sem ako je bio povrijeđen ili suspendovan", naveo je Spasojević.
Biće pun stadion, očekuje se i da bude spektakl.
"Radujem se ovoj utakmici, vjerujem i da će ambijent biti pravi sportski. Ne postoje dvije reprezentacije u fudbalu koje su se toliko oslanjale jedna na drugu kao Crna Gora i Srbija. Koliko sam vidio, preko 70 odsto igrača iz crnogorske selekcije je prošlo kroz srpski klupski fudbal", kazao je Spasojević.
Srbija se nije proslavila na Mundijalu, sada je praktično na novom početku sa istim selektorom.
"Piksi je na neki način bio žrtva sopstvene retorike i očekivanja u susret Mundijalu, sa izjavama koje su bile preambiciozne i koje su mu se obile o glavu. Sada je malo spustio loptu, priča i ponaša se mnogo opreznije, čak je i sam priznao da je svojim optimističnim najavama nametnuo ekipi teret koji očigledno nije bila spremna da iznese", kazao je Spasojević.
Nije sve idealno u srpskom fudbalu, iako je prije desetak dana Savez konačno dobio predsjednika - Dragana Džajića. Njegov protivkandidat je do dan pred izbore bio Nemanja Vidić.
"Sada djeluje da je situacija u FSS mirna, ali u stvari nije tako. Piksi je neko ko voli da uredi sve, da kontroliše stvari, tako je radio kroz karijeru, tako je bilo i jedno vrijeme sa mjesta selektora. Sada mu ova nova ekipa koja vodi Savez to neće dozvoliti. I on to dobro zna. Ne bi mu ni početak mandata sigurno protekao onako dobro da je na mjestu predsjednika bio Slaviša Kokeza. Dakle, prividno je stanje mirno, ali takav ambijent sigurno ne odgovara Piksiju", zaključio je Spasojević.
|
|
|
Post by Admin on Mar 26, 2023 16:20:08 GMT
I danas redovi ispred SC "Morača": Velika potražnja za ulaznicama za meč Crna Gora - Srbija
Interesovanje za ulaznice za meč Crna Gora - Srbija u okviru drugog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ne jenjava.
Kao i tokom subote, i danas je velika potražnja za ulaznicama koje se prodaju na šalterima SC "Morača".
Iz Fudbalskog saveza Crne Gore je ranije saopšteno da će se u nedjelju ulaznice prodavati do 17 sati, kao i na dan utakmice (ponedjeljak) od 10 sati pa do početka meča.
Ulaznice se prodaju po sljedećim cijenama:
- tribine SJEVER/JUG - 5 eura
- tribina ISTOK - sektori A, B, E i F – 10 eura
- tribina ISTOK - sektori C i D - 12.00 eura
- tribina ZAPAD - sektori A i F - 12.00 eura
- tribina ZAPAD - sektori B i E - 15 eura
- tribina ZAPAD - sektori C i D - 20 eura
Pri kupovini ulaznica obavezan je lični dokument na uvid (lična karta ili pasoš) za svaku osobu za koju se kupuje ulaznica.
Jedna osoba može kupiti maksimalno tri ulaznice.
Prodaja ulaznica osobama mlađim od 16 godina nije moguća, kao ni njihov ulazak na stadion bez prisustva punoljetne osobe.
Utakmica između Crne Gore i Srbije igra se 27. marta, sa početkom u 20:45 sati.
|
|
|
Post by Admin on Mar 26, 2023 16:20:24 GMT
Radulović pred Srbiju: "Bugarska nam je dala dodatni optimizam, spremni smo da se suprotstavimo renomiranom rivalu"
Crnogorski fudbaleri su u petak u Bugarskoj napravili sjajnu uvertiru za duel sa Srbijom u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Jedan dio posla je odrađen u Razgradu, teži ispit je u ponedjeljak od 20.45 pod Goricom protiv favorita grupe G, koji je na na startu rutinski savladao Litvaniju u Beogradu (2:0).
"U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahtjeve", rekao je selektor Miodrag Radulović.
Srbija teško može da iznenadi Crnu Goru, Crna Gora teško može da iznenadi Srbiju.
"Poznajemo dobro protivnika, veoma cijenimo i pojedinačni i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način", dodao je Radulović.
"Sokoli" imaju plan, sa Stevanom Jovetićem u startnoj postavi.
"Znamo šta treba da uradimo. Jovetić je u dobrom raspoloženju i dobroj formi. On i Savić, Marušić, Vešović, Šćekić - sve tu to naši lideri. Vraća se i Tomašević nakon suspenzije, a nadam se da će i Jovović biti spreman", istakao je Radulović.
Ključ utakmice je na sredini terena, smatra selektor:
"Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rješenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih".
Srbija sa jednim ili dva napadača - Radulović je spreman na obje varijante:
"Većinu utakmica su igrali sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju".
Crna Gora već ima tri boda, da li bi bila zadovoljna sa četiri nakon dvomeča?
"Vidjećemo nakon utakmice. Sigurno da želimo da pobijedimo i tako ćemo igrati. Ipak, nećemo se zalijetati, za tim nema potrebe", poručio je selektor.
|
|
|
Post by Admin on Mar 26, 2023 16:20:41 GMT
Savić želi pobjedu i poziva navijače na spektakl: "Da svi uživamo, i djeca će biti na stadionu"
Stefan Savić jedva čeka okršaj sa Srbijom - 2018. u Ligi nacija nije bio na terenu, pet godina kasnije je spreman da vodi Crnu Goru u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Pobjeda nad Bugarskom je dala krila "sokolima" pred sjutrašnji duel od 20.45.
"Mnogo je lakše prići ovom meču nakon trijumfa u Razgradu. Bilo je bitno da na pravi način počnemo kvalifikacije - atmosfera je bolja, timski duh na većem nivou. Pomoći će nam svakako pred ovu utakmicu", rekao je as Atletiko Madrida.
Osvrnuo se na izjavu Nikole Krstovića da ekipa "gine na terenu".
"Sada sam jedan od starijih, ne tako davno sam bio najmlađi. Trudimo se da prenesemo na mlađe vrijednosti koje smo mi sve ove godine pokupili. Da se ugledaju na nas koji smo duže tu. Čini mi se da radimo to na pravi način. U Bugarskoj se vidjelo da svi daju sve", dodao je Savić.
Šta može da se očekuje protiv Srbije?
"Poznajemo se, nema iznenađenja među nama. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice - to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo napadače, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu", istakao je Savić.
"Sokoli" moraju da kontrolišu emocije.
"Pokušaćemo da unesemo mir, pritisak ovdje nije toliko potreban. Odgovornost imamo, želju takođe, ali nam pritisak nije potreban, jer smo svjesni koliko je grupa teška i koliko su protivnici teški. Biće velika borba, i Srbija je toga svjesna, jer je malo ko ovdje lako pobijedio".
Iako nije igrao 2018. protiv Srbije, vjeruje da su "orlovi" sada jači nego tada.
"Dosta je istih igrača, ali su iskusniji, igrali su Mundijal, uigraniji su. Ali, i mi smo dvije godine sa selektorom, polako to dolazi na svoje, jer se sve bolje poznajemo", jasan je Savić.
Imao je poruku za navijače:
"Ovo je pravi sportski događaj i jedva čekam utakmicu. Ubijeđen sam da će sve proći u najboljem redu, da bude sportski, da nas navijači podrže na pravi način. Biće i djece na stadionu, biće i moj sestrić i želim da svi uživamo i na terenu i na tribinama", zaključio je Savić.
|
|