|
Post by Admin on Mar 5, 2024 13:15:37 GMT
FK Mornar mašta o tituli: "Ne moramo ništa, želimo sve"
Fudbaleri Mornara ispunili su enigmatiku, nakon što su u nedjelju u Podgorici pobjedom nad Dečićem (1:0), izabranici Zorana Đuraškovića riješili posljednji rebus.
Tuzani su jedina ekipa koja je u prvom dijelu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, dva puta dobila Mornar.
Barani su, međutim, najbolja ekipa nakon pauze u šampionatu sa 10 bodova iz četiri utakmice.
- Zasluženo smo pobijedili Dečić, bili smo za nijansu bolji od odlične ekipe koja ima veliki broj reprezentativaca. U mom timu nema reprezentativaca, ali siguran sam da će ih uskoro biti, jer su igrači vrijednim radom i igrama u takmičenju napredovali. I što je još važnije - krasi ih pobjednički mentalitet - naglasio je trener Zoran Đurašković.
Mornar karakteriše i čvrsta odbrana sa samo jednim primljenim golom u posljednjih pet utakmica. I taj pogodak su Barani primili iz penala - postigao ga je Anđelko Jovanović (Mladost Lob.bet).
- Apsolutno smo najviše napadački orijentisana ekipa, i igrači znaju da neće biti kritike ako izostane rezultat u dobroj igri. Kontinuitet dobrih igara na kraju bude nagrađen, imamo odličan stručni štab i analiza je jasna: da smo od starta prvenstva imali pošten i izjednačen kriterijum i vrhunsko suđenje, kao u nedjelju od tima Miloša Boškovića, Mornar bi sada bio lider, decidan je Đurašković.
On je krajem aprila prošle godine preuzeo ekipu nakon teškog poraza od Jedinstva. Mornar je tada bio na novoj klackalici između najjače i Druge lige. Sada Barani vjeruju u prvi izlazak u Evropu, jer su treći na tabeli sa svega četiri boda manje od lidera Dečića.
- Stanje je bilo alarmantno, ali sam sreo grupu dobrih ljudi, hrabrih i vrijednih igrača. Mornar prvi put igra tri sezone zaredom u Prvoj ligi. U klubu je uspostavljen porodični odnos, atmosfera prava timska i svi rade maksimalno - od predsjednika Milovana Perovića, sportskog direktora Mitra Novakovića ili koordinatora Nemanje Leverde... Imamo i stručan rad sa mladima. Tako se Velimir Ljutica, osim statusa omladinskog reprezentativaca izborio i za minute u prvom timu, a brojni mladići su na pragu debija - dodao je Đurašković.
Ambicije su najveće moguće, ali nema pritiska na “Topolici”.
- Ne moramo ništa, želimo sve. To je naš moto, pa i da probamo i da se borimo za titulu. U 20 posljednjih utakmica smo samo poraženi od Dečica u Baru i pod Goricom od Budućnosti. Imamo igrače pobjednike, publiku koja sada u Baru živi za fudbal. Imali smo 200 navijača u Podgorici protiv Dečića, a naša tribina u Baru je stalno ispunjena. Izlazak u Evropu bi bio podsticaj, a Bar postaje jedan od glavnih crnogorskih centara u svakom smislu - zaključio je Đurašković.
Vijesti.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Mar 5, 2024 13:16:26 GMT
FK Arsenal: "Na našem meču bio 431 navijač, a ne 250 kako su mediji objavili"
Meridianbet Prva crnogorska fudbalska liga odavno se nalazi na poražavajućem 53. mjestu UEF-ine rang liste klupskih koeficijenata (slabiji su samo Andora i San Marino), više od toga za brigu su sve češći sumnjivi mečevi i očigledna namještanja...
Ipak, u moru svih problema koji potresaju crnogorski fudbal iz Arsenala iz Tivta stiglo je zanimljivo reagovanje o broju gledalaca na utakmici tog kluba protiv Jedinstva.
Klubu iz Bokotorskog zaliva zasmetalo je što su mediji u pojedinim izvještajima naveli da je na tribinima tokom tog meča bilo 250 navijača i tvrde da ih je bilo - ni manje ni više - nego 431.
"Ubuduće, da ne bi dolazilo do ovakvih grešaka, molimo Vas da ili pitate klub o eventualnoj brojki, jer klub ima zaduženo lice koje prati situaciju oko broja gledalaca ili broj preuzmete sa našeg izvještaja utakmice na društvenim mrežama kluba", dodaje Arsenal u saopštenju.
|
|
|
Post by Admin on Mar 11, 2024 11:25:21 GMT
Dečić konačno pokazao zašto se bori za titulu - plus četiri na vrhu i pritisak na Budućnost, Sutjeska bliža Mornaru
Dečić - Rudar 3:1, Mornar - Jedinstvo 0:0, Petrovac - Sutjeska 1:2 i Mladost DG - Jezero 0:1 u prva četiri meča 24. kola Meridianbet 1. CFL.
Još jednom se mučio Dečić Admiralbet, i u petom proljećnom kolu, tek u posljednjih 20 minuta pokazao je zašto je kandidat za titulu, zašto je lider na tabeli - Tuzani su na Kampu OFK Titograda savladali Rudar sa 3:1 i povećali prednost na četiri boda u odnosu na drugoplasiranu Budućnost.
Podgoričani sjutra pod Goricom dočekuju Arsenal, imaju šansu da razliku vrate na bod.
Po teškim, nefudbalskim uslovima, očajnom terenu, ekipa Milorada Pekovića je 70 minuta jalovo napadala, a onda je tek u finišu, po "iskopinama" na Starom aerodromu, pronašla koridore ka golu.
Fudbaleri Dečića morali su da pokažu i mentalnu čvrstinu, jer su nakon vodećeg gola Olivera Šarkića iz penala, u 72. minutu, Pljevljaci odgovorili na isti način, samo tri minuta kasnije - realizator je bio kapiten gostiju Miloš Knežević.
Morali su tada Tuzani da pokažu barem "nešto", dostojno lidera, a meč su prelomili zahvaljujući individualnom kvalitetu ofanzivaca.
Prvo Bojana Matića, koji je u 79. minutu sjajno glavom, nakon prekida Šarkića, postigao četvrti gol ovog proljeća (računa se i onaj kada su mu se "sklanjali" fudbaleri Mladosti Lob.bet), a onda i Ognjena Stijepovića, koji je u 81. izašao iz driblinga i slabijom, desnom nogom, neodbranjivo pogodio.
Dečić je prvi, Rudar je ostao posljedni, sa bodom manje od Mladosti.
Drugi mandat Miljana Radovića na klupi Sutjeske Meridianbet je počeo uspješno - Nikšićani su nakon preokreta i sa igračem više slavili na gostovanju Petrovcu 2:1.
Pobjeda Sutjeske dobija na značaju i nakon remija Mornara - samo 0:0 u Baru protiv Jedinstva France. U trci za treće mjesto tim Miljana Radovića sada zaostaje samo dva boda.
Meč na stadionu "Mitar-Mićo Goliš" obilježio je fudbaler Sutjeske Dušan Vuković, koji je postigao dva pogotka, dok je strijelac za domaću ekipu bio Nemanja Carević.
Sutjeska je prva zaprijetila preko Kalezića, koji je bio neprecizan, dok na drugoj strani priliku nije iskoristio Babić.
Domaći su stigli do vođstva u 18. minutu, kada je, nakon kornera, lopta došla do Carevića, koji je sa ivice šesnaesterca poslao u mrežu.
Dva minuta kasnije trenutak, koji je usmjerio današnju utakmicu - Sutjeska je krenula u kontru, Kalezić imao priliku da sam izađe ispred Kordića, koji je izašao iz kaznenog prostora, faulirao igrača Sutjeske i dobio crveni karton.
Sa igračem više na terenu Sutjeska je brzo stigla do izjednačenja - napad je u 31. minutu tekao sa lijeve strane, lopta je od Bulatovića, došla do Šaletića, koji je ubacio u kazneni prostor, a Kalezić je malo zakačio, dovoljno da upiše asistenciju za Vukovića, koji je bio precizan.
Nastavila je ekipa Miljana Radovića sa napadima u drugom poluvremenu i do drugog gola stigla u 55. minutu, kada je lopta, nakon greške Popovića, došla do Pajovića, koji je asistirao Vukoviću za preokret.
Mogao je rezultat do kraja meča da se promijeni, Pavlović je imao priliku da zatrese mrežu domaće ekipe, dok je na drugoj strani efektno, petom, pokušao Perović, ali je Giljen odbranio.
Jezero je nadigralo Mladost Lob-bet na "DG areni", pa konačnih 1:0 ne oslikavaju nadmoć gostiju iz Plava.
Jedini gol je postigao Edis Redžepagić u 28. minutu, pa je Jezero treći put ove sezone bilo bolje od debitanta u 1. CFL.
24. kolo
subota, 09. mart
Petrovac - Sutjeska 1:2 (1:1) Carević 18 - Dušan Vuković 31, 55
Dečić - Rudar 3:1 (0:0) Šarkić 72'pen, Matić 79', Stijepović 81' - Zečević 75'pen
Mornar - Jedinstvo 0:0
Mladost Donja Gorica - Jezero 0:1 (0:1) Redžepagić 28
nedjelja, 10. mart
17:30h Budućnost - Arsenal
|
|
|
Post by Admin on Mar 11, 2024 11:30:06 GMT
Šestica šampiona: Budućnost napokon prava, het-trik Sekulića
Iz petog pokušaja Budućnost je slavila prvu pobjedu u nastavku šampionata u Meridianbet Prvoj ligi, i to kakvu - deklasirala je Arsenal 6:0.
Već nakon 27 sekundi Balša Sekulić je načeo mrežu Borisa Zogovića - sjajno se u prijemu lopte od Brnovića sa desne strane oslobodio čuvara i onda rezantno iz poluokreta nebranjivo pogodio.
U 7. minutu novi gol Sekulića, ali sa dva metra je ubacio loptu koju je odbio Zogović, nakon šuta glavom Vukotića sa peterca.
Deset minuta kasnije centaršut sa lijeve strane i sjajan gol glavom povratnika Igora Ivanovića.
Gosti su bili u šoku, demoralisano i bez ideje a domaći igrači su usporili ritam i do poluvremena nije bilo uzbuđenja.
U nastavku su agilnije prema naprijed krenuli igrači Arsenala, ali nisu imali ideju da dođu ni do pozicije da upute šut u okvir gola. Budućnost je strpljivo zatvarala prilaze, čekala na novi pad u igri gostiju i dočakali ga u 64. minutu, kada je Sekulić glavom sa peterca kompletirao het-trik.
Potom su on i Ivanović izišli iz iz igre, ali nevolje po goste nisu nestale - njihove izmjene su postigle po gol. Najprije Tonći Mujan u 73. minutu, a onda je hrvatski internacionalac pronašao na vrhu kaznenog prostora srpskog napadača Đorđa Despotovića, koji je od prečke šutem sa dosta efea postigao lijep pogodak u 83. minutu.
Do kraja su priliku da klasu pokažu imali i omladinci Budućnosti, Lazar Savović je pogodi stativu, a Andrej Kostić sjajnim pasom omogućio zicer Brnoviću. No, golman Zogović je sjajnom odbranom spasao gol.
Nakon 24. kola Budućnost je druga sa bodom manje od Dečića.
24. kolo
subota, 09. mart
Petrovac - Sutjeska 1:2 (1:1) Carević 18 - Dušan Vuković 31, 55
Dečić - Rudar 3:1 (0:0) Šarkić 72'pen, Matić 79', Stijepović 81' - Zečević 75'pen
Mornar - Jedinstvo 0:0
Mladost Donja Gorica - Jezero 0:1 (0:1) Redžepagić 28
nedjelja, 10. mart
Budućnost - Arsenal 6:0 (3:0) Sekulić 1', 7', 64', Ivanović 17', Mujan 73', Despotović 83'
1 Dečić 24 13 6 5 35:21 (+14) 45 2 Budućnost 24 12 8 4 47:28 (+19) 44 3 Mornar 24 9 11 4 25:21 (+4) 38 4 Sutjeska 24 8 12 4 30:22 (+8) 36 5 Jezero 24 9 8 7 25:24 (+1) 35 6 Petrovac 24 6 12 6 28:26 (+2) 30 7 Arsenal 24 5 12 7 27:35 (−8) 27 8 Jedinstvo 24 5 8 11 28:37 (−9) 23 9 Mladost Donja Gorica 24 5 5 14 25:40 (−15) 20 10 Rudar 24 5 4 15 16:32 (−16) 19
pobjednik ide u prvu rundu kvalifikacija za ligu šampiona
drugoplasirani ide u prvu rundu kvalifikacija za ligu konferencije
8-ti i 9-ti igraju baraž za popunu 1.CG lige sa drugim i trećim iz 2. CG lige
posljednji ispada iz lige
|
|
|
Post by Admin on Mar 13, 2024 6:59:18 GMT
Svađa Savićevića i suparnika uživo: "Tebe niko ne zna, potraži se na Wikipediji!"
NEVJEROVATNA svađa u televizijskom programu uživo između Dejana Savićevića, crnogorske fudbalske legende i predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, te Dejana Petkovića Džaje, bivšeg fudbalera i velikog kritičara Savićevića i njegove garniture u savezu.
U emisiji Football Fest žestoko su se verbalno sukobili, a voditelj je bio nemoćan smiriti ih. Obojica su dovodili u pitanje kredibilitet drugog, a sve je krenulo kada je Džaja kritikovao Mojaša Radonjića, slavnog bivšeg fudbalera koji je bio selektor mlade reprezentacije Crne Gore od 2014. do 2018.
Savićević: A zašto je Mojaš nesportista? Znaš što je Mojaš za tebe u svakom smislu? Znaš kakav je u fudbalskom smislu? A gdje je Mojaš igrao?
Džaja: Evo, kazaću ti. Za Lovćen, Sutjesku, Budućnost...
Tada je Savićević, ključni igrač prilikom osvajanja evropskih naslova Crvene Zvezde i Milana, ovako pokušao diskreditovati suparnika koji je igrao za Budućnost, Partizan, Standard Lijež, meksičku Pueblu i kiparski Apolon iz Limasola.
Savićević: Mojaš je institucija za tebe, Džaja, tebe ne zna niko. Džaja, da nema ove emisije, niko te ne bi poznavao. Gdje si igrao? Potraži se na Wikipediji!
Džaja: Ja sam igrao od 11. godine i sa 23 sam davao golove Barseloni. Poslije toga sam dobio kamen u bubregu i morao sam pauzirati. Igrao sam u Partizanu, Belgiji, Meksiku. Jesu svi ti ljudi ludi što su me plaćali toliko? Imao sam milionske ugovore.
Savićević: Milionski ugovori? Ne vjerujem baš...
Petković: Ma, ti nemaš pojma!
Kompletna emisija zvana Fudbal Fest može se vidjeti OVDJE!
index.hr; Sportski Forum
|
|