|
Post by Admin on Apr 20, 2024 20:28:49 GMT
Jevtić poziva navijače: "Ko ne ode na fudbal neka dođe da podrži Partizan ili Zvezdu"
Golim okom je bilo vidljivo koliko pobjeda znači treneru Ivici Jevtiću. Svaki bitan i kvalitetan poen proslavljao je u "Masteru" bez ustručavanja, pokazivao je emocije i radovao se kao malo dijete. Njegovi izabranici su mu davali dovoljno razloga za tako nešto, pa nije bilo potrebe da se suzdržava... Prikazali su dvije odlične partije protiv Partizana i sada u finalnoj seriji vode 2:0.
Prvi duel dobili su odbojkaši sa Marakane maksimalnim rezultatom, a djelovalo je da će tako biti i u drugom... Međutim, ispustili su prednost 20:17 u trećem setu.
"Da biste pobjedili utakmicu, morate da osvojite tri seta. Mislili smo da je sve gotovo u trećem, dok još nije pala posljednja lopta... Kontrolisali smo i taj dio igre, ali desio nam se pad, koji je iskusna ekipa Partizana iskoristila. Drago mi je da smo u četvrtom pokazali da ne padamo kad je teško, da imamo snage da riješimo - ne samo taj set i utakmicu - nego i narednu. Nadam se da ćemo u trećoj imati snage i energije da završimo posao na Banjici", rekao je Ivica Jevtić.
Ono što ne ide u prilog odbojkašima jeste preklapanje termina u subotu sa večitim derbijem u fudbalu. Ipak, to ne potresa odbojkaškog stručnjaka.
"Očekujem da će doći oni naši, što nas podržavaju tokom cijele sezone, oni su nam dovoljni... A pozivam sve koji ne odu na fudbal da u 19.00 časova dođu i podrže Zvezdu ili Partizan – nije bitno. Bitno je da Banjica bude puna, a mi ćemo da nađemo motivaciju da se u toj atmosferi snađemo što bolje i da obje ekipe daju maksimum. A ko bude bolji, nek pobjedi".
Biće to treći duel u finalnoj seriji, ukupno peti ove sezone.
"Nema tu ko koga da iznenadi. Ni Boki mene, ni ja njega. Mi se vrlo dobro poznajemo i na taktičkom planu se sve zna. Najbitnije da se fizički odmorimo i psihički pripremamo za treću utakmicu. Ko bude bio jači mentalno, imaće prednost", zaključio je Ivica Jevtić.
Mozzart Sport; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Apr 20, 2024 20:28:53 GMT
Janić o Partizanu: Izgledamo kao bokser od 50 godina, kome je prošlo vreme
Ništa još odbojkaši Partizana nisu pokazali u finalnoj seriji protiv Crvene Zvezde. Janićevi momci su uzeli samo jedan set na drugoj utakmici, a na prvoj su ostali na nuli. Djeluje da su veoma blizu silaska sa trona, na koji su zakoračili prošle sezone.
Sinoć u "Masteru" nije bilo neizvjesnosti, crveno-bijeli su sve vrijeme gazdovali na terenu. I sam Janić je svjestan koliko večiti rival djeluje bolje i dominantnije.
"Čestitke Zvezdi, igra baš onako vrhunsku odbojku. Ne može ništa da se zamjeri. Malo šanse nam daju za bilo šta - fantastičan servis, prijem prije svega - to pravi najveću razliku", rekao je Bojan Janić. "Onda na scenu stupa njihov dizač Nikola Petrović, koji stvarno igra vrhunsku odbojku. Neću da zanemarim ostale momke koji su u Zvezdi, ali on igra na fenomenalnom nivou. Moramo da mu čestitamo na tome. Mi sa druge strane imamo razloga za slavlje - uzeli smo set. To je napredak u odnosu na prvu utakmicu. S druge strane izgledamo kao bokser od 45, 50 godine - koji bi volio, ima i srca, ali ne može, nema šanse. Prošlo mu je vrijeme... Tako izgledamo u ovom momentu. Ja bih volio da u subotu dođemo na Banjicu da se pobijemo još bolje. I u prvi i u drugi set smo ulazili sa ozbiljnim minusom, onda je poslije veoma teško juriti protiv razigrane ekipe. Čak i u prvom setu smo imali šansu, neku kontru, ali nismo iskoristili. Kad je ovakav protivnik onda to naravno kazni".
I pored veoma blijedih partija, Bojan je iznio pohvale na račun ekipe.
"Zvučaće kao patetična alibi priča... Stvarno sam bez obzira na sve ekstremno ponosan, meni su moji momci heroji. Zbog svega što smo doživjeli ove godine, a mi znamo između sebe šta je to. Bez obzira na to što u nekim momentima djeluje da se predajemo, nije tako. Borimo se do kraja... Zvezda u ovom trenutku mnogo bolja od nas i moramo da im čestitamo, vode 2:0. Uzeli smo jedan set u dvije utakmice - to je zadivljujuće za njih. Ali, nećemo se predati, idemo tamo da odigramo možda najbolju utakmicu do sada", podvukao je Janić.
Naredne utakmica finalne serije na programu je u subotu od 19.00 časova na Banjici. Ukoliko Zvezda slavi osvojiće titulu, a ako dobije Partizan - igraće se barem još jedan meč u "Masteru".
|
|
|
Post by Admin on Apr 20, 2024 20:29:24 GMT
Ne silaze sa trona još crno-bijeli! Zvezda propustila prvu šansu, Partizan dobio dramu
Morao je Partizan kao aktuelni šampion da pokaže neku reakciju... Sve je večeras na Banjici bilo spremno za proslavu titule Crvene Zvezde, ali žurka će se odložiti makar do utorka.
Janićevi momci su dobili treći duel finalne serije, produžili sezonu i tako ostali u igri za trofej. Nisu željeli već večeras da siđu sa trona, nisu dozvolili da budu počišćeni sa terena. Slavili su poslije velike drame u pet setova - 3:2 (27:29, 25:20, 21:25, 25:20, 15:12).
Ovaj obračun je do sada bio najzanimljiviji, pošto se vodila na terenu velika bitka. Baš takve utakmice su se i očekivale kada se najavljivalo finale Zvezda - Partizan.
Otvaranje meča i ovog puta bilo je u znaku Crvene Zvezde. Nastavili su crveno-bijeli da udaraju servis iz sve snage i bili su puni samopouzdanja. Crtali su prijem, što je glavni preduslov za tečnu igru. U motivacionom govoru pred start utakmice Jevtić im je ponavljao da igraju hrabro, bez straha... Tako su i krenuli. Uz Nikolića, napadački veoma raspoložen bio je Ahmed Omar. Poslije nekoliko njegovih dobrih poteza iz zone četiri Zvezda je povela 14:10. Uzvratio je potom Partizan. Nisu najiskusniji crno-bijeli igrači dozvolili da prvi set već u ranoj fazi bude riješen. Bjelica, Mrdak, pa Rikardo Mancano... Vratili su se gosti potpuno u igru. Janić je poslao na klupu prvog libera Miloša Krsteskog, a dao priliku deset godina mlađem Petru Popoviću. Izgledao je njegov tim bolje, samim tim je i rezultat bio povoljniji za njih. Kada je na servis liniji eksplodirao Luka Tadić i zaređao tri asa, Partizan je prvi put imao plus dva - 21:19. Došli su Mrdak i drugovi i do dvije vezane set lopte, ali Zvezda ih je spasila. Prvi čin se pretvorio u pravi maraton - niko nije želio da popusti. Tačku je na kraju stavio Stefanović kada je odservirao as na libera Popovića. Lopta je mladom igraču prošla kroz šake, a na semaforu je zasijalo - 29:27 za domaće.
Milija je bodrio saigrače - nije želio da završe sezonu razočarani. Znao je kapiten da njegova ekipa može bolje od prikazanog... Bili su crno-bijeli saterani uza zid i to ih je natjeralo da zaigraju najbolje što mogu. Buđenje Marinovića u napadu (prijem imao odličan u prvom setu) odmah je donijelo povoljniju sliku na terenu po Partizan. Sredinom drugog perioda odlijepili su se gosti na 19:14. Marinović je shvatio da može da osvoji poene kuvanjem, da ne mora svaka lopta da se udari iz sve snage... Poslije dva takva rješenja Janićev tim je bio sve bliži izjednačenju u setovima. Libero Popović je imao veoma dobar prijem, a sigurniji su bili i saigrači, pa je Kubancu bilo lakše da razigra cio tim. Zaustavili su glavne Zvezdine napadače u bloku Bjelica i Petrović, a proradili su na mreži i ostali. Mrdak je postavio konačan rezultat u drugom činu - 25:20.
Nisu domaći psihički pali poslije izgubljenog seta, bolje su počeli treći period... Odmah su napravili razliku na servis kapitena Petrovića. Ipak, Partizan je odgovorio uz pomoć Marinovića, ali i nekih grešaka rivala. Publika je na rezultatu 8:8 vidjela jedan od najljepših poena na meču - dugačka razmjena je završena Žugićevim dobrim potezom. Za korak ispred rivala bili su dugo domaći, a kad je Partizan zaprijetio - Stefanović i Nikolić su odbili te nalete. Poveli su Jevtićevi momci 21:17. Nije im rival lako prepustio set, ali je u završnici sve u svoje ruke preuzeo kapiten Petrović. Digao je odlično nekoliko "penala", a onda i sam zakucao za 25:21. Posao mu je olakšao Žugić, koji je odlično ukrotio servise rivala u ključnim trenucima.
Otvaranje četvrtog seta bilo je u znaku Luke Tadića, a kako su se redom uključivali Marinović, Mrdak, Petrović, Janković - tako je prednost rasla do 13:9. Počela je Zvezda i da ređa greške - poklonio je poen protivniku Nikolić, potom i Žugić. Prolazili su sve lakše u napadu igrači u crno-bijelom, bilo je jasno da će se pitanje pobjednika rješavati u taj-brejku. Odlični Mrdak je i u četvrtom setu osvojio posljednji poen - 25:20.
U petom setu je drama dostigla vrhunac - do 12:12 niko nije mogao da pogodi pobjednika. Ipak, posljednja tri dobra poteza napravili su gosti. Zapravo prvo je Mrdak prošao važnu loptu, onda je blok postavio Rikardo Mancano, a za kraj je grešku napravio Ahmed Omar. Zasijalo je tada na semaforu 15:12 za Partizan i počelo je veliko slavlje Janića i njegovih izabranika.
finale - treći meč
subota, 20. april
Crvena Zvezda – Partizan 2:3 (29:27, 20:25, 25:21, 20:25, 12:15) Crvena Zvezda vodi sa 2-1 u pobjedama
Beograd - Dvorana: SC „Voždovac”. Sudije: A. Petrović, T. Popović.
CRVENA ZVEZDA: Lopar 4 (5-2, 1 izbl, 1 bl, 1 as), Petrović 3 (3-2, 1 as, 3 sg), Nikolić 22 (40-22, 4 gr, 4 izbl, 4 sg), Stefanović 8 (12-7, 1 izbl, 1 as, 1 sg), Omar 15 (22-13, 1 gr, 4 izbl, 1 bl, 1 as, 2 sg, 17 prijema 4 gr), Žugić 9 (13-7, 4 gr, 1 izbl, 1 bl, 1 as, 7 sg, 30 prijema 3 gr), Ristić (libero, 26 prijema 1 gr), Boharev 2 (2-2), Kljajić 1 (1 as). Nisu igrali: Ilić, Popović, Tomašević (libero), Starović, Stepanović. Trener: Ivica Jevtić.
PARTIZAN: Marinović 16 (23-14, 2 gr, 1 izbl, 1 bl, 1 as, 6 sg, 20 prijema 1 gr), Mrdak 23 (34-20, 2 izbl, 2 bl, 1 as, 4 sg, 1 prijem), Tadić 15 (15-10, 2 gr, 1 bl, 4 as, 4 sg, 18 prijema 1 gr), Mancano 5 (4-2, 1 bl, 2 as, 1 sg), Petrović 6 (5-4,2 bl, 4 sg, 1 prijem), Bjelica 6 (6-3, 3 bl, 5 sg), Popović (libero, 34 prijema 3 gr), Janković 1 (1 bl, 1 sg), Cvetković, Krsteski (libero, 2 prijema), Aleksić. Nisu igrali: Bićanin, Milosavljević, Dopuđ. Trener: Bojan Janić.
|
|
|
Post by Admin on Apr 24, 2024 9:57:26 GMT
Janić: "Igrači su heroji! Suština je da izađeš i kreneš da grizeš parket od prve lopte"
Odahnuli su večeras odbojkaši Partizana, jer još nije kraj sezone. Uspjeli su crno-bijeli da smanje zaostatak protiv Crvene Zvezde u finalnoj seriji i tako zakažu makar još jedan obračun u utorak na domaćem terenu.
Treći duel sa večitim rivalom dobili su poslije drame u pet setova. Kada je pala posljednja lopta počelo je radovanje Bojana Janića i igrača u crno-bijelom.
"Moram da budem zadovoljan... Rekao sam i poslije prošlog poraza da su za mene igrači heroji", naglasio je Janić poslije pobjede. "Možda će neko da protumači kao neki vid motivacije ili patetike. Ja znam šta radimo cijele godine. Apsolutno smatram da nije patetika, da jesu heroji. Treba doći poslije 0:2 i suprostaviti se ovakvoj Zvezdi. Ne znam kakav je vaš utisak sa strane, ali oni i dalje igraju fantastično. Nisu oni pali, možda za nijansu u nekim momentima. Ali, igraju fantastično, a mi smo danas bili mnogo hrabriji, energičniji... Žao mi je prvog seta, imali smo priliku da ga završimo, to ćemo analizirati. U svakom slučaju Zvezda i dalje vodi 2:1. Sigurno dolazi u Master da igra jako, nema nikakve euforije, tek nam predstoji najbitniji meč".
Kada se razigrao Lazar Marinović u napadu, čini se da je sve postalo lakše za Partizan. Jasno je da su Mrdaku potrebni i Marinović i Tadić kako bi sa svih strana mreže bili opasni...
"Imam utisak da kad se svi uključe glavom u sve elemente - imamo prostora ihahaj, da je sve lakše. Vidjeli ste da Bjelica ovu utakmicu nije mogao da izdrži. Moraćemo da smislimo neku magiju da ga oporavimo za utorak. Stefan Janković, libero Peca, koji igra prvi put u sezoni i kida... Imamo razloga za optimizam, nadam se da su momci shvatili šta je suština, a to je da izađeš ovdje i kreneš da grizeš parket od prve lopte", podvukao je Janić.
|
|
|
Post by Admin on Apr 24, 2024 9:58:12 GMT
Jevtić: "Kao što je moj saradnik rekao - nismo toliko bolji da Partizan dobijemo 3:0 u seriji"
Spriječili su odbojkaši Partizana veliko slavlje na Banjici. Zvezda je imala vođstvo 2:0 u finalnoj seriji, vodila je 2:1 u setovima na trećem meču, ali do titule nije došla. Barem ne večeras...
Ipak, Jevtićev tim je i dalje u dobroj poziciji i drži apsolutno sve u svojim rukama.
"Prvo moram da čestitam i igračima Partizana i svojim momcima na borbi. Mislim da je ova utakmica bila dostojna finala", istakao je Ivica Jevtić. "Kao što je jedan od mojih saradnika rekao, dok smo pričali poslije utakmice, nismo mi toliko bolji da možemo Partizan da dobijemo 3-0 u seriji. U jednu ruku je ovo očekivana reakcija protivnika - da dođu i daju maksimum. Mi se nismo snašli u svemu tome, iako smo imali šanse. Na kraju je pobjedila kvalitetna ekipa i produžila seriju. Nije još ništa gotovo, ni što se tiče nas i osvajanje trofeja, a nije gotovo ni što se Partizana tiče - nisu se predali. Došli su sa nekom novom energijom i dobili su utakmicu".
U utorak će večiti rivali još jednom izaći na megdan. Vjeruje trener crveno-bijelih da će biti žestoko kao i večeras...
"Ma koliko se sada igralo - jedna ili dvije utakmice, mislim da ne treba očekivati lagano ni za nas, ni za njih. Očekujem da se ovako muški pobijemo, da ratujemo na terenu, ekipa koja bude bolje će pobjediti", zaključio je Ivica Jevtić.
|
|