|
Post by Admin on Jul 4, 2024 12:00:43 GMT
Šampion Crne Gore dobio novi grb – albanske boje i natpis na tom jeziku!
Aktuelni šampion Crne Gore, Dečić iz Tuzi, promjenio je boje kluba u crveno-crne, dok je ranije nosio plavo-bijele.
Osim toga promjenjen je i izgled cijelog grba, a dodat je i natpis Dečić na albanskom jeziku.
Tuzi je inače gradsko naselje u Crnoj Gori koji broji oko 4.700 stanovnika, uglavnom albanske nacionalnosti.
Pogledajte kako izgleda novi grb kluba, a kako je izgledalo do juče.
Buta Sport; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 11, 2024 20:23:49 GMT
Zvanično potvrđen najveći transfer iz CG lige ikada: Vasilije Adžić u Juventusu do 2027.
Misija Vasilija Adžića u Juventusu je zvanično počela.
Mladi crnogorski fudbaler, koji je u maju postao punoljetan, potpisao je sa torinskim velikanom ugovor do ljeta 2027. Time je i zvanično povrđen najveći transfer iz crnogorske lige u istoriji.
Cifre nisu zvanično objavljene, ali ono što su pisali italijanski mediji ostaje na snazi - Budućnost je dobila dva miliona eura, a iznos može da naraste na cijelih pet miliona, ako se ispune određeni bonusi.
„Stara dama” je registrovala Adžića još 30. juna i najavila da će biti uključen u drugi tim - Nex Generation, ekipu koja se takmiči u Seriji C.
„Sezonu za sezonom, ili bolje je reći mjesec za mjesecom, Adžić je napredovao. Vasilije je imao važnu ulogu u osvajanju titule Budućnosti u sezoni 2022/2023, a prošle je u 42 utakmice u svim takmičenjima imao osam golova i četiri asistencije”, objavio je Juve i dodao:
„Njegov brzi razvoj pružio mu je priliku da predstavlja reprezentaciju Crne Gore do 21 godine, a prije toga je prošao sve mlađe kategorije. Sada je napravio još jedan značajan korak u karijeri - korak u crno-bijelom. Dobrodošao u Juventus, Vasilije”, istakao je slavni klub.
Vijesti.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 24, 2024 15:14:02 GMT
Odlaže se prvo kolo domaćeg fudbalskog šampionata
Prvo kolo nove sezone Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige odlaže se zbog obaveza tri kluba na međunarodnoj sceni, odluka je Komisije za takmičenje FSCG.
Novo izdanje prvoligaškog karavana trebalo je da krene u nedjelju 28. jula, međutim, Budućnost, Dečić AdmiralBet i Mornar će u srijedu i četvtrtak igrati svoje mečeve u kvalifikacijama za Ligu konferencija, pa su uvaženi njihovi zahtjevi za odlaganjem utakmica prvog kola.
"U skladu sa tim, odlučeno je da se odlože i preostale dvije utakmice uvodne runde Meridianbet 1.CFL", saopšteno je iz Saveza.
Termini mečeva 1. kola Meridianbet 1.CFL biće naknadno određeni.
U prvom kolu se sastaju: Budućnost - Petrovac, Sutjeska MeridianBet - Dečić AdmiralBet, Arsenal - Jedinstvo-Franca, Bokelj - Jezero i Mornar - Otrant-Olympic.
|
|
|
Post by Admin on Aug 5, 2024 6:57:51 GMT
Počinje 1. CFL, Sutjeska na startu sa šampionom, Radović: Veliki smo optimisti
Sedam dana kasnije nego što je bilo planirano počinje MeridianBet Prva crnogorska fudbalska liga, a derbi prvog kola igra se u Nikšiću, gdje će Sutjeska (nedjelja, 21) ugostiti aktuelnog šampiona, ekipu Dečića.
Iza Nikšićana je neuspješna sezona - takmičenje u domaćem šampionatu su završili na četvrtom mjestu, bez trofeja i bez izlaska u Evropu. Sutjeska prvi put nakon sezone 2015/2016. nije igrala u kvalifikacijama nekog evropskog takmičenja, pa je čitavo ljeto iskoristila, kako bi se što bolje spremila za početak lige.
„U goste nam dolazi odlična ekipa, koja je u takmičarskom ritmu. Nadam se da će utakmica biti zanimljiva i da ćemo je završiti u našu korist. Odlično smo odradili pripreme, bilo je dosta dobrih stvari. Kad sve sagledamo, možemo da budemo zadovoljni pripremnim periodom. Ekipa obećava, mlada je. Ima novih igrača, a da li su pojačanja vidjećemo tokom prvenstva. Mladost nam daje za pravo da se nadamo dobrim rezultatima“, rekao je trener Sutjeske, Miljan Radović, uoči meča sa Dečićem.
Cilj Sutjeske u novoj sezoni je izlazak u Evropu.
„Veliki smo optimisti, dobro smo radili. Sutjeska u svakom momentu mora da razmišlja o tome da pokuša da igra Evropu, da obezbijedi mjesto koje vodi u Evropu. Radićemo na taj način i nadam se - uspjeti.“
Izostanak iz evropskih takmičenja je uticao i na budžet.
„Ove godine imamo veoma nizak budžet. Ne možemo da pariramo nekim timovima što se toga tiče, što ne znači da nećemo imati odličnu ekipu. U nekom momentu kad vam treba jedno ili dva pojačanja, ne možemo to baš da obezbijedimo, odnosno ne možemo da platimo. Ja i svi u klubu razmišljamo da probamo da se približimo mjestu koje vodi u Evropu“, kazao je Radović.
U ljetnjem prelaznom roku u Sutjesku su stigli Aleksandar Vlahović, Nikola Janjić, Nikola Jovićević, Nemanja Đurović, Jovan Mirković, Dragan Miranović, Jovan Vujović, Petar Vukčević, Vojislav Jokić i Ivan Vukčević.
"Možda bude pojačanja na još jednoj poziciji, ali smo spremni za sve što predstoji, čak i da više niko ne dođe", dodao je Radović.
Radović ističe da ekipa jedva čeka početak sezone.
"Budućnost, Mornar i Dečić su već u takmičarskom ritmu. To jeste njihova prednost. To su ekipe koje imaju veliki budžet, koje i dalje dovode pojačanja. Mi ne možemo da se mjerimo sa njima u tom smislu, ali mislim da kvalitetom možemo da budemo rame uz rame. Pripreme smo počeli 17. juna, momci jedva čekaju da odigraju takmičarsku utakmicu", istakao je Radović.
Radović je komentarisao učinak crnogorskih klubova u Evropi ovog ljeta. Dečić i Mornar nastavljaju takmičenje u predbaražu za Ligu konferencija, dok je Budućnost eliminisana u drugoj rundi.
"Sjajan rezultat za naš fubal. Svaki bod koji zaradi naša ekipa je odličan za sve nas. Momcima svaka čast, uradili su dobre stvari", rekao je trener Sutjeske.
Radović protiv Dečića neće računati na Miranovića, dok je nastup Ivana Vukčevića pod znakom pitanja.
„Dečić je kvalitetna ekipa, koja je već u takmičarskom ritmu. Mi smo dobro odradili pripreme, spremni smo. Jedva čekam da izađemo na teren i sezonu pred našim navijačima otvorimo na najbolji mogući način", poručio je fudbaler Nikšićana, Dušan Vuković.
|
|
|
Post by Admin on Aug 5, 2024 6:57:57 GMT
Mornar spreman i za CFL: "Nemamo budžet kao Budućnost, Dečić i Sutjeska, ali želimo i dalje da pravimo velike stvari"
Evropska bajka i ljeto koje će se u Baru godinama prepričavati na kratko će morati da idu u drugi plan - vrijeme je prvi izazov u domaćem šampionatu.
Poslije nezaboravnih utakmica sa Dinamom iz Tbilisija i Radničkim iz Kragujevca, a prije nove bitke u predbaražu Lige konferencije protiv ekipe Pakš, Mornar počinje Meridianbet Prvu crnogogorsku fudbalsku ligu.
I to novim komšijskim duelom crnogorskog fudbala - protiv novajlije Otrant-Olimpika. Meč na stadionu SRC "Topolica" igra se u nedjelju od 20.30.
"Da li će biti neobično nakon evropskih utakmica? Hoće, sigurno... Niko nije očekivao da možemo da napravio tako velike stvari, senzacije, da stignemo u predbaraž i eliminišemo dva favorita. Biće i umora kod igrača, imamo malo i povreda, ali svakako moramo da namjestimo glavu i da se okrenemo 1. kolu crnogorske lige", poručio je za "Vijesti" Zoran Đurašković, trener Mornara.
Da li su evropski uspjesi promijenili ambicije Barana u domaćem prvenstvu?
"Nisu, naše ambicije su iste kao prošle godine, a to je opstanak u ligi... Nemamo budžet kao Budućnost, Dečić i Sutjeska, što govori i to da je klub iz Nikšića doveo 11 igrača, mi samo trojicu. Naš budžet je jedan od najmanjih u ligi i prema njemu određujemo i ciljeve - znamo da u našem prvenstvu glavnu ulogu igraju pomenuta tri kluba", dodao je Đurašković.
Ipak...
"Ni tu nekad nema pravila, jer smo i sa jednim od najmanjih budžeta napravili veoma velike stvari i uvijek ćemo se truditi da nešto slično ponovimo", jasan je tvorac čuda iz Bara.
O komšijskom duelu sa klubom iz Ulcinja kaže...
"Već sam pomenuo da ćemo biti veoma umorni, bio je ubitačan ritam utakmica, u četvrtak smo igrali 120 minuta, ali probali smo u ova dva dana da oporavimo igrače", otkrio je Đurašković.
Otrant-Olimpik na čelu sa Dejanom Vukićević sigurno će biti veoma motivisan da od starta pokaže da je tim za 1. CFL...
"Čeka nas teška utakmica, kao i svaka u prvenstvu. Svaki protivnik ima sa moje strane veliko poštovanje, a sigurno je da nas sad čeka meč sa dobrom ekipom i mislim da će publika imati dosta toga lijepog da vidi", zaključio je Đurašković.
|
|