|
Post by Admin on Jul 28, 2024 11:05:41 GMT
Glavni grad preuzeo ŽRK Budućnost
Glavni grad preuzeo je osnivačka prava nad Ženskim rukometnim klubom Budućnost, odlučeno je na sjednici Skupštine.
Za tu odluku glasala su 34 odbornika, uz po jedan protiv i uzdržan.
Predlagač te inicijative, Luka Rakčević, kazao je da je tim potezom spašen ŽRK Budućnost.
"Nijesmo dozvolili da se na 75. rođendan klub ugasi. Ostaćemo upamćeni, jer smo napravili dobro djelo i spasili klub", kazao je Rakčević.
Povratkom Glavnog grada u upravljačku strukturu, poslije više od dvije decenije, Budućnost će ugasiti finansijski požar, koji je nastao izlaskom generalnog sponzora, kompanije Bemaks.
U jednom trenutku bilo je upitno i postojanje kluba, ali je promjenom vlasništva to riješeno.
Klub će učestvovati i u Ligi šampiona, iako je i to bilo upitno.
Glavni grad je u Budžetu za 2024. godinu namijenio 500.000 € za Budućnost, ali po zakonu nije smio da mu prebaci taj novac, jer to može da radi samo sa klubovima, čiji je osnivač.
Vijesti.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 28, 2024 11:17:21 GMT
ŽRK Budućnost: "Odluka Glavnog grada predstavlja spasonosnu podršku"
Glavni grad preuzeo je osnivačka prava nad Ženskim rukometnim klubom Budućnost, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Skupštine.
Odluka Glavnog grada da preuzme osnivačka prava nad ŽRK Budućnost, predstavlja spasonosnu podršku najtrofejnijem crnogorskom klubu, koji je bio pred gašenjem zbog teške finansijske situacije, saopšteno je juče iz Budućnosti.
Skupština Glavnog grada na jučerašnjoj sjednici je glasovima skoro svih prisutnih odbornika (34 za, jedan protiv, jedan uzdržan) usvojila navedenu odluku, čime se stvaraju uslovi da Budućnost nastavi da funkcioniše, "kako prvi tim koji će nastupiti u EHF Ligi šampiona, tako i mlađe kategorije u kojima je više od 300 djevojčica koje sanjaju da pišu nove stranice istorije dvostrukog šampiona Evrope."
Klub je istakao da posebnu zahvalnost duguje gradonačelnici, Oliveri Injac, predsjednici Skupštine Glavnog grada, Jeleni Borovinić Bojović, a posebno odaje priznanje i javno ističe posvećenost predlagača ove inicijative Luke Rakčevića, zamjenika gradonačelnice, "koji je od prvog sastanka pokazao izuzetan optimizam i vjerovao da će se stvoriti pretpostavke za opstanak Budućnosti i učešće u novoj sezoni EHF Lige šampiona."
Budućnost se zahvalila i svim odbornicima koji su tokom sjednice "argumentima i činjenicama iz slavne istorije kluba, prepoznali značaj inicijative za spas kluba i doprinijeli usvajanju iste."
"Hvala "Varvarima" koji su na utakmici fudbalera Budućnosti dali javnu podršku opstanku kluba, u čije uspjehe su ugradili nemjerljiv doprinos! Vjerujemo u njihovu podršku u novoj sezoni Lige šampiona. Hvala i svim legendama, bivšim igračicama i prijateljima kluba koji su se svakodnevno interesovali za sudbinu Budućnosti i na taj način još jednom potvrdili da im je plava boja u srcu! 75 godina slavne istorije, 75 trofeja u klupskim vitrinama, od toga šest evropskih. Ponosni na slavnu istoriju, zahvalni Glavnom gradu za podršku koja je došla u nikad težoj situaciji, gledamo u budućnost, sa željom da i dalje budemo najbolji sportski brend Crne Gore na međunarodnoj sceni", saopštila je Budućnost.
|
|
|
Post by Admin on Aug 15, 2024 7:06:59 GMT
Jovanka Radičević na kraju sezone završava karijeru
Legenda crnogorskog rukometa, bivša reprezentativka, Jovanka Radičević, poručila je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru.
Rukometašica Krima je kazala da je odluku o povlačenju donijela pažljivo, te da je ponosna na sve što je postigla u karijeri.
“Svaku odluku donosim pažljivo. I u životu i u sportu sam se vodila intuicijom i do sada su odluke bile ispravne. Ponosna sam na sve što sam postigla. Ova odluka je došla iz srca. Znam da imamo kvalitetan tim i daću sve od sebe da u posljednjim trenucima svi zajedno zaplešemo. Moja želja je Fajnal-for i nadam se da ćemo to ostvariti. Vjerujem da ću se oprostiti kao što sam i od reprezentacije“, rekla je Radičević.
Jovanka Radičević je jedno od najboljih desnih krila u istoriji rukometa. Uostalom četiri puta je proglašena za najbolju igračicu na toj poziciji - 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.
Sa Đerom je 2013. godine osvojila Ligu šampiona, dok je tri puta osvojila drugo mjesto u tom takmičenju.
Sa rukometašicama Budućnosti je dva puta osvojila Kup pobjednika kupova - 2006. i 2010. godine.
Poseban pečat je dala igrajući za reprezentaciju Crne Gore. Sa "lavicama" je osvojila evropsko zlato 2012. i bronzu 2022. godine, kada se oprostila od reprezentacije.
Takođe, sa "lavicama" je stigla do istorijskog srebra na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.
U karijeri je igrala za Budućnost, Đer, Vardar, Bukurešt, Kastamonu, a od 2022. godine nastupa za Krim.
Jovanka Radičević je najbolji strijelac u istoriji Lige šampiona.
|
|
|
Post by Admin on Aug 15, 2024 12:33:44 GMT
Posljednji ples: Krim poželio Jovanki najbolju sezonu u karijeri
Sreću u posljednjoj sezoni u profesionalnoj karijeri Jovanki Radičević poželio je RK Krim.
Legendarna crnogorska rukometašica nedavno je saopštila da će igrati još godinu.
„Najbolja strelkinja Lige šampiona započinje oproštajnu sezonu i cijenićemo svaki momenat sa njom. 20 uzastopnih sezona u Evropi bile su briljantna, a nadamo se da će 21. biti najbolja za nju“, istakli su između ostalog iz slovenačkog kluba.
http://www.instagram.com/p/C-pPB-dIvPP
Sa reprezentacijom Crne Gore ima srebrnu olimpijsku medalju iz Londona 2012. što je jedino odličje za crnogorski sport sa Igara.
Bila je šampionka Evrope sa „lavicama“ iste godine u Beogradu, dok je prije godinu i po osvojila bronzu na kontinentalnom šampionatu, kada se emotivno oprostila od dresa reprezentacije.
Sa Đerom je osvojila Ligu šampiona, a u sjajnoj karijeri igrala je za Budućnost, Vardar, Bukurešt, Kastamonu.
U Krim je stigla prije dvije godine, a od prošle sezone najefikasnija je igračica u istoriji Lige šampiona.
SportFem.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Aug 15, 2024 12:36:34 GMT
Budućnost se sprema za LŠ: "Neće biti lako, ali moramo da se borimo"
Rukometašice Budućnosti u Podgorici odrađuju pripreme za početak nove sezone u EHF Ligi šampiona, koju otvaraju 08. septembra gostovanjem Rapidu u Bukureštu.
Jedna od četiri igračice koje su kao pojačanja stigle u redove dvostrukog šampiona Evrope je golmanka rođena u Norveškoj, a koja od 2015. godine brani za reprezentaciju Japana – Sakura Hauge, poznata i kao Sakura Kametani.
Golmanka koju su ljubitelji rukometa u Crnoj Gori dobro zapamtili kao junakinju senzacije i pobjede Japana protiv crnogorske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju, ističe da ima veoma pozitivne utiske nakon prve sedmice rada sa novim saigračicama.
„Moje prve impresije o klubu, saigračicama i stručnom štabu su zaista sjajne. Osjećam toplu dobrodošlicu od strane svih i zbog toga se osjećam veoma lijepo. Svi su profesionalni i posvećeni onome što radimo, dajemo maksimum na svakom treningu“, kaže Hauge.
Golmanka rođena u norveškom Bergenu ističe da dobro poznaje crnogorske rukometašice, te da je u prethodnim sezonama pratila izdanja Budućnosti u Ligi šampiona.
„Gledala sam utakmice Budućnosti u prethodnim sezonama Lige šampiona, znala sam da dolazim u klub sa velikom tradicijom, koji je uvijek u samom vrhu evropskog rukometa. Znam takođe, da i crnogorska reprezentacija ima bogatu istoriju i značajno mjesto na evropskoj i svjetskoj mapi. Nekoliko puta sam bila u prilici da igram protiv vaše reprezentacije. Iako ste mala nacija, uvijek ste bili u stanju da stvorite nove igračice koje su napredovale u karijerama i postale prepoznate na međunarodnoj sceni.
Budućnost u novu sezonu ulazi sa nekoliko iskusnijih igračica i okosnicom koju će činiti crnogorske reprezentativke, uglavnom one koje još nemaju veliko iskustvo igranja na najvećoj sceni.“
Protivnici u grupnoj fazi Lige šampiona, praktično, nijesu mogli da budu teži, jer će u okviru grupe B, izabranice Bojane Popović igrati protiv norveškog Vajpersa, danskih Esbjerga i Odenzea, njemačkog Ludvizburga, mađarskog Đera, francuskog Bresta i rumunskog Rapida.
„Znam da su okolnosti drugačije nego što je to bio slučaj kada sam potpisala ugovor, ali vjerujem da možemo da napredujemo korak po korak u duelima protiv odličnih timova. Moramo da se borimo protiv sjajnih protivnika, sa željom da se prikažemo u što boljem svjetlu. To naravno neće biti lako, ali sve dok se budemo držali zajedno i borili za isti cilj, učili iz svakog meča, možemo da se nadamo dobrim izdanjima. Vjerujem da mogu da doprinesem izdanjima kluba u novoj sezoni. Prilika da ponovo igram u Ligi šampiona znači mi mnogo, veliki je motiv da igram protiv različitih timova i igračica iz najjačih rukometnih nacija. To je nešto o čemu sanja svaka igračica“, zaključila je Hauge.
SportFem.me; Sportski Forum
|
|