|
Post by Admin on May 2, 2018 17:36:49 GMT
Mladost bolja od Budućnosti u penal trileru, senzacija iz Igala
Fudbaleri Mladosti i Igala finalisti su Kupa Crne Gore.
Mladost je u uzbzudljivom revanšu, nakon penal-ruleta bila bolja od Budućnosti, koja je uspjeli da stigne zaostatak iz prvog meča pod Goricom, ali ne i da kompletora preokret.
Sve je izgledalo idealno za Mladost kada je Marko Ćetković sa bijele tačke doveo u prednost domaći tim. Prethodno je golman Mijatović napravio faul nad Adrovićem.
Međutim prednost Mladosti je trajala samo 4 minuta, pošto je Sekulić preciznim udarcem sa 16 metara izjedančio rezultat.
Mogla je Budućnost do kraja poluvremena i do potpunog preokreta, ali Sekulić nije iskoristio situaciju "1 na 1".
U drugom poluvremenu ređale su se prilike za obje ekipe, ali mreže su mirovale sve do 80. minuta kada se Nikač najbolje snašao u šesnaestercu "romantičara".
Nakon 90 minuta, uslijedilo je izvođene jedanaesteraca.
Adžić je prvi bio neprecizan za "plavo-bijele", ali Nikolićev promašaj je uspio da vrati Budućnost u život.
Međutim, Blažo Igumanović je u posljednjoj seriji bio prilično neprecizan, i Mladost će se ipak naći u finalu gdje ih očekuje najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Kupa, ekipa Igala.
Drugoligaš je eliminisao ekipu Grblja - igrajući 1:1 u revanšu u Radanovićima. Prvi meč je završen bez golova.
Jovan Simović je doveo goste u vođstvo u 36. minutu. Grbalj imao idealnu šansu da poravna, ali je Ivan Vuković promašio penal u 53. minutu.
Domaćin je izjednačio preko Predraga Jovića u 74. minutu, ali nije bilo preokreta.
Finale se igra 30. maja.
polufinale - revanš mečevi
srijeda, 02. maj
Mladost - Budućnost 1:2 (1:1), prvi meč 2:1, penalima 4:3 Ćetković 26'pen - Sekulić 32', Nikač 80'
Grbalj - Igalo (2) 1:1 (0:1), prvi meč 0:0 Jović 74' - Simović 36'
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on May 2, 2018 21:10:30 GMT
Vermezović i dalje trener “plavih”, navijači ga vrijeđali…
Navijači Budućnosti vrijeđali su trenera Vladimira Vermezovića poslije ispadanja od Mladosti u polufinala Kupa Crne Gore.
Srpski stručnjak nije dao izjavu nakon utakmice, a pristalice Podgoričana nisu birale riječi i po svaku cijenu tražile su njegovu smjenu.
Budućnost je danas odigrala možda i najbolju utakmicu od dolaska Vermezovića na klupu, pobijedila 2:1, ali joj je sreća okrenula leđa u penal ruletu.
Bivši trener Partizana nije uspio ovog proljeća da uigra podgorički tim, a Kup je bila posljednja prilika za trofej.
Sada je na potezu uprava, koja je zimus sigurno mislila da je dovođenjem Vermezovića riješila pitanje šefa stručnog štaba za duži period…
CdM
|
|
|
Post by Admin on May 3, 2018 19:30:08 GMT
Jednom u 100 godina - Igalo slavi najveći uspjeh u istoriji kluba
Jednom u sto godina - često se kaže figurativno, a u slučaju plasmana Igala u finale Kupa Crne Gore, onda je to skoro i doslovno...
"Ovo je najveći uspjeh u 90 godina dugoj istoriji kluba", kaže trener Dušan Jevrić.
Špalir automobila kružio je prije dvije noći ulicama Herceg Novog, nakon podviga jednog tima kakav još nije viđen u posljednjih 12 godina loptanja u Crnoj Gori.
Igalo, tim koji se bori za opstanak u Drugoj ligi, igraće 30. maja pod Goricom finale Kupa protiv Mladosti. Ulog je trofej i mjesto na evropskoj sceni.
"Ovo je pobjeda fudbala u Herceg Novom. I ono što moram da naglasim - poptuno zasluženo. U fudbalu nešto može da se desi slučajno u jednoj utakmici, ali kada igrate dva meča, protiv ekipa koje su iskusnije, po imenima i bolje od vas, onda taj plasman morate i te kako da zaslužite", dodaje Jevrić.
Igalo je u polufinalu šokiralo Grbalj - nakon 0:0 kod kuće, golman David Bjelica i drugovi odigrali su 1:1 u Radanovićima.
"Kada samo vidite koje sve ispao, Budućnost, Sutjeska, Zeta, kada vidite koga nema u finalu, onda ovo što smo uradili dobija još više na značaju. Igrači će zlatnim slovima ostati upisani u anale kluba, postavili su nešto što će buduće generacije pokušati da dostignu", ističe trener Igala.
"Ovo je i veliku uspjeh uprave kluba, koja je uradila sve da dođe do ovoga. Imamo sreću da je naš predsjednik Stefan Vukićević čovjek koji osjeća sport, koji je nekada igrao fudbal. On je uspješan privrednik, čovjek koji svoje pare ulaže u klub".
Naredni cilj je - pehar Kupa!
"Mladost je favorit, ali mi želimo trofej, i to govorimo bez okolišanja. To će biti naša zvijezda vodilja 30. maja", zaključuje Jevrić.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on May 4, 2018 11:58:52 GMT
Penal - prokletstvo Budućnosti
Četiri puta su se utakmice Budućnosti u samostalnoj Crnoj Gori završavale penalima - sva četiri puta je podgorički klub doživio poraze.
Bila su to, svakako, važne, čak i sudbonosne utakmice - mogle su da donesu trofej na domaćoj sceni, ili prolaz dalje u evropskom takmičenju.
Dva finala Kupa, jedno polufinale, jedan veliki evropski dvomeč - sve su to Podgoričani izgubili u penal-ruletu, a nakon poraza od Mladosti prije dva dana, jasno je da ih prati pravo penal-prokletsvo.
BUDUĆNOST - MOGREN 2008.
Drugo finale Kupa u samostalnoj Crnoj Gori, pred vjerovatno rekordnim brojem gledalaca kada je u pitanju jedan domaći klupski meč. U finalu Kupa, bilo je 1:1 nakon regularnog toka, tako je i ostalo i nakon produžetaka, pa su se pucali penali.
U prvih pet serija precizno je bilo svih 10 izvođača. U dodatnoj, 6. seriji, Fatos Bećiraj je digao loptu visoko preko prečke, a Nikola Vujović, nekadašnji igrač Budućnosti, donio Budvanima trofej.
BUDUĆNOST - RUDAR 2016.
Još jedno finale Kupa Budućnost je izgubila na penale, od Rudara, nakon nezanimljivih 0:0 u regularnom toku i u produžecima.
U penal-seriji, Budućnost je čak i imala prednost, jer je fudbaler Rudara Alić promašio penal u 3. seriji. Ali, u četvrtoj i petoj sve se okrenulo na stranu Rudara, zahvaljujući golmanu Radanoviću, koji je odbranio penale Raičkoviću i Vušuroviću, usput i sam pogodio mrežu za slavlje Pljevljaka.
BUDUĆNOST - GENK 2016.
Budućnost je bila na korak od evropskog podviga za pamćenje - prolaska protiv Genka i plasmana u 3. kolo kvalifikacije za Ligu Evrope, i to nakon poraza u Belgiji od 2:0. Tim koji je tada vodio Miodrag Vukotić je već u prvom poluvremenu anulirao zaostatak iz prvog meča, mogao je sve da završi čak i u regularnom toku, ali nije bio miljenik sudija.
Na kraju - penali su opet rasplakali fudbalere i navijače Budućnosti. Belgijanci su bili iskusniji i hladnokrvniji, postigli su sva četiri gola sa bijele tačke, a Podgoričani su ispali zbog promašaja Raspopovića u drugoj i Mirkovića u četvrtoj seriji - i jedan i drugi su šutirali preko gola.
BUDUĆNOST - MLADOST 2018.
U jednoj utakmici, u jednom ispucavanju penala, Budućnost je mogla da spase sezonu koja je od početka drugog dijela krenula ka rezultatskom sunovratu.
Tim Vladimira Vermezovića nadoknadio je poraz protiv Mladosti sa svog terena (2:1) i dobio priliku da u penal-ruletu izbori plasman u finale.
Ponovo su, međutim, zakazali najiskusniji - udarci Adžića u drugoj i Igumanovića u petoj seriji otišli su daleko od gola.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on May 4, 2018 12:01:17 GMT
Vermezović: "Očekivao sam da me klub zaštiti od uvreda navijača"
Vladimir Vermezović je svjestan da nije ispunio očekivanja na klupi Budućnosti, ali je naglasio da je od prvog dana njegovog boravka u Podgorici bio suočen i sa "nefudbalskim stvarima".
"Ako neko počne da vrijeđa sa tribina od drugog meča, onda je to simptomatično. Takva atmosfera me pratila i to se nastavljalo, bez obzira na rezultate", rekao je Vermezović.
Kulminacija navijačkog nezadovoljstva dogodila se u srijedu, nakon meča protiv Mladosti, kada su "varvari" na brutalan i primitivan način izvrijeđali trenera, zbog eliminacije u polufinalu Kupa.
"Lagao bih kada bih rekao da sam imao neprijatnosti van stadiona. To su navijačke strasti, a naravno da ne generalizujem sve navijače Budućnosti, niti narod u Crnoj Gori. Ovdje se osjećam ugodno", kazao je Vermezović.
Na pitanje da li je očekivao da ga klub zaštiti, na bilo koji način, od neprijatnih i prostačkih uvreda, odgovorio je:
"To je pitanje za klub. Ali, jesam - očekivao sam".
Gotovo i da nema dileme da Vermezović neće još dugo biti na klupi "plavih"...
"Ne postoji nikakav model oko raskida saradnje. Ljudi koji su me doveli odlučiće kada je vrijeme da idem. Imamo ugovor, u njemu sve piše. Nisam ja Murinjo da imam višemilionski ugovor, pa da se traže modeli. Da sam u bilo kom trenutku osjetio da moji saradnici i ja ne dajemo 100 odsto, istog momenta bih sam otišao. Maksimalno profesionalno i odgovorno sam obavljao ulogu trenera", kazao je Vermezović.
On je naglasio da ne bježi od sopstvene odgovornosti.
"Naravno, Ovo nije uspješna sezona, ali je jedna od osam neuspješnih. Kakva god da je, to ne daje za pravo nikome da onako vrijeđa", rekao je Vermezović.
Budućnost sjutra u 32. kolu prvenstva gostuje Rudaru.
Vijesti
|
|