|
Post by Admin on Jul 18, 2024 8:15:52 GMT
PRIPREME ZA OI 2024: Stiv Ker pohvalio Jokića: "Najbolji je na planeti, ali ovo nije bilo njegovo veče"
(Od izvještača Mozzart Sporta iz Abu Dabija)
Zaigrali smo sjajno, pokazali zube, ali onda... Potpuna dominacija Sjedinjenih Američkih Država u Abu Dabiju protiv Srbije. Ipak, prijateljska utakmica i poraz ne boli previše. Treba se prije svega spremiti za Olimpijske igre gdje ćemo ponovo igrati protiv Amera i to odmah na otvaranju takmičenja.
Toga je svjestan i selektor Drim tima, Stiv Ker, koji je pohvalio svoje igrače poslije dvije ubjedljive pobjede u Abu Dabiju, protiv Australije i Srbije.
"Imali smo dan odmora u odnosu na Srbiju, ali sam zadovoljan kako smo odigrali. Pre svega u odbrani. Adebajo i Entoni Dejvis su zatovrili reket. Najveća snaga je naša dubina na klupi. Potrebno je samo da igramo jaku odbranu, da budemo čvrsti. Imamo nekoliko tandema, kao što su LeBron i Stef Kari. Do sada smo pokazali da nam je to najveća snaga, ali i dalje radimo da budemo što bolji. Fokus je na odbrani. Nije bitno ko pogađa koševe, toliko smo talentovani. Danas je to bio Stef Kari, sljedeću utakmicu će biti neko drugi", rekao je Ker.
Potom je odgovorio na pitanje vezano za Nikolu Jokića koji nije mogao sam večeras da ozbiljnije ugozi Amere.
"Nikola je najbolji košarkaš na planeti. U svemu je toliko dobro, večeras nije bilo njegovo veče. Srbija takođe trenira, pronalazi formu za Olimpijske igre. Nije ovo bilo njegovo najbolje veče".
Ameri su do sada odigrali tri pripremne utakmice, sve bez Kevina Durenta.
"Kevin trenira i ide sve u pravom smjeru", dodao je Ker.
Mozzart Sport; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 18, 2024 8:16:48 GMT
PRIPREME ZA OI 2024: Karijeva matematika: "Prvi dio smo izgubili 14, a drugi 12 poena"
Drugi dan, drugi poraz. Ubjedljiviji od Australije, ali očekivan, jer su preko puta bili Amerikanci. Moćni i raspoleženi, razletjeli su se naspram srpskog tima i savladali na turniru u Abu Dabiju, u sklopu priprema pred Olimpijske igre u Parizu (105:79).
Razumljivo, poslije minusa od 26 malo kome je u taboru Orlova bilo do priče i zato valja razumjeti selektora Svetislava Pešića što je bio manje rječit nego u utorak.
„Vidjeli smo snagu i individualni kvalitet američke reprezentacije. Podjelio sam utakmicu na dva djela, prvi smo izgubili 14, drugi 12 poena. Dobili smo posljednju četvrtinu, a igrali neriješeno u prvoj. Očigledno se radi o fantastičnoj ekipi, ali mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve kvalitete, iz poznatih razloga“, pojasnio je popularni Kari.
Naravno, riječ je o povredama, koje prate srpski državni tim.
„Dobrić je poslije sedam dana opet u stroju i nama je važno da igra. Petrušev je opet ponovo odigrao dobru utakmicu. Nismo mogli da računamo na Bogdanovića i Milutinova, dok ostali dolaze u formu, poput Micića, a dugo nije igrao. Očekujem da narednih dana napredujemo. Ako ne bude nepredviđenih povreda, možemo dobro pripremljeni da odemo na Olimpijske igre“, dodao je Pešić.
|
|
|
Post by Admin on Jul 18, 2024 8:23:14 GMT
PRIPREME ZA OI 2024: LeBron nahvalio Jokića, Stef Kari pričao o FIBA košarci
Vidjela je Srbija svu moć Sjedinjenih Američkih Država. Tim predvođen LeBronom Džejmsom je bio preveliki zalogaj za Nikolu Jokića i drugove u Abu Dabiju. Poslije utakmice, LeBron je smireno pričao i pohvalio srpski tim.
Ipak, prije svega se osvrnuo na Stefa Karija koji je donio ključnu prednost Amerima.
"Igrali smo za njega, da se razigra. On je pokrenuo sve", rekao je LeBron.
Nastavio je o glavnim ciljevima za ekipu koja važi za apsolutnog favorita za zlatnu medalju.
"Želimo da napredujemo i to je glavno u ovom momentu. Gledamo timove, analiziramo, treniramo iako nemamo puno vremena. Cilj je samo da napredujemo".
Upitan je potom da prokomentariše igru Entonija Dejvisa koji je dominirao u odbrani i u direktnom duelu sa Jokićem.
"Ništa novo za mene. Šest godina igramo zajedno. Svaki dan to radi. Ne postoji puno igrača kao što je on".
Uslijedile su pohvalne riječi za tim Srbije.
"Dobar su tim, dobro šutiraju, nesebični su, naravno Jokić je nevjerovatan. Genralno su veoma talentovani. U našoj su grupi, očekujem dobru utakmicu"
Za kraj je pričao i o Nikoli Jokiću.
"Uvijek je teško kada igrate protiv njega. Izvanredan košarkaš koga veoma poštujem. Zaslužio je sve što mu se dešava i sa Denverom i sa reprezentacijom. Takođe je i sjajna osoba koju zaista poštujem", dodao je LeBron.
Ubrzo poslije LeBrona se pred medije pojavio i Stef Kari koji je imao slične komentare kao i LeBron. Svjestan je da tim Sjedinjenih Američkih Država ima puno oružja na parketu.
"Radimo na hemiji i idemo u pravom smjeru. Zabavno je igrati sa ovim saigračima, od LeBrona do svih ostalih. Trudimo se da budemo najbolji saigrači. Naravno, svjesni smo da je pred nama veliki posao. Cilj je pobjediti šest utakmica i osvojiti zlatnu medalju. Iskusni smo i znamo kako da igramo košarku".
Uporedio je za kraj razlike FIBA košarke i NBA košarke.
"Čini se kao jaka plej-of utakmica. Fizički zahtjevno", dodao je Kari.
|
|
|
Post by Admin on Jul 18, 2024 8:24:15 GMT
PRIPREME ZA OI 2024: Embid: "Nije ovo bio duel Jokića i mene, nego SAD i Srbije"
Poslije dugog čekanja, jer su se uglavnom mimoilazili u NBA ligi, sudarili su se na terenu Nikola Jokić i Džoel Embid.
As Filadelfije se večeras radovao ubjedljivoj pobjedi njegovog tima (105:79) i za njega je to bilo bitnije od borbe sa Jokićem.
„Nije ovo bio duel Jokića i mene, nego utakmica između SAD i Srbije“, odmah je svima Embid stavio do znanja.
I pored ubjedljive pobjede SAD, Kamerunac je biranim riječima govorio o srpskom timu.
„Oni su sjajan tim, imaju Jokića, Bogdanovića, neki drugi momci su takođe jako dobri. Igraju dugo zajedno, imaju pravu hemiju u ekipi. Neki su im igrači nedostajali večeras, pa sljedeći put kada se sretnemo biće drugačije“.
Kako kaže Embid i Amerikanci se još „traže“.
„Sve je još novo, radimo na hemiji, upoznajemo se. Većina izgubljenih lopti koje smo imali su bile rezultat loše komunikacije. Ovo su mi najljepši dani u karijeri, srećan sam što sam ovdje, što se družim sa momcima, uživam da igram sa njima. Moje koljeno? Nije još sjajno, bude čas bolje, čas lošije“, rekao je Embid.
|
|
|
Post by Admin on Jul 19, 2024 22:30:16 GMT
PRIPREME ZA OI 2024: Grobari gledali Južni Sudan: Karlik Džons umalo do dabl-dabla
Ako mislite da smo pretjerali sa naslovom, dovoljno je samo da ste gledali Jutub prenos prijateljskog meča Velika Britanija - Južni Sudan, u komentarima su isključivo bili navijači Partizana koji su pratili kako igra novi plejmejker tima Željka Obradovića - Karlik Džons. Imali su šta da vide. Džons je bio jedan od najboljih igrača na parketu u pobjedi Južnog Sudana u Londonu protiv Velike Britanije 84:81.
Posebno je bio dominantan u prvom poluvremenu, jer je postigao 13 poena. Uz odlične procente. Pogodio je četiri od sedam šuteva za dva i jednu trojku iz dva pokušaja. Imao je jedan skok, jednu ukradenu loptu i čak sedam asistencija. Vjerovatno bi ih bilo i više da su njegovi saigrači pogađali otovrene šuteve.
Ipak, svakako su navijači crno-bijelih mogli da budu zadovoljni sa igračem koji će nastupati i na Olimpijskim igrama i to će igrati protiv Srbije u Lilu.
Zanimljivo da Južni Sudan za dva dana igra još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Sjedinjenih Američkih Država.
Podsjetimo da Karlik Džons još uvijek nije ozvaničen kao pojačanje crno-bijelih, ali se dogovorio sa klubom iz Humske i nosiće dres Partizana naredne sezone. To će mu biti prvi angažman u Evropi, jer je prošle sezone igrao u Kini, a prije toga je briljirao na MundoBasketu u dresu Južnog Sudana.
|
|