|
Post by Admin on Jul 29, 2024 6:34:54 GMT
Vanja Marinković nema dilemu: "Kevin Durant napravio razliku"
Vanja Marinković je iznio prve utiske u razgovoru za medije, nakon što je Srbija poražena od reprezentacije SAD-a.
“Orlovi” i Porto Riko sada imaju skor 0-1 u grupi C, dok su reprezentacije SAD-a i Južnog Sudana zabilježile po pobjedu.
“Mislim da smo igrali dobro prvo poluvrijeme. Najveću razliku je napravio Djurent i naše izgubljene lopte. Osim toga, odigrali smo sasvim korektnu utakmicu sa velikom borbom, ali kada uđete u seriju kontra-napada i kada Djurent da 16 poena za osam minuta, jako je teško igrati. Moglo je malo manje, ali idemo dalje. Igramo sa Porto Rikom sljedeću i gledamo da pobjedimo naredne dvije utakmice” – rekao je Vanja Marinković, pa dodao:
“Igrali smo u Abu Dabiju, što nam je pomoglo. Nje ništa strašno bilo, pričaju o finalu prije finala, da igraju dvije najbolje utakmice na samom početku, ali dobro takav je žrijeb ispao. Možda bolje da se sastanemo sada, pa da na osvnovu ovoga idemo dalje i sve gradimo. Kada pustiš takvu reprezentaciju da igra na taj način, da trži… Onda je svakome teško da se vrati.”
Nestvarnu utakmicu na drugoj strani odigrao je Kevin Durant.
“Ne bih da dižem ili nas spuštam, ali mislim da je najveću razliku napravio Durant. Kad jedan igrač krene u takvu seriji i ostali imaju samopouzdanje. Ništa što nismo znali, ali dobro je što smo igrali sa njima u prvom kolu. Da odmorimo, ispravimo greške i budemo bolji.”
Reprezentacija Srbije će u narednom meču snage odmjeriti sa Porto Rikom, dok će selekcija SAD-a igrati protiv Južnog Sudana.
Basketball Sphere; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 29, 2024 6:39:08 GMT
Aleksa Avramović: "Oni ne znaju pravila, toga tamo nema"
Aleksa Avramović je izneo prve utiske u razgovoru za medije nakon što je Srbija poražena od reprezentacije SAD-a.
“Orlovi” i Portoriko sada imaju skor 0-1 u grupi C, dok su reprezentacije SAD-a i Južnog Sudana zabilježile po pobjedu.
“Ušli smo agresivno i poveli smo maksimlanih osam poena, ali oni su ekipa koja ima 12 fantastičnih igrača, gdje Durant nije ni igrao mjesec i dao je 21 poen za poluvrijeme bez promašaja.
Šutirao je 5/5 trojke, mislim da smo u tome imali šanse, kad dođe trenutak, oni su pogodili 12 trojki, ali mislim da nisu ispod 20 postigli, što je svakako bilo njihovo sjajno šutersko veče. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, maksimalno motivisano ulazimo protiv Porto Rika” – poručio je Aleksa Avramović, a zatim se osvrnuo na naredne protivnike “Orlova”:
,,Gledali smo ih, dobre ekipe, dosta trče i imaju dosta dobru tranziciju u napadu, imamo svoje prednosti i kvalitete, moramo biti disciplinovani da bi pobjedili.”
O udarcu Džoela Embida, kaže:
,,Važno je da sam dobro. Oni ne znaju pravila, toga tamo nema, ali idemo dalje. Nisam sa Embidom pričao o tome.”
Reprezentacija Srbije će u narednom meču snage odmjeriti sa Portorikom, dok će selekcija SAD-a igrati protiv Južnog Sudana.
|
|
|
Post by Admin on Jul 29, 2024 6:41:33 GMT
Stefen Kari zadovoljan nakon pobjede: "Kevin Djurant je odradio veći dio posla"
Stefen Kari, reprezentativac SAD-a, govorio je za medije nakon ubjedljive pobjede u prvom kolu, kada su u pitanju Olimpijske igre.
Srbija je izgledala dobro u prvom poluvremenu, ali su Amerikanci dodali gas u drugom djelu igre, pa su na kraju upisali sigurnu pobjedu. Stefen Kari je učestvovao u pobjedi svoje ekipe sa 11 poena, i po tri asistencije i skoka.
“Srbija je sjajan tim, odličan u napadu, jak u odbrani. Durant je odradio veći dio posla, i dalje se tražimo kao tim i mislim da će ovo biti dobro. Ništa što Durant uradi me ne iznenadi, nevjerovatan je košarkaš. Uživam dok ga gledam. Kada kažemo da je Durant šesti igrač našeg tima, jasno vam je kakav je ovo tim. Ovo je sjajno iskustvo, biti pored Duranta, LeBrona… Uživam.“
Prokomentarisao je i da li je osjećao nervozu pred start Olimpijskih igara.
“Bio sam nervozan pred utakmicu i tokom himne, ali onda se sve promjenilo. Poseban je osjećaj nositi ovaj dres,” zaključio je Kari.
|
|
|
Post by Admin on Jul 29, 2024 6:46:16 GMT
LeBron Džejms insistira na boljem izdanju po pitanju jednog aspekta: "Nisam siguran da bi to mogao da zamisliš"
LeBron Džejms je kratko prokomentarisao pobjedu Sjedinjenih Američkih Država protiv Srbije na Olimpijskim igrama.
“Dream Team” kako ga mnogi nazivaju slavio je ubjedljivim rezultatom 110:84, a uz Kevina Djurenta koji je postigao 23 poena, drugi strijelac tima bio je upravo LeBron Džejms.
“Neophodno je da smanjimo broj izgubljenih lopti. To je ono što je očigledno, jer u pokušaju da pronađemo pravo rješenje, olako gubimo lopte. Ipak, u nekoliko navrata bezazleno izgubljene lopte donijele su nam neke ekstra posjede ofanzivno. Bićemo sigurno još bolji u srijedu” – rekao je LeBron Džejms, a potom se dotakao fenomenalnog izdanja Kevina Djurenta koji je promašio samo jedan šut iz igre (8/9):
“Kada gledate njegove treninge, niste iznenađeni svim onim što pokazuje na parketu. Divno je imati ga za saigrača. Odigrali smo prvu utakmicu na Olimpijskim igrama, pa treba malo vremena da se naviknemo tokom tih prvih pet minuta. Poslije toga počinjemo da igramo. Čini se da bi Kevin lako mogao da ostvari uticaj na ishod, ali mislim, osam od osam šuteva u prvom poluvremenu? Nisam siguran da bi to mogao da zamisliš. Ne, naravno da ne, ali na kraju dana, to nije iznenađenje.”
Sjedinjene Američke Države su utakmicu završili sa 17 izgubljenih lopti, naspram 13 Srbije, ali to nije uticalo na konačan ishod. U narednom kolu LeBron Džejmss i družina igraju protiv Južnog Sudana, dok će Srbiji rival biti Porto Riko.
|
|
|
Post by Admin on Jul 29, 2024 6:56:01 GMT
Kevin Djurent: "Igram košarku čitavog života, na kraju krajeva"
Kevin Djurent je iznio prve utiske u razgovoru za medije, nakon što je reprezentacija SAD-a savladala Srbiju.
“Orlovi” i Porto Riko sada imaju skor 0-1 u grupi C, dok su reprezentacije SAD-a i Južnog Sudana zabilježile po pobjedu.
“Bio je dobar osjećaj ubaciti neke šuteve. Svi su dobro obavili svoje uloge, moja je bila da donese prostor, pogađam šuteve i drago mi je što su ušli. Igram košarku čitavog života, na kraju krajeva, kada pojednostavite stvar, to je samo košarka. Pratio sam plan, bio tu za saigrače u odbrani, agresivan sa loptom u rukama” – rekao je u uvodu Kevin Durant.
Malo je nedostajalo sjajnom “KD-u” da utakmicu završi sa perfektinim učinkom (bez promašaja).
“Imao sam dobar osjećaj kada sam šutnuo, htio sam da završim utakmicu sa savršenim učinkom, ali… Saigrači su me tražili čitavo veče i ja sam uspjevao da pogodim.”
Ogroman uticaj na konačan rezultat imao je i LeBron Džejms, koji se postavljao kao lider kada je to njegovom timu bilo najpotrebnije.
“Zahvalan sam što ponovo igram sa njim. Utjeruje strah protivnicima i to ima snažan efekat. Trči, pravi dobre odluke u odbrani i napadu. Nevjerovatan je i drago mi je što je tu.”
Status Kevina Djurenta bio je pod znakom pitanja sve do nekoliko sati pred početak utakmice sa “Orlovima”.
“Brinuo sam se. Kada prolazite kroz rehabilitaciju, posebno kada imate malo vremena,… Bilo je dobrih i lošijih dana. Bio sam blago nervozan, ali treneri su me smirivali i drago mi je što sam se oporavio. Rekao sam treneru, šta god mu je potrebno, spreman sam da uradim, na sve da se priviknem. Uvijek je zabavno privikavati se na nove uloge i ono što vam igra nudi.”
Evidentno je da reprezentacija SAD-a diže formu kako vrijeme prolazi.
,,Sve te utakmice koje smo odigrali do danas su nas spremile. Treneri su odradili sjajan posao, kako bi bili spremni i svjesni koliko je bitan svaki dan. Igrali smo interesantno, raznovrsnu košarku, komunicirali u odbrani i bilo je teško zaustaviti nas. Gradimo dalje na ovome.”
O atmosferi u Lilu:
“Nevjerovatno, 27.000 ljudi. Gledao sam oko sebe, vidio silne NBA dresove na tribinama. Obožavam kada košarka tako spoji ljude sa svih krajeva svijeta. Djeluje kao da su prazne tribine u Tokiju bile prije 20 godina, bilo je zaista nevjerovatno vidjeti ovaj broj ljudi” – podvukao je Kevin Durant.
|
|