|
Post by Admin on Aug 1, 2024 6:53:32 GMT
Stiv Ker objasnio zašto je izostavio Džoela Embida
Selektor Sjedinjenih Američkih Država, Stiv Ker, govorio je poslije utakmice protiv Južnog Sudana u 2. kolu grupne faze Olimpijskih igara.
Stiv Ker je uspio da se sa svojim timom plasira u četvrtfinale sa prve pozicije, pošto su Amerikanci upisali i drugu pobjedu na turniru. Objasnio je zbog čega je bilo pojedinih promjena u sastavu.
,,Igrali smo protiv najbržeg tima na turniru i željeli smo da ih iskontrolišemo. Postigli su 14 trojki protiv nas u Londonu, tako da se sve svelo na preuzimanja, kako bismo ostali ispred čovjeka, da im ne dozvolimo da poentiraju“, rekao je strateg Golden Stejt Voriorsa, prenosi BasketNews.
Dok je protiv Srbije izostavio Džejsona Tejtuma, sada je to uradio sa Džoelom Embidom.
,,NBA je veoma popularna širom svijeta. Ligaški dio sezone je kao španska serija i mi to razumijemo. Društvene mreže su dominantne i sve postaje dramatično. Moramo da damo više poštovanja ovim momcima jer su ovdje da osvoje zlatnu medalju”, zaključio je Stiv Ker.
U predstojećem okršaju, SAD će odmjeriti snage protiv Porto Rika, koji do sada nije zabilježio nijednu pobjedu.
Basketball Sphere; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Aug 1, 2024 7:01:16 GMT
LeBron Džejms: "Došao sam po zlato, ne zanima me statistika"
Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, LeBron Džejms, govorio je poslije utakmice protiv Južnog Sudana u drugom kolu Olimpijskih igara.
LeBron Džejms je uspio da se sa svojim timom plasira u četvrtfinale sa prve pozicije, pošto su Amerikanci upisali i drugu pobjedu na turniru. Krilni košarkaš postao je, uz Kevina Djurenta, jedini preko 300 poena na najznačajnijem svjetskom takmičenju.
,,Ne znači mi to toliko, samo želim da pobjeđujem, zbog čega sam i došao ovdje, kako bih osvojio zlato. Nije riječ o postizanju poena, niti o bilo kom statističkom parametru. Postoji mnogo toga što se ne zapisuje, ali je definitivno velika čast kada čuješ svoje ime na taj način. Ipak, ovdje sam zbog šire slike”, rekao je prvotimac Los Anđeles Lejkersa, prenosi Eurohoops.
Amerikanci imaju izuzetno kvalitetnu klupu, što dolazi do izražaja na svakoj utakmici.
,,Imamo 12 momaka koji mogu da odrade posao svaku noć. Naša druga postava je to uradila protiv Južnog Sudana. Defanzivno, odatle je sve počelo, a i napadački je sve bilo kako treba”, zaključio je LeBron Džejms.
U predstojećem okršaju, SAD će odmjeriti snage protiv Porto Rika, koji do sada nije zabilježio nijednu pobjedu.
Basketball Sphere; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Aug 1, 2024 7:03:28 GMT
Kevin Djurent izdvojio najbolji tim u kojem je igrao
Kevin Djurent je za “EuroSport” po završetku utakmicu protiv Južnog Sudana prokomentarisao tek završeni okršaj.
Sjedinjene Američke Države upisale su trijumf rezultatom 103:86, čime su osigurali plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara kao prvoplasirana ekipa grupe C u kojoj se još nalaze Srbija i Porto Riko.
“Iskreno, neopisivo je igrati s ovima momcima. Najbolji igrači iz NBA lige, nisu sebični, atmosfera je sjajna. Mislim da je ovo najbolji tim u kojem sam igrao. Čini mi se da moramo popraviti protok lopte, smanjiti broj izgubljenih lopti i igrati na maksimumu svih 40 minuta. Na momente igramo savršeno, ali to je daleko od idealnog” – rekao je Kevin Durant.
Sjedinjene Američke Države će odmjeriti snage protiv Porto Rika u subotu u sklopu grupe C, a Srbija i Južni Sudan će ukrstiti koplja.
Basketball Sphere; Sportskli Forum
|
|
|
Post by Admin on Aug 1, 2024 7:13:42 GMT
Entoni Edvards: "Šta će Francuskoj Džoel Embid?"
Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, Entoni Edvards, govorio je poslije utakmice protiv Južnog Sudana.
Entoni Edvards se osvrnuo na ponašanje publike i konstantne zvižduke upućene Džoelu Embidu, koji je trebalo da zaigra za Francusku.
,,Ne žnam šta se dešava i ne znam zašto mu zvižde sve vrijeme”, rekao je prvotimac Minesota Timbervulvza, prenosi BasketNews.
Kada mu je neko pojasnio o čemu se radi, uputio je duhovit komentar na čitavu situaciju.
,,Ali, imate Viktora Vembanjamu i Rudija Gobera. Zašto bi on igrao sa njima? Njih dvojica, šta više očekujete? Želite trojicu toliko visokih igrača?”, upitao je Entoni Edvards.
|
|
|
Post by Admin on Aug 1, 2024 7:15:41 GMT
Bem Adebajo: "Južni Sudan inspiriše"
Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, Bem Adebajo, govorio je poslije utakmice protiv Južnog Sudana u drugom kolu Olimpijskih igara.
Bam Adebajo je uspio da se sa svojim timom plasira u četvrtfinale sa prve pozicije, pošto su Amerikanci upisali i drugu pobjedu na turniru. Bio je zadivljen time kako je rival napredovao prethodnih godina.
,,To je tim koji je počeo da se takmiči 2017. godine i to nije bilo tako davno. Istorija oko Južnog Sudana je nevjerovatna i inspirišuća. Odajem im priznanje za sve što su uradili, za sve što je Luol Deng uradio. Moraš to da poštuješ”, naveo je centar Majami Hita, prenosi Eurohoops.
Postigao je 18 poena i bio najefikasniji u pobjedničkom timu. Išao ga je i šut, pošto je pogodio dvije trojke i tako raširio teren.
,,Imao sam otvorene pozicije i to sam iskoristio. Steve Ker nam vjeruje. Kada pogleda na klupu, ta oštrica koja odatle dolazi nam daje dodatnu energiju i tako je upravo i bilo protiv Južnog Sudana”, istakao je Bam Adebajo.
|
|