|
Post by Admin on Aug 3, 2024 22:46:03 GMT
LeBron Džejms: "Francuska nije bila spremna za Njemačku"
Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, LeBron Džejms, govorio je poslije utakmice protiv Porto Rika u trećem kolu Olimpijskih igara u Parizu.
LeBron Džejms je sa svojom selekcijom došao do maksimalnog učinka u grupi i sa glatkih 3-0 ide u četvrtfinale turnira. Nakon susreta, dotakao se i izdanja Francuske protiv Njemačke na jedno od pitanja novinara.
,,Nisam bio impresioniran njihovom posljednjom utakmicom. Nisam mislio da su spremni za nivo fizičke igre koju je imala Njemačka”, rekao je NBA superstar, prenosi Eurohoops.
Ipak, nije bilo sve tako crno…
,,Izuzimajući to, igrali su dobro”, malo je ublažio LeBron Džejms izuzetno ubjedljiv poraz “trikolora” od svjetskog šampiona.
Dok će SAD u četvrtfinalu odmjeriti snage protiv Brazila, Francuska će, izvjesno je, na megdan favorizovanoj Kanadi.
Basketball Sphere; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Aug 3, 2024 22:49:38 GMT
Džoel Embid nema problem s tretmanom na Olimpijskim igrama: "Mnogi ljudi misle da je to mržnja"
Džoel Embid je prokomentarisao trijumf Sjedinjenih Američkih Država protiv Porto Rika u sklopu posljednjeg kola grupne faze Olimpijskih igara.
Rezultat je po završetku duela bio 104:83, tako da će “Dream Team” bez poraza uz ukupnih 3-0 put četvrtfinala. Iako tek predstoji žrijeb, već sada je poznato da će im rival tako biti selekcija Brazila koju s klupe predvodi Aleksandar Petrović.
Na ovom susretu kao i u prethodna dva okršaja Dream Teama, Džoel Embid je bio na meti navijača koji su mu zviždali pri svakom kontaktu s loptom. Prema njegovim riječima, to nije najgore s čim se susreo u karijeri:
“Uvijek sam to volio. Na kraju dana, mislim da mnogi ljudi misle da je to mržnja. Ja to vidim kao ljubav i poštovanje. Da nisam dobar igrač, ne bih dobijao takav tretman. Dakle, smatram se blagoslovenim i zato komuniciram s njima.
Komuniciram s tom vrstom publike i takvim stvarima jer, kao što sam rekao, blagosloven sam što sam ovdje. I vidio sam i gore. Igrao sam u gorim okruženjima. Oba Gardena (Madison Square Garden protiv New York Knicksa i TD Garden protiv Boston Seltiksa). Dakle, ništa što nisam već vidio.
Oni zvižde svojim igračima više nego protivnicima. Ponekad se osjeća kao da su naši navijači više protiv nas nego protiv naših protivnika. Ali, kao što sam rekao, sve je to iz ljubavi. Sve je to zato što žele da te guraju. Žele da budeš bolji. Baš kao i ova publika. Uživam u tome jer me motiviše da budem bolji i radim više i radim sve što je potrebno da pobjedimo.
Džoel Embid je takođe govorio o odluci koju je donio u vezi sa nacionalnim timom, birajući SAD umjesto rodnog Kameruna i Francuske.
“To je bila teška odluka, ali sve se svodilo na nivo udobnosti. I kao što sam rekao, poznajem ove momke dugo vremena, i jednostavno sam se osjećao prijatnije nego kada bih bio sa drugom stranom. Postojala je neka zabrinutost sa druge strane. Dakle, kao što sam rekao, nivo udobnosti je bio ogroman. Uvijek sam govorio, biću jedinstven. Ja to želim. I sada sam jedan od njih” – rekao je za Eurohoops centar reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.
|
|
|
Post by Admin on Aug 3, 2024 22:51:45 GMT
Entoni Edvards: "Hoću da zakucam preko nekog"
Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, Entoni Edvards, govorio je poslije utakmice protiv Porto Rika u posljednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara.
Entoni Edvards je imao jedno efektno zakucavanje u ubjedljivoj pobjedi, pošto je izveo popularnu “vetrenjaču”. Međutim, to mu nije dovoljno.
,,Čekam, čekam i čekam… Želim da zakucam preko nekog, ali sam zadovoljan i ovim potezom. Nadam se da ću uhvatiti nekog u nastavku turnira”, rekao je bek Minesota Timbervulvza, prenosi Eurohoops.
Bio je najzapaženiji protiv Porto Rika sa 26 poena, uz šut iz igre 11/15.
,,Osjećaj je dobar. Biće drugačije svake noći. Večeras je bilo moje veče. Protiv Srbije je to bio Kevin Djurent, pa Bem Adebajo. Nije riječ o tome da preuzmem igru, nego da me lopta pronađe”, poručio je Entoni Edvards.
Amerikanci će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila, dok će žrijeb za ostatak turnira biti održan večeras. Tada će biti poznato i ko će moći da se ukrsti u polufinalu.
|
|
|
Post by Admin on Aug 3, 2024 22:53:57 GMT
Srbija u posljednjoj četvrtini srušila Južni Sudan
Dugo je Južni Sudan bio u igri, držao se do 72:71 na startu posljednje četvrtine, ali su košarkaši Srbije u finišu pojačali tempo i rutinski stigli do pobjede - 96:85.
Sve je riješeno serijom 13:0, kojom je jedan od favorita za medalje stekao nedostižnih plus 17 (91:74) na nepuna tri minuta do kraja.
Tim Svetislava Pešića je time nacrtao šemu četvrtfinala, jer se zna ko će s kime igrati. "Orlovi" idu na megdan Australiji, SAD se sastaje sa Brazilom, Njemačka sa Grčkom, a Kanada će se sudariti sa Francuskom.
Bogdan Bogdanović je bio najbolji sa 30 poena i osam skokova, Nikola Jokić je upisao 22 koša i 13 uhvaćenih lopti, a dvocifren učinak su imali i Vasilije Micić (15) i Filip Petrušev (10).
Karlik Džons je sa 17 poena, 10 asistencija i pet skokova pokazao kakvog je plejmejkera doveo Partizan, a pratili su ga Marijal Šajok (17), Nuni Omot (14) i Bul Kuol (11).
Grupna faza - posljednje kolo
Grupa A
petak, 02. avgust
Australija - Grčka 71:77 (24:25, 12:28, 14:9, 21:15) Lejdejl 17p - Antetokumpo 20p
Kanada - Španija 88:85 (9:19, 30:19, 15:18, 24:29) Gilgeus-Aleksander 20p - Briuzela 17p
Kanada 3-0 Australija 1-2 Grčka 1-2 Španija 1-2
Kanada i Australija idu u 1/4 finale
Grčka kao druga najbolja trećeplasirana ide u 1/4 finale
Grupa B
petak, 02. avgust
Japan - Brazil 84:102 (20:31, 24.24, 29:22, 11:25) Hokinson 26p - Kaboklo 33p
Francuska - Njemačka 71:85 (18:24, 9:24, 19.21, 25:16) Vembanjama 14p - Šreder 26p, Franc Vagner 26p
Njemačka 3-0 Francuska 2-1 Brazil 1-2 Japan 0-3
Njemačka i Francuska idu u 1/4 finale
Brazil kao najbolji trećeplasirani ide u 1/4 finale
Grupa C
subota, 03. avgust
Porto Riko - SAD 83:104 (29:25, 16:39, 14:23, 24:17) Alvarado 18p - Edvards 26p
Srbija - Južni Sudan 96:85 (23:22, 24:22, 25:23, 24:18) Bogdanović 30p - Džouns 17p, Šajok 17p
SAD 3-0 Srbija 2-1 Južni Sudan 1-2 Porto Riko 0-3
SAD i Srbija idu u 1/4 finale
RTCG; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Aug 3, 2024 23:00:57 GMT
Rojal Ivi bjesnio poslije poraza od Srbije: "Kakva sramota!"
Rojal Ivi, selektor Južnog Sudana, govorio je za medije nakon poraza protiv Srbije u meču posljednjeg kola grupne faze, kada su u pitanju Olimpijske igre.
Južnom Sudanu je u ovom meču za prolaz u četvrtfinale bila potrebna pobjeda ili poraz do tri rаzlikе. Bila je afrička ekipa u igri sve do posljednje četvrtine, ali onda je Srbija dodala gas i upisala ubjedljivu pobjedu.
Ipak, Rojal Ivi, selektor Južnog Sudana, bio je jako bijesan na sudije nakon ovog poraza.
“Kakva sramota, kakva sramota! Moji momci su uložili srce i dušu u igru, a ovo je sramota! To je sve što imam da kažem,” rekao je za BasketNews.
|
|