|
Post by Admin on Apr 13, 2019 16:36:00 GMT
Savićević o čuvenom snimku iz Zagreba: Riječ po riječ i ja izručim što sam imao
Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević dao je intervju za televiziju Sport klub, u kojem se, između ostalog, prisjetio i razgovora uoči kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između Hrvatske i Jugoslavije 1999. u Zagrebu.
Savićević je tada pričao o očekivanjima uoči utakmice visokog rizika, a sve je u jednom trenutku otišlo u pogrešnom pravcu, kada je burno reagovao na uvrede jednog hrvatskog navijača.
“To se dešava pred utakmicu 1999. godine, igrali smo s Hrvatima. Ja dajem izjavu, sam ostao tamo, pričam, i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, više kad mi je puna glava bila njegovih psovki, a ja bio pred kraj izjave, ja se okrenem, vidim čovjeka ne više od metar sedamdeset, šezdeset... sad se sjećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji dio. Nema dva zuba u glavu. I ja, ne znam... onu psovku, okrenem se i kažem - šta ćeš? I tu riječ po riječ, ja izručim tu što sam imao", kaže kroz smijeh Savićević.
Ističe da nije ponosan na taj trenutak i da ne bi volio da ga po tome pamte.
"Okrenem se, znajući da vi ovaj snimak možete da se iskidate u slovo, u pola riječi, okrenem se i kažem “prema tome, nadam se da će se utakmica završiti fer i korektno”. Da završim izjavu, da idem u sobu, da što prije završim. I to pođe tako. Ja kada sam završio kažem - slušaj, ovo ćeš da otkineš. On kaže - naravno, Dejo. I što se dešava, prođe ta utakmica, poslije par mjeseci, ja u Beču, zove me režiser - e, završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu. Ja mu dam adresu, meni to dođe, ta kaseta. On me zove, kaže - jesi vidio? Ja kažem ne, zovi me za sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Ja poslije dva-tri dana, kada sam vidio ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao”, zaključio je Savićević.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on Apr 26, 2019 14:46:40 GMT
Crna Gora - Kosovo pred praznim tribinama: UEFA kaznila zbog rasizma
Fudbalska reprezentacija Crne Gore kažnjena je jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, zbog rasističkih incidenata na meču sa Engleskom, odlučila je Disciplinska komisija Uefe.
Crna Gora će na praznom stadionu dočekati selekciju Kosova, 7. juna u kvalifikacijama za EURO 2020.
"Zbog rasističkih ispada minornog broja nepromišljenih navijača naša nacionalna selekcija odigraće sljedeću utakmicu kvalifikacija pred praznim tribinama Gradskog stadiona u Podgorici", navodi se u saopštenju FSCG.
Iz Uefe je najavljeno da će se odluka donijeti 16. maja, ali je Disciplinska komisija zasijedala ranije.
Takođe, Disciplinska komisija Uefe obavezala je Fudbalski savez Crne Gore da na istoj utakmici istakne transparent #EqualGame i logotip UEFA.
Dodatno, FSCG je kažnjen sa 20.000 eura zbog korišćenja pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama Gradskog stadiona u Podgorici na utakmici sa Engleskom.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on Apr 27, 2019 15:04:45 GMT
Rouz bijesan zbog male kazne Crnogorcima: U Podgoricu više ni kao turista
Ko je naljutio Denija Rouza? Ovog puta – UEFA. Bek engleske fudbalske reprezentacije bijesan je zbog odluke Disciplinske komisije Evropske kuće fudbala da kazni Crnogorce sa 20.000 evra zbog rasističkih ispada na utakmici u Podgorici.
Rouz je pokrenuo bio cijelu akciju poslije meča u Podgorici da se Crnogorci što rigoroznije kazne, a na kraju je ostao šokiran odlukom UEFA.
„Ostao sam bez teksta kada sam saznao za kaznu, ali u drugu ruku, nisam iznenađen. I ranije sam govorio da su fudbalski savezi kažnjavani sumama koje bih mogao da potrošim za jedno veče u provodu. Neki se nisu slagali sa mnom. Ispada da sam bio u pravu“, rekao je Rouz.
Engleski fudbaler je rekao da ne može ništa više da učini i da mora da se pomiri sa odlukom UEFA.
„Ne znam šta bih više rekao. Sramota je sve ovo, ali tako je kako je. Ne mislim da je kazna dovoljna oštra da se slični događaji ne bi ponavljali. Šokantno je da je samo 20.000 evra, ipak, ne mogu ništa da učinim tim povodom. Moramo da krenemo dalje“.
Rouz je poručio da ne bi nikom preporučio Podgoricu kao turističku destinaciju.
„Nikada više ne bih otišao tamo. Kada bi rekli da moram da igram, išao bih, ali u protivnom, taj grad ne bi bio na listi onih koje moram da posjetim. Ne kažem da je cijela zemlja takva, ali bio sam samo jednom i ne bih nešto žurio da dođem ponovo“, poručio je Deni Rouz.
Mozzart Sport
|
|
|
Post by Admin on May 9, 2019 21:00:08 GMT
Bećiraj: “Porodica na Kosovu, ali daću sve od sebe za Crnu Goru”
Golgeter reprezentacije Crne Gore i izraelske Makabi Netanje, Fatos Bećiraj, u kratkom razgovoru za MONDO govorio o nagradi i o junskim utakmicama “hrabrih sokola”
Fatos Bećiraj je izabran za najboljeg stranca u izraelskoj ligi Ha’al za sezonu 2018/2019. I to potpuno zasluženo!
Tridesetjednogodišnji golgeter je do sada postigao 16 golova (13 u prvenstvu, tri u Kupu) na 29 utakmica u dresu Makabi Netanje, a što je još važnije doveo je “dijamante” do situacije da se bore za Evropu, te do finala Kupa.
Netanja tri kola prije kraja prvenstva ima 53 boda (četiri više od četvrtoplasirane Hapoel Berševe, bod manje od drugoplasirane Haife), dok će u finalu masovnijeg takmičenja igrati protiv Bnei Jehude 15. maja u Haifi.
“Zadovoljan sam kako igram i kako igramo. Još nije kraj sezone, ali za mene je dobra i individualno i timski. Malo je ko vjerovao da možemo da dođemo u situaciju da se borimo za Evropu, ali tu smo - imamo dobru situaciju na tabeli i plasirali smo se u finale Kupa”, rekao je za MONDO Bećiraj, koji je nakon pola godine neigranja u belgijskom Mehelenu pronašao sreću u klubu koji je pet puta bio prvak Izraela (1971, 1974, 1978, 1980, 1983) i koji u trofejnoj sali ima jedan trofej Kupa (1978).
“Vjerujemo da možemo da dođemo do Evrope, a što se tiče Kupa - bilo bi lijepo da ga osvojimo, jer klub odavno nije osvojio nijedan trofej. Međutim biće teško”, jasan je Bećo.
A čim završi sezonu u Izraelu, momak koji je dres “hrabrih sokola” oblačio rekordan 61 put (postigao devet golova) će se pojaviti na okupljanju reprezentacije. Crna Gora u junu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. igra dvije utakmice - 7. juna pred praznim tribinama u Podgorici protivnik je Kosovo, a tri dana kasnije u češkom Olomucu rival je domaćin Češka.
“Šta god da se desi u junu, neće biti presudno. Međutim, sa dobrim rezultatima možemo da dobijemo krila za dalje”, rekao je Bećiraj, koji se posebno dotakao okršaja sa Kosovom...
“Neće to biti obična utakmica za mene, jer igram protiv zemlje u kojoj sam rođen, tamo mi živi porodica. Ali, meč gledam samo sa sportske strane, daću sve od sebe da upišemo pobjedu. Kosovo moramo da shvatimo ozbiljno, jer je organizovano na svim nivoima. Naravno, možemo da ga dobijemo. Bilo bi dobro da na krilima tog trijumfa otputujemo u Češku”, jasan je Fatos Bećiraj.
MONDO Sport
|
|
|
Post by Admin on May 17, 2019 0:20:47 GMT
Savićević govorio o utakmici Crne Gore sa "državom" Kosovo, rasizmu i kazni UEFA
Predstojeći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u kojem će Crna Gora u Podgorici dočekati kosovsku selekciju je utakmica kao i svaka druga.
To je rekao predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.
“Očekujem da se svi ponašaju kao i na svaku drugu himnu, nema tu specijalnog ponašanja, to je utakmica kao i svaka druga”, rekao je Savićević Tanjugu u Beču, gdje je učestvovao u prezentaciji Crne Gore u organizaciji mreže za razvoj biznisa u jugoistočnoj Evropi (SEEBDN) i bečkog dnevnika "Prese", na spekulacije kako bi se mogli ponašati tokom intoniranja himne Kosova reprezentativci Crne Gore porijeklom iz Srbije.
Dodao je da će i on, kao predsjednik Saveza i selektor Ljubiša Tumbaković truditi da ta utakmica nema nikakav specijalni značaj u odnosu na druge..
“Odigraćemo kako najbolje umijemo, da probamo da osvojimo tri boda i zadržimo šanse za drugo mjesto u grupi”, rekao je Savićević.
On je naveo da će najteže će biti upravo igračima i stručnom štabu da pripremi utakmicu i motiviše igrače.
Utakmica se igra 7. juna u Podgorici pred praznim tribinama, jer Disciplinska komisija UEFA kaznila Fudbalski savez Crne Gore jednom utakmicom igranja bez prisustva navijača, zbog incidenata na kvalifikacionom meču sa Engleskom.
Savićević smatra da je kazna previsoka i da je nisu zaslužili jer Crna Gora, ističe, nije rasistička država.
“Ali, desilo se da jedna grupica od sedam-osam ljudi uradi ono što nisu smjeli da urade i mi smo dobili drastičnu kaznu koju nismo zaslužili i koju ćemo vjerovatno morati da odradimo protiv Kosova. Napisali smo žalbu, ali nisam siguran da će nam ona biti usvojena”, rekao je Savićević.
U tom smislu, naveo je da će utakmica biti teška sa sportskog aspekta, a da će na organizacionom planu biti manje posla, nego da se utakmica igra pred publikom.
“Lično, žao mi je što igrači neće imati podršku na toj utakmici, ali tako se desilo i to moramo da prihvatimo”, rekao je Savićević.
b92 Sport
|
|