|
Post by Admin on Jun 8, 2019 11:29:40 GMT
Bećiraj: "Poslije svega što se dogodilo možemo da budemo zadovoljni"
Fatos Bećiraj je u duelu sa Kosovom nosio kapitensku traku i postao rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije Crne Gore - 62. put je nosio dres našeg nacionalnog tima.
"Bio je ovo drugačiji meč za mene, ali sam ga posmatrao sa sportskog aspekta. Dio sam Crne Gore već deset godina, ponosan sam što sam postao igrač sa najviše nastupa", kazao je 31-godišnjak koji je rođen u Peći.
Bećiraj je za medije sa Kosova rekao da je rezultat realan.
"Čudna utakmica, sa 100 ljudi na stadionu. Mislim da je rezultatom mogu da budu zadovoljne obje ekipe", kazao je on.
Bio je to dramatičan dan u reprezentaciji Crne Gore, koja je iznenada ostala bez selektora i dvojice igrača.
"Sve se dogodilo nekoliko sati prije utakmice, to je mnogo uticalo na ekipu. Poslije svega mislim da možemo da budemo zadovoljni kako se završilo. Sada moramo da se okrenemo utakmici sa Češkom", kazao je Bećiraj.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on Jun 8, 2019 11:38:12 GMT
Džudović: "Najteža utakmica, mislim da smo sačuvali ekipu u teškom trenutku"
Miodrag Džudović se iznenada našao u ulozi selektora, nakon dramatičnih dešavanja na dan meča sa Kosovom.
Vodio je tim do remija...
„Utisci su mi pomiješani utisci, imali smo problema u pripremi meča, a uložili maksimum da što bolje pripremimo momke i da pored svega igramo na pobjedu. Falilo nam je energije, falila nam je kontrola lopte, završni pas. U prvom dijelu nismo mogli da igramo onako kako smo htjeli. U nastavku smo malo bolje ušli, realizovali smo šansu. Željeli smo pobjedu, igrali na tri boda, ali nismo mogli više. Rezultat je realan. Naš cilj je bio i da sačuvamo ekipu, da budemo tim i da izađemo još jači“, rekao je Džudović.
Da li je ekipa sačuvana?
„Mislim da jeste, rano je, ali mislim da jeste“, rekao je Džudović.
Zadovoljan je igrom debitanta Vujačića.
„Čestitao sam mu na debiju, pokazao je da možemo da računamo na njega. Zaslužio je šansu i iskoristio je“.
Planovi su kratkoročni, u ponedjeljak je meč sa Češkom.
„Čekamo odluku čelnika saveza, imamo naš plan, radićemo po njemu. Sada da izađemo iz ovoga i da idemo dalje“.
Džudović je deset godina u nacionalnom timu...
„Bio sam igrač, pa asistent, poznat mi je rad, selektor Tumbaković je stvorio sistem, po kome se odnosimo na profesionalan način. Taj sistem funkcioniše, ja sam dio Saveza, koji je mnogo uložio u moje školovanje, smatram da sam sposoban da u ovom teškom trenutku pomognem“, kazao je Džudović.
Milan Mijatović opravdao je očekivanja na golu, sa nekoliko sjajnih odbrana spriječio je drugi gol Kosova, vjerovatno i poraz Crne Gore.
- Nije bilo lako, oni su dobra ekipa. Pokazali su to i večeras, sreća je što smo uspjeli da se saberemo i dignemo u nastavku, da dođemo do zasluženog izjednačenja - kazao je Mugoša.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on Jun 8, 2019 12:16:33 GMT
Bećiraj: "Imao sam i ja pritisak"
Moja porodica živi na Kosovu, ali još otkada su izvučeni sastavi grupa "namjestio" sam glavu.
Najtmurniji, najsramniji i najtužniji dan crnogorskog fudbala završio se remijem "sokola" sa Kosovom (1:1), ali taj rezultat brzo će se zaboraviti... Ostaće da se pamti kukavički čin (sada već bivšeg) selektora Ljubiše Tumbakovića i dvojice igrača porijeklom iz Srbije Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, koji su zbog pritisaka iz Beograda odbili da predvode zemlju koja im je dala više nego oni njoj.
U međuvremenu, jedan drugi momak, koji je rođen na Kosovu i koji je vjerovatno bio i pod većim pritiskom, još jednom se borio kao lav u crvenom dresu.
Fatos Bećiraj je baš protiv Kosova postao rekorder po broju mečeva za "sokole" - bio je njegov 62. nastup za Crnu Goru.
"Pritisak? Imao sam ga i ja malo od nekoliko navijača, koji su za mene nebitni", istakao je Bećiraj.
"Nisu me mogli poremetiti, jer sam 'namjestio' glavu. U poslu kojim se bavimo, treba sve da se gleda samo na sportski način. Kada je tako, onda nemate problema sa samim sobom, a samim tim ni sa ostalima".
U svakom slučaju bila je to daleko od obične utakmice za jednog od omiljenih igrača među navijačima Crne Gore.
"Da, bila je specifična. Moja porodica živi na Kosovu, ali još otkada su izvučeni sastavi grupa, kao što rekoh, namjestio sam glavu. Ako sam već prihvatio da igram za Crnu Goru, moram to da uradim na najprofesionalniji način. Tako sam postupao od prvog dana, a i na samom meču", jasan je napadač Crne Gore, koji je stigao i da bude korektan i samokrotičan.
"Možda ovo nije bila moja najbolja utakmica, ali sve što sam imao - dao sam".
Da li je bilo pritisaka iz Fudbalskog saveza Kosova?
"Nije. Bili su korektni prema meni, nisu pokazali ni trunku sujete, mržnje ili tome slično", otkrio je Bećiraj.
Na kraju, malo i o samom meču sa Kosovom...
"Nismo se nadali ovome što se desilo, naravno da nas je to umnogome poremetilo. Na kraju nismo uspjeli u onome što smo zacrtali - da pobijedimo. Poslije svega što se desilo, što nam je poremetilo koncepciju i koncentraciju, moramo da budemo zadovoljni bodom", zaključio je Bećiraj.
Crna Gora u ponedjeljak nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo protiv Češke u Olomucu.
MONDO Sport
|
|
|
Post by Admin on Jun 8, 2019 12:35:12 GMT
Zvezdaši su se izvinili, ali to ništa ne znači
Mirko Ivanić i Filip Stojković nisu postavljali nikakav ultimatum, podlegli su pod prijetnjama, sebe eliminisali iz A selekcije Crne Gore, a postupak im je bio kukavički i neljudski.
Ako ne prihvatate da ne igram protiv Kosova, onda sam spreman da više nikada ne igram za reprezentaciju. Neću igrati protiv njih, makar više nikad ne igrao za Crnu Goru - to je navodno poručio Mirko Ivanić saigračima iz reprezentacije Crne Gore tokom jučerašnjeg dana pred utakmicu sa Kosovom (1:1), pišu tabloidi iz Srbije.
Ivanić i njegov saigrač iz Crvene zvezde Filipom Stojkovićem vjerovatno više nikada neće biti članovi “hrabrih sokola“, jer su momak iz Bačkog Jarka i Ćuprije odbili da igraju protiv Kosova, usljed jakih navijačkih pritisaka iz Beograda.
Međutim, kako MONDO saznaje daleko od toga da su vezista i desni bek postavljali bilo kakav ultimatum. Jednostavno, prijetnje iz Srbije su bile nevjerovatne, strahovala je i njihova porodica, tako da su Ivanić i Stojković odlučili da se povuku pred zaštrašivanjem njih i njihovih najbližim.
Čin jeste neljudski i kukavički, jer je fudbalska reprezentacija Crne Gore dala mnogo više tandemu “crveno - bijelih“, nego oni crnogorskoj selekciji. Međutim, prilikom saopštavanje odluke da neće igrati protiv Kosova, Ivanić i Stojković su saigračima poručili...
“Izvinite što vas ostavljamo, ali mi jednostavno ne možemo da igramo“.
Tako je tandem Crvene zvezde sam sebe otjerao iz crvenog dresa...
MONDO Sport
|
|
|
Post by Admin on Jun 8, 2019 13:37:55 GMT
Riječ selektora: "Odgovornost je moja, život ide dalje"
Od kada sjedi na klupi Srbije Mladen Krstajić teži poraz nije doživio. Srbija je pobjeđena i posramljena u Ukrajini. I da ponovimo još jednom – izgledala je kao da nema komadanta. Jasno je da mnogo toga ide na dušu selektora reprezentacije Srbije.
“Čestitam Ukrajini na pobjedi. Mogu da kažem da sam nezadovoljan. Jednostavno, sam početak utakmice je bio rastrzan sa obje strane. Prvih 20-ak minuta smo imali iole igru u fazi napada i odbrane, ali taj gol prvi pa drugi ubrzo su nas poremetili da bismo na poluvremenu pokušali u drugom sistemu. Međutim, jednostavno nije danas funkcionisalo i žao mi je što smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. Moramo u što kraćem roku da psihološki spremimo igrače za ponedjeljak kada nas čeka neugodna Litvanija, nažalost bez publike u Beogradu”, rekao je na početku Mladen Krstajić.
Teško je bilo mladom stručnjaku da pronađe prave riječi.
“Želja igrača je bila prisutna, ali u ovom momentu smo naišli na boljeg. Svu odgovornost preuzimam što se tiče rezultata i taktike. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje spremimo jer moramo da pobjedimo u ponedjeljak”.
Da li mu je ovaj poraz teži od onog protiv Švajcarske, da li možete da kažete da ste griješili?
“Teško je porediti. Što se tiče trčanja. Ukrajina jas je nadvisila. Preuzimam odgovornost, moramo koliko god da je teško, da spremimo igrače za sljedeću utakmicu. Nije lako, ali šta je tu je, moramo da idemo dalje. Ovo nam je šamar za nauk”.
Ukrajince je zanimalo na koji način ga je nadigrao Ševčenko, domaćini su se najviše bojali Jovića koji je zamjenjen?
“Kompletna ekipa je podbacila. Dva gola u kratkom periodu su odlučila utakmicu”.
Mozzart Sport
|
|