|
Post by Admin on Jun 12, 2019 17:38:07 GMT
Nikolić poslije 15 godina kraj Bistrice
Kao što je Arena i najavila, Stefan Nikolić prvo je pojačanje Sutjeske.
Bivši reprezentativac Crne Gore, koji je bio veliki talenat i kao najveći biser iz omladinske škole Sutjeske sa 14 godina napustio Nikšić i bio član Partizanove i omladinske škole OFK Beograd.
Nakon što su "plavo-bijeli“ ostali bez Šalete Kordića, koji je u minuloj polusezoni bio u potpuno drugom planu, prva akvizicija Nikšićana bio je napadač Nikolić, koji je nastupao za dosta klubova, a posebno se istakao u Lirsu, Steaui, Inčonu i CSKA iz Sofije. U redove crnogorskog šampiona dolazi iz Radnika iz Surdulice.
- Veliko je zadovoljstvo nakon toliko godina vratiti se kući. Sutjeska je nešto posebno za mene, tu sam ponikao i drago mi je da sam opet tu. Poslije brojnih klubova osjećam veliki motiv da pružim što više u svom gradu i nadam se da ću doprinijeti što boljim rezultatima - kazao je Nikolić.
Sutjeska će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a protivnika će saznati 18. juna kada je zakazan žrijeb u Nionu. Na taj način Stefan Nikolić će imati priliku da odigra prvi meč sa Sutjesku upravo u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
- Vjerujem da ćemo spremno dočekati nove obaveze. Spreman sam za nove pobjede i sigurno je da ću imati poseban motiv u dresu Sutjeske - naglasio je Nikolić.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jun 12, 2019 17:40:47 GMT
Kojašević sa Čaira u Nikšić
Visoka januarska očekivanja nisu opravdana u Nišu. Damir Kojašević je stoga još prije nekoliko nedjelja napustio Radnički, a po svemu sudeći sleduje mu povratak u crnogorski fudbal. Lokalni portal cdm.me saznaje da 32-godišnja desetka ide u Sutjetsku.
U Nikšiću će Kojašević odmjeniti rupu nastalu odlaskom Libijca Zakarije Alharaiša, kome je istekao ugovor sa klubom.
Kojašević je tokom karijere nosio dresove Zabjela, Dečića, Jagjelonije, Gornjika, Zete, Sarajeva, Budućnosti, Astane, Lokomotive iz Taškenta, Mladosti (OFK Titograd), Vardara, Vojvodine, Šahtjor Karagandija i Radničkog. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je sedam utakmica i postigao jedan gol (na gostovanju Jermeniji).
Međutim, u Nišu je odigrao samo 10 mečeva i poslije dva gola i asistencije izgubio je mjesto u timu, pa nije igrao protiv Partizana, Čukaričkog i Proletera.
Mozzart Sport
|
|
|
Post by Admin on Jun 12, 2019 17:59:29 GMT
Novi prvoligaš Mladost Lješkopolje promijenio ime
Omladinski fudbaski klub Mladost Lješkopolje 1970 ubuduće će se zvati Fudbalski klub Podgorica, odlučili su čelnici novog prvoligaša.
Klub iz Donje Gorice osnovan je 2016. godine i za samo tri sezone prošao je put iz regionalnog takmičenja do elite.
U nedavno završenom drugoligaškom karavanu, tim Vojislava Pejovića osvojio je prvo mjesto sa sedam bodova prednosti u odnosu na Kom.
Podgorica će tako prvi put nastupiti u Telekom 1. CFL, koja kreće u avgustu, a spisak prvoligaša popunjavaju Sutjeska, Budućnost, Zeta, OFK Titograd, Iskra, Grbalj, Petrovac, Rudar i Kom.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jun 12, 2019 18:06:16 GMT
Za 40 godina sa Rudarom od regije do Evrope: Muhamed Gerina podnio ostavku
Muhamed Gerina podnio je ostavku na mjesto predsjednika Rudara, prenosi Pvportal.
Čovjek koji je četiri decenije u klubu, sa kojim je prošao put od Sjeverne regije do titula i Evrope, više nema snage da se bori sa problemima.
"Nakon analize učinjenog u prethodnoj sezoni odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto predsjednika kluba. Prvo bih se zahvalio igračima i stručnom štabu koji su profesionalno odradili svoje obaveze i uspjeli da ostvare zacrtani cilj. Poslije izuzetno teške sezone, pogotovo u organizacionom smislu, osjecam potrebu da svojim činjenjem pokrenem stvari sa mrtve tačke, kada je u pitanju status Rudara. Iskreno vjerujem da ce se pojaviti sponzor, koji ce oformiti novi upravni odbor i kadar da stabilizuje situacija u klubu. Sa druge strane još jednom apelujem na velike kompanije, koje posluju na teritoriji nase Opštine, da se uključe u finansiranje najtrofejnijeg kluba na sjeveru, i pokazu nivo društveno odgovornog djelovanja", naveo je Gerina u pisanoj ostavci.
Rudar je ove sezone bio u velikoj finansijskoj krizi, a u jednom trenutku je izgledalo i da neće imati sredstava da završi takmičenje.
Pljevljaci su kroz baraž ostali u elitnom rangu, ali je budućnost neizvjesna.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on Jun 19, 2019 18:36:01 GMT
Mijatović i Tučević napustili Budućnost
Budućnost je ostala bez prvog golmana i lijevog beka - Milan Mijatović je novi član Levskog iz Sofije, dok Ilija Tučević traži novi angažman.
Reprezentativni čuvar mreže je u protekle dvije sezone branio za "plave“ na 68 nastupu u prvenstvu, a nedavno je sa Podgoričanima osvojio nacionalni Kup.
Rođenom Pljevljaku, koji narednog mjeseca puni 32 godine, stigla je ponuda jednog od najvećih bugarskih klubova, a Budućnost nije pravila problem oko odlaska, budući da Mijatoviću uskoro ističe ugovor.
Korpulentni čuvar mreže juče je otputovao za Sofiju, gdje će danas imati ljekarske preglede, a potom će biti ozvaničena saradnja sa Levskim koji je 26 puta bio šampion države, posljednji put prije 10 sezona.
Mijatovićev konkurent na golu biće reprezentativac Bugarske - Nikolaj Mihajlov, a prva zvijezda tima je Valerij Božinov.
Iskusni golman je u junskom terminu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo branio za Crnu Goru u oba meča - protiv Kosova pod Goriom i Češke u Olomucu.
Prije Budućnosti bio je član Dečića, Bokelja i Rudara, a iza sebe ima i iskustvo u Iranu, čuvajući mrežu Mes Kermana i Zob Ahana.
Sa Levskim ga na startu nove sezone očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope, nakon što je klub iz Sofije završio prvenstvo na trećem mjestu.
Sa dojučerašnjim saigračima juče se pozdravio i defanzivac Tučević. Dvadeset trogodišnji lijevi bek je proveo dvije sezone u Budućnosti, za koju je odigrao 53 meča u Telekom 1. CFL i postigao šest golova.
Tučeviću je istekao ugovor, a sa "plavima“ se nije dogovorio o produženju saradnje.
Sada je u potrazi za novom sredinom.
- Proveo sam dvije godine u redu Budućnosti za koju me vežu lijepe uspomene. Ostaje žal što nijesmo osvojili titulu, ali odlazim poslije osvojenog trofeja Kupa. Zahvaljujem se igračima sa kojima sam igrao, trenerima sa kojima sam sarađivao, rukovodstvu i navijačima, posebno „varvarima“, od kojih je dolazila ogromna podrška. Budućnosti želim uspjeh, dana pravi dobar rezultat u Evropi i naredne sezone stigne do šampionskog pehara - rekao je Tučević, a potom nastavio:
- Imam 23 godine, ali dugo sam u crnogorskom fudbalu. Debitovao sam sa 16 godina za Grbalj, baš protiv Budućnosti. Volio bih da ovoga ljeta ostvarim transfer u inostranstvo. Nadam se da ću brzo regulisati status i u novom klubu opravdati očekivanja - zaključio je nekadašnji mladi reprezentativac.
Budućnost je produžila saradnju sa prošle sezone drugim golmanom - Milošem Dragojevićem.
Pobjeda
|
|