|
Post by Admin on Jun 30, 2020 11:56:40 GMT
Na putu ka preostalom trofeju
Sada kada su i definitvno predali šampionsku krunu, fudbalska i sva druga logika, jasno govori da će Sutjeskin trenutak istine biti završnica Kupa. Ipak, u redovima nikšićkog prvoligaša, više je nego jasna želja da se u preostalim prvenstvenim utakmicama, bude na visini zadatka. I Marko Vučić konstatuje i da su za njega sve ostale prvenstvene utakmica ne mali izazov.
- Naš put u svakoj utakmici je jasan, a to je pobjeda. Ovo je situacija u kojoj moramo prije svega da pokažemo karakter. Preostale prvenstvene utakmice, bitne su i zbog atmosfere. Završnicu najmasovnijeg takmičenja moramo dočekati u što boljoj atmosferi, a crtu ćemo podvlačiti nakon okončanja Kupa. Treba uvijek gledati prema naprijed i nastojati napraviti što je moguće više. Šteta je što smo toliko prilika u prvenstvu bacili u vjetar, ali nemamo vremena biti nezadovoljni - rekao je Marko Vučić.
Da li ste očekivali ovakav ishod u prvenstvu?
- Tačno je da smo očekivali više, jer bode u oči ta razlika od 20 bodova između nas i sada već novog prvaka. Ništa, treba dignuti glavu, odmoriti se malo i onda krenuti ka osvajanju trofeja u najmasovijem takmičenju. Možemo se uvijek pitati šta je najrealniji pokazatelj kvaliteta, ali tabela ipak najviše govori. Mnogo, isuviše mnogo smo izgubili bodova. Zato, ne preostaje mi ništa drugo nego da Podgoričanima čestitam titulu.
U utorak vas čeka duel sa Rudarom.
- Kao i uvijek, samo gledamo u pravcu terena. Ne brinem za naš profesionalan pristup. Igraćemo rasterećeno i mislim da ćemo slaviti. Nema opuštanja - zaključio je Marko Vučić.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jun 30, 2020 12:17:56 GMT
Vjerujem u drugo mjesto
U Danilovgradu je najprije pala Budućnost, a potom i Sutjeska. Iskra je dva derbija u kratkom vremenskom intervalu riješila u svoju korist i potvrdila da ima ekipu za sam vrh tabele. Trijumfom u četvrtak uveče nad Nikšićanima, sastava trenera Aleksandra Nedovića je potvrdio treće mjesto, ali se i upustio u borbu za poziciju broj dva. Jer, šest kola prije kraja Sutjeska ima samo dva boda više od Danilovgrađana.
Taj posljednji derbi u kojem je Iskra slavila sa 1:0 riješio je Ivan Vuković. Iskusni napadač je evrogolom svome timu donio novu prvenstvenu pobjedu, a nakon tog duela nije krio zadovoljstvo urađenim u tekućoj sezoni.
- Odigrali smo još jedan derbi, utakmicu koja nam je puno značila. Maltene, iz kola u kolo se potvrđuje da je svaka utakmica bitna, a derbiji koje smo riješili u svoju korist doveli su nas u situaciju da smo sada na samo dva boda od drugog mjesta. Do sada smo se borili za treće mjesto, sada se ukazala šansa da možemo da budemo i drugi – rekao je Ivan Vuković.
Vjerujete li da u predstojećih šest kola možete preskočiti Sutjesku na tabeli?
- Iskreno, ja vjerujem. Neko će reći da nema potrebe da napadamo drugo mjesto, da je Sutjeska možda kvalitetnija, ali se ja ne slažem sa time. Mislim da imamo odličnu ekipu, da radimo dobro, a Uprava kluba prati sve te stvari na pravi način. Kada je sve tako složemo kako treba, nama na terenu je lakše da ostvarimo dobar rezultat i stignemo do drugog mjesta. Uvijek treba juriti nešto više.
Da li ste očekivali ovakve rezultate Iskre prije početka sezone?
- Možda negdje na početku sezone i nisam bio toliko siguran. Došao sam posljednjeg dana prelaznog roka, nisam bio baš ni spreman, ali nisam najbolje ni poznavao ekipu jer sam preskočio pripreme. Malo po malo, trenirajući sa ekipom, upoznavajući se klubom vidio sam da je sve ovo ozbiljna priča. Iz kola u kola se to pokazivalo, prvi dio sezone smo odigrali odlično, u drugom dijelu nastavili u istom ritmu. Sve je to dovelo da se nalazimo na poziciji na kojoj smo sada. U svakom slučaju, prezadovoljan sam ostvarenim – istakao je Ivan Vuković, napadač danilovgradskog prvoligaša.
87 - golova je u prvenstvenima Crne Gore postigao Ivan Vuković i nalazi se na drugom mjestu vječne liste strijelaca iza Admira Adrovića (102)
Pohvale na račun Zete
Fudbalere Iskre već u utorak čeka novi derbi. Na stadion „Braće Velašević“ stiže četvrtoplasirana Zeta.
- Zeta je ekipa koja iz godine u godinu ima dobar sastav, dobro je vođena sa klupe i uvijek je tu u borbi za Evropu. Mislim da će to biti pravi derbi, a dobro je što igramo na svom terenu, jer su prethodne utakmice pokazale da u Danilovgradu igramo dosta čvrsto i da će svakome biti teško da sa našeg stadiona odnese bodove. Probaćemo da damo maksimim, da pružimo ono što se očekuje od nas i vjerujem da će i ovoga puta to biti dovoljno da stignemo do tri boda. Ali, ako i ne bude, najvažnije je da ne izgubimo, jer igramo protiv ekipe koja je iza nas na tabeli i koja se bori za Evropu - rekao je Vuković.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jun 30, 2020 21:32:19 GMT
Camaj odveo Iskru u Evropu, Kom nokautirao Grbalj
Kompletirano je 31. kolo šampionata Crne Gore u fudbalu. Iskra je u meču odluke za mjesto u Evropi pobjedila Zetu sa 3:1, u velikom derbiju začelja Kom je kao gost pobjedio Grbalj sa 1:0.
S obzirom na to da je pitanje šampiona riješeno i da je titulu osvojila Budućnost, u centru pažnje ljubitelja fudbala u Crnoj Gori bili su mečevi koji su bili od vitalnog značaja za plasman u Evropu i za opstanak u elitnom društvu.
Iskra je na svom terenu pobjedila Zetu, potvrdila da zaslužuje mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Momci iz Danilovgrada u preostalih pet kola ulaze sa 12 bodova više u odnosu na Zetu i jasno je da mogu da slave ogroman uspjeh, slobodno se može reći podvig.
Ulogu junaka prigrabio je potencijalni reprezentativac Crne Gore Driton Camaj. Momak koji je prošao sve mlađe selekcije državnog tima postigao je dva gola. Prvi za vođstvo od 1:0, drugi za konačnih 3:1. U međuvremenu, strijelac drugog gola bio je Luka Malešević. Zeta je preko Srđana Krstovića izjednačila na 1:1, ali Iskra je bila bolja.
Grbalj i Kom su vodili veliki borbu u Radanovićima. Uglavnom se igralo na sredini terena, ekipi Grblja je pobjeda bila neophodna, jer ima četiri boda manje u odnosu na Kom. Ekipa iz Radanovića je u 78. minutu ostala sa igračem manje na terenu, a Kom je u trećem minutu zaostavnog vremena golom Save Gardaševića stigao do zlata vrijednog trijumfa.
Budućnost je u prošlom kolu matematički osvojila titulu, a kao aktuelni šampion, na svom terenu je odigrala neriješeno 1:1 protiv Petrovca. Podgoričani su poveli u golom Dušana Stoiljkovića u 58. minutu, a samo 180 sekundi kasnije izjednačenje i konačan rezultat je donio Halil Muharemović.
Sutjeska je ostala bez titule, a sada je misli usmjerila ka završnici sezone u kojoj će nastojati da stigne do trofeja u Kupu Crne Gore. Ukoliko Nikšićani budu igrali kao protiv Rudara, mogu da se nadaju da će sezonu završiti sa trofejom u rukama. Izabranici Nikole Rakojevića su kontrolisali dešavanja na terenu od prvog do posljednjeg minuta, a golove su postigli Marko Ćetković i Marko Vučić.
OFK Titograd i Podgorica su u gradskom derbiju odigrali čvrsto i agresivno. Obe ekipe su bile fokusirane da prije svega zaštite svoju mrežu, a zatim, ako se ukaže prilika, stignu do gola. Na kraju – 0:0.
31. kolo
utorak, 30. jun
Iskra - Zeta 3:1 (1:1) Driton Camaj 5, 62, Luka Malešević 56 - Srđan Krstović 20
Sutjeska - Rudar 2:0 (2:0) Marko Ćetković 12, Marko Vučić 36
Titograd - Podgorica 0:0
Budućnost - Petrovac 1:1 (0:0) Dušan Stoiljković 58 - Halil Muharemović 61
Grbalj - Kom 0:1 (0:0) Sava Gardašević 90+3
1 Budućnost 31 23 4 4 63:26 (+37) 73 2 Sutjeska 31 15 10 6 57:31 (+26) 55 3 Iskra 31 15 8 8 43:33 (+10) 53 4 Zeta 31 9 14 8 29:30 (-1) 41 5 Podgorica 31 8 16 7 34:27 (+7) 40 6 Petrovac 31 9 10 12 30:46 (-16) 37 7 Rudar 31 10 5 16 38:57 (-19) 35 8 Titograd 31 7 10 14 29:38 (-9) 31 9 Kom 31 6 11 14 36:45 (-9) 29 10 Grbalj 31 4 10 17 23:49 (-26) 22
Budućnost ide u prvu rundu kvalifikacija za ligu šampiona
drugi i treći idu u preliminarnu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope
pobjednik kupa ide u prvu rundu kvalifikacija za ligu Evrope
8-mi i 9-ti idu u baraž za opstanak
posljednji ispada iz lige
Lista strijelaca
1 Marko Ćetković (Sutjeska) 10 2 Draško Božović (Budućnost) 9 3 Boban Đorđević (Grbalj) 9 4 Sava Gardašević (Kom) 9 5 Igor Ivanović (Budućnost) 9
Sport Klub
|
|
|
Post by Admin on Jul 1, 2020 20:06:16 GMT
Budućnost već obezbijedila dva nova igrača za narednu sezonu, jedan je i reprezentativac
Nakon osvajanja titule, Budućnost je krenula u proces formiranja tima za narednu sezonu.
Kako "Vijesti" saznaju, prva dva nova igrača su već poznata - Nemanja Sekulić i Igor Ćuković nosiće plavo-dijeli dres.
Sekulić (26) dolazi iz Zete, sa statusom reprezentativca, kojeg je stekao kod Faruka Hadžibegića. Igra na poziciji lijevog beka.
Ćuković (27) ove sezone nosi dres Rudara, a ranije je igrao za Iskru i Sutjesku, kao i u Albaniji, Norveškoj i Slovačkoj. Riječ je o centralnom odbrambenom igraču.
Budućnost će, takođe, sa pozajmica vratiti Ivana Bojovića (19, OFK Titograd) i Milana Vukotića (17, Iskra).
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on Jul 1, 2020 20:09:44 GMT
Ćetković sam na vrhu liste strijelaca, za petama su mu petorica
Telekom 1. CFL konačno ima fudbalera koji je sam na vrhu liste strijelaca - Marko Ćetković je juče protiv Rudara postigao deseti gol u prvenstvu i osamio se na prvom mjestu.
Čak šest igrača je do ovog kola bilo izjednačeno na prvom mjestu sa devet golova.
Vezista Sutjeske zato ima konkurenciju u borbi za trofej Radija Crne Gore, i to u vidu saigrača Boža Markovića, tandema iz Budućnosti Draška Božovića i Igora Ivanovića, Velizara Janketića iz Rudara, a od juče i napadača Koma Save Gardaševića. Svi oni dali su po devet golova.
Devet puta je protivničku mrežu pogađao i Boban Đorđević, bivši napadač Grblja, koji sada igra u Kazahstanu.
Do kraja sezone je još pet kola.
Duga je lista i igrača koji su dali po osam golova, a tu su Panajotis Moraitis iz Budućnosti, Vule Vujačić iz Rudara, Damir Kojašević i Stefan Nikolić iz Sutjeske, te Boris Kopitović, koji je jesenas nosio dres Rudara.
Dušan Stoiljković (Budućnost), Miloš Kalezić (Petrovac) i Nikola Vujnović (Podgorica) dali su po sedam golova, a Petar Grbić (Budućnost), Goran Vujović (Kom), Šaleta Kordić (Podgorica), Marko Vučić (Sutjeska) i Srđan Krstović (Zeta) po šest...
Vijesti
|
|