|
Post by Admin on Oct 21, 2024 18:39:48 GMT
Filipu Radoviću 25.000 eura za osvojenu bronzu u Parizu
Premija za ostvareno treće mjesto na Paraolimpijskim igrama u Parizu.
Ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, danas se sastao sa seniorskim reprezentativcem Crne Gore u stonom tenisu i njegovim trenerom Vladimirom Marićem, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.
Filipu Radoviću je od Ministarstva sporta i mladih dodijeljena premija u iznosu od 25.000 eura za ostvareno treće mjesto na Paraolimpijskim igrama održanim u Parizu.
Filipov trener, Vladimir Marić, takođe je dobio premiju u iznosu 12.500 eura.
Ministar je iskoristio ovu priliku da još jednom čestita Filipu i Vladimiru na postignutim rezultatima i da im poželi da nastave sa osvajanjem trofeja.
Cetinjski List; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Nov 7, 2024 11:59:39 GMT
Sjećate li se čuvene „brejkdenserke“? Napušta scenu zauvijek…
Sjećate li se Rejčel Gan, zvane "Rejgan"?
Realno, nije lako zaboraviti je.
Za one koji su uspjeli, to je ona žena što je iskoristila eksperiment sa „brejkdensom“ da se „ufura“ među takmičare na Olimpijskim igrama, a potom „dominirala“ na podijumu u Parizu. Nepuna tri mjeseca kasnije, Australijanka je poručila medijima da se demonstrativno povlači iz sporta (mada je iz svega viđenog ljetos teško reći da je ikada imala veze sa tim sportom).
„Neću se više takmičiti“, rekla je rezignirana Rejčel u razgovoru za australijsku radio stanicu „2DayFM“.
„Definitivno sam se namjeravala da nastavim s karijerom, ali je sve što mi se događa postalo jako bolno. Znam da neću podnijeti pažnju koju bi moji budući nastupi izazvali“, obrazložila je.
Ruku na srce, „Rejgan“ jeste postala predmet podrugivanja (blago rečeno) na društvenim mrežama, ali isto tako… nije da nije ponudila povoda za to.
Ne samo da se pokazala kao apsolutno nekompetentna takmičarka, štaviše njen nastup izgledao je dosta neprijatno prosječnom posmatraču, već se nakon Olimpijskih igara saznalo i da je nečasno obezbjedila mjesto među australijskim olimpijcima.
Rejčel dodaje da to što se povlači iz javnosti ne znači da će prestati da pleše… Naprotiv.
„Volim da plešem. Ples može biti jako zabavan i zbog njega se osjećate dobro. Mislim da ljudi ne bi trebalo da se osjećaju loše zbog načina na koji plešu. Ako izađete i poželite da se zabavite na podijumu za ples, me bi trebalo zbog toga da budete predmet podsmijevanja.“
Malo je reći da je „brejkdens“ doživio debakl u Parizu. MOK je uveliko odlučio da povuče ovaj popularni urbani ples stil sa Igara u Los Anđelesu 2028. godine.
SportKlub.rs; Sportski Forum
|
|