|
Post by Admin on Aug 9, 2024 5:39:32 GMT
Franc Vagner poslije neočekivane partije: "Napravili su neke promjene"
Reprezentativac Njemačke Franc Vagner govorio je poslije utakmice protiv Francuske u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.
Franc Vagner, iako jedan od dvojice najboljih u timu svjetskog šampiona, podbacio je i sa 10 poena za skoro pola sata nije mogao da spriječi neočekivani poraz sastava Gordona Herberta. Nije Njemcima bilo dovoljno ni to što su u uvodnim minutima imali dvocifreni plus, pošto su do kraja odigrali nedovoljno kvalitetno u napadu.
,,Poslije prve četvrtine, uveli su nas u njihov ritam. Odajemo im priznanje na odbrani, igrali su je sjajno danas. Takođe, nadskakali su nas. Imaju dugačke bekove, dugačka krila, svi igraju fizički. Viktor Vembanjama, Rudi Gobert i Matijas Lesor su visoki i vrlo agresivni. Uradili su dobar posao. Bilo je i do nas, nismo igrali prepoznatljivo”, istakao je bek Orlando Medžika, prenosi BasketNews.
Poslije 11 vezanih pobjeda na velikim takmičenjima i osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu, Njemačka mora da se zadovolji borbom za bronzu.
,,Nismo igrali najbolje. Napravili su neke promjene u odnosu na prvi meč kada smo ih ubjedljivo savladali u grupi. Uz to, imali su i bolji dan”, podvukao je Franc Vagner.
Ukoliko žele do medalje, Njemci će morati da budu bolji od lošijeg iz duela SAD – Srbija (21).
Basketball Sphere; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Aug 9, 2024 5:41:51 GMT
Viktor Vembanjama: "Mislim da reprezentacija izvlači najbolje iz ljudi"
Viktor Vembanjama je iznio prve utiske u razgovoru za medije, nakon što je Francuska savladala Njemačku.
Supertalentovani Francuz je tako došao u priliku da se bori za prvo olimpijsko zlato u svojoj karijeri.
,,Razumjeli smo se malo bolje, znali koje su naše greške, a koje su greške protivnika. Normalno je da tim raste tokom turnira i to se nama dogodilo. Šut nije bio najbolji, moramo da nastavimo da šutiramo, jer nemamo mnogo vremena da treniramo, što je i logično, ali šut je tu u bitnim momentima i sve će biti kako treba” – rekao je Viktor Vembanjama, pa dodao:
“Mislim da reprezentacija izvlači najbolje iz ljudi. Ovo nema nigdje i svi se tako osjećamo. Volimo svoju zemlju, dres i spremni smo da uradimo sve što treba za pobjedu. Shvatili smo šta treba da radimo, volja da se žrtvuješ, da uradiš ono što timu treba. Svi smo bili tu, trudili smo se i bili fokusirani na naš cilj.
Shvatili smo iz prethodnih mečeva šta treba da se radi. Bilo je mnogo taktičkih začkoljica, skauting tim je odradio sjajan posao kako naš tako i njihov. Siguran sam da je efekta imao taj poraz od Njemačke u grupnoj fazi.”
U finišu utakmice smo vidjeli neizvjesnu završnicu, a promašeno slobodno bacanje Vembanjame je moglo skupo da košta njegov nacionalni tim.
,,Definitivno nam je taj poraz pomogao i pogurao nas naprijed. Nije bilo lako. Promašio sam neka bacanja i fokusiran sam samo na sebe” – podvukao je Viktor Vembanjama.
|
|
|
Post by Admin on Aug 9, 2024 5:43:43 GMT
Evan Furnijer o Geršonu Jabuseleu: "Koji đavo rade sa njim u Madridu?"
Reprezentativac Francuske Evan Furnijer govorio je poslije utakmice protiv Njemačke u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.
Evan Furnijer je upisao pet poena u pobjedi svog tima, čime su se “trikolori” drugi olimpijski turnir zaredom, plasirali u borbu za zlato. Posebno se osvrnuo na dominaciju Geršona Jabuselea sa 17 poena.
,,Sila je u reketu, a može da šutira i spolja. Posljednje dvije utakmice je bio srce tima. Ne znam koji đavo rade sa njim u Madridu, ali mora da ima loptu u rukama. Dominantan je. Nizak je, ali je toliko čvrst da ne možeš da ga pomjeriš. Toliko sam ponosan na njega”, izjavio je NBA bek, prenosi BasketNews.
Imali su loš start, pa nadigrali dva favorita.
,,Nešto se desilo unutar nas. Pričali smo iznova i iznova, što nas je zbližilo. Ovaj tim je rođen 2019. godine i prošao je kroz mnogo toga. Želimo da dokažemo da je neuspjeh od prošle godine na Svjetskom prvenstvu bio slučajnost. Sada kada imamo podršku navijača, daćemo sve što imamo”, zaključio je Evan Fournier.
Francuska će u borbi za zlato igrati protiv boljeg iz duela SAD – Srbija (21).
|
|
|
Post by Admin on Aug 9, 2024 5:46:16 GMT
Matijas Lesor se obratio novinarima na srpskom: "Dobro me znate, želim Srbiju u finalu"
Matijas Lesor je u razgovoru za medije istakao kako navija da se u finalu Olimpijskih igara nađu Francuska i Srbija.
Centar “Trikolora” nije krio radost poslije istorijskog trijumfa njegovog nacionalnog tima, a u borbi za medalju je kao protivnika poželio “Orlove”.
“Gledaću narednu utakmicu, naravno i naravno da ću navijati za Srbiju. Volio bih da igram sa Srbijom u finalu, sa “brate” u subotu. Vidimo se. Nadam se da ću igrati protiv srpske braće u finalu” – poručio je Matijas Lesor na srpskom jeziku.
O samoj utakmici, Matijas Lesor kaže:
“Nevjerovatan je osjećaj. Igrali smo pred našom publikom, bila je sjajna atmosfera. Svi su dali sve od sebe da pobjedimo. Borili smo se, ostavili smo posljednji atom snage na terenu. Zaslužili smo da budemo u finalu.”
Istorijski trijumf nacionalnog tima je proslavio u svom prepoznatljivom stilu neposredno po dolasku u miks zonu.
“To sam ja, vi u Srbiji me dobro znate, ja se ne mijenjam. Srpska braća me dobro znaju. Volim da se takmičim, da pobjeđujem. Živim za ovakve momente. Rođen sam na Martiniku i kroz svašta sam prošao da bih danas bio ovdje.”
Na kraju je uporedio atmosferu protiv Njemačke sa onom koju je doživio kao igrač Partizana.
“Drugačije je to… Navijači su bili nevjerovatni, došli su da nas podrže, borili smo se za njih i naše porodice. Čekao sam četiri godine da ovako predstavljam Francusku.”
|
|
|
Post by Admin on Aug 9, 2024 5:48:17 GMT
Isaia Kordinijer: "Ostao sam vjeran i dosljedan sebi"
Isaia Kordinijer je iznio prve utiske, nakon što je reprezentacija Francuske obezbjedila plasman u finale Olimpijskih igara.
Francuska će u finalu Olimpijskih igara snage odmjeriti sa boljim iz duela SAD – Srbija, koji je upravo u toku.
,,Imali smo razgovor poslije grupne faze. Postavljen je jedan pravac u dogovoru igrača i stručnog štaba kojim treba da se ide. Sada vidimo rezultate tog rada. Kada igramo sa ovakvom energijom i intenzitetom, možemo da igramo protiv bilo koga. Bilo je emotivno na tom sastanku, morali smo da postavimo neke stvari, izađemo na teren i pokažemo ko smo. Na tome je bio glavni fokus” – poručio je Isaia Cordinier.
Francuski košarkaš ističe kako je nastavio da vjeruje u sebe, uprkos tome što u nekom ranijem periodu nije bio u planovima selektora Vincenta Colleta.
,,Poseban je osjećaj. Prošle godine nisam prošao selekciju, ali sam ostao vjeran i dosljedan sebi. Svi treninzi, svi kampovi – sve se isplatilo. Tim daje toliko energije, i svaki igrač doprinosi toj kolektivnoj energiji. Svako može iskočiti u bilo kom trenutku, a kada imamo ovakvu podršku jedni za druge, to je nešto posebno” – podvukao je Kordinijer u razgovoru koji je prenio BasketNews.
|
|