|
Post by Admin on Oct 8, 2018 23:05:40 GMT
Brnović zvanično predstavljen: Budućnost je naš najveći klub, imamo najbolje igrače
FK „Budućnost“ je predstavila novog šefa stručnog staba, jednu od najvećih klupskih legendi koja je sjela na klupu u posljednjem periodu.
To je Branko Brnović nekadašnji selektor reprezentacije Crne Gore, legenda kluba. Na pres konferenciji istakao je da mimo najava da se neće baviti trenerskim poslom prevagnula ljubav prema plavo bijeloj boji.
„To je je bila moja odluka, ali očiledno da je predsjednik imao dobru strategiju, a ja sam ‘nasjeo‘, poručio je Brnović, koji će potpisati ugovor na dvije i po godine, do juna 2021. „Burić mi je ponudio mjesto u upravnom odboru, vjerovatno sa ciljem da ‘uskočim’ na klupu ako se što desi. Uspjelo mu je, sada sam na klupi Budućnosti, našeg najvećeg kluba. Svakom je želja da bude trener Budućnosti, posebno nama koji smo igrali tu i napravili prve velike fudbalske korake„.
Novi trener je istakao i da klub mora da igra napadački i da će najveća pažnja biti posvećena radu sa igračima jer kvalitet je neupitan.
„Budućnost ima najbolje igrače, ali oni očigledno ne pružaju koliko mogu. Neću da kažem da su moji prethodnici radili loše, ali očigledno nešto nije u redu sa glavama fudbalera – je li to pritisak ili nešto drugo, to treba da vidimo u narednih desetak dana, koliko imamo do prve utakmice. Imamo bivše reprezentativce, jednog sadašnjeg, nekoliko mladih, omladinskih… I niko ne može da me uvjeri da su jedan Draško Božović, ili Igor Ivanović, zaboravili da igraju fudbal. Niko ne može da mi kaže da je normalno da Budućnost ima takve napadače, a da je najbolji strijelac igrač iz veznog reda, sa tri gola„.
Na konferenciji za medije obratili su se i sportski direktor Risto Lakic i predsjednik kluba Žarko Burić ističući da FK „Budućnost“ uvjek ima najveće ciljeve i da je i ove sezone prioritet osvajanje trofeja.
FK-BUDUCNOST.ME
|
|
|
Post by Admin on Oct 18, 2018 23:39:17 GMT
Podgorički derbi u subotu u 16 sati
Derbi 12. kola Telekom 1. CFL i cijele jesenje polusezone, podgorički derbi između Budućnosti i OFK Titograda igraće se u subotu na stadionu pod Goricom u 16 sati, uz direktan prenos na TV Areni sport.
OFK Titograd je prvi na tabeli sa 22 boda, jednim više od Budućnosti, koja na debiju novog trenera, Branka Brnovića, ima priliku da pobjedom preuzme 1. mjesto.
Ostali mečevi 12. kola igraju se u subotu u 13.30 sati, a sastaju se Iskra - Zeta, Rudar - Grbalj, Petrovac - Sutjeska i Lovćen - Mornar.
Klupska sezone nastavlja se u ubrzanom ritmu, jer su već u srijedu na programu revanši 1/8 finala Kupa.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on Oct 20, 2018 20:41:44 GMT
Pobjeda Brnovića na debiju, Budućnost novi lider
Branko Brnović je pobjedom debitovao na klupi Budućnosti, "plavi" su trijumfovali u gradskom derbiju protiv OFK Titograda i sada su novi lideri na tabeli, upravo ispred gradskog rivala.
Mladost je povela rano, golom Vaska Kalezića, ali je Budućnost do kraja meča bila bolji rival, i zasluženo je preokrenula.
Prvo je izjednačio Luka Mirković evrogolom, a pobjedu domaćinu u drugom poluvremenu donio je Mihailo Perović, nakon asistencije Draška Božovića.
Budućnost je upisala 21. pobjedu u gradskom derbiju, devet mečeva je završeno neriješeno, uz sedam pobjeda Titograda.
I bez svog najboljeg strijelca, Nikole Krstovića (kartoni), Zeta je slavila u Danilovgradu protiv Iskre (pet mečeva bez pobjede) i probila se na treće mjesto na tabeli, nakon što je Sutjeska poražena u gostima od Petrovca sa 1:0.
Petrovčani su, tako, prekinuli seriju od četiri poraza (računajući i Kup), dok je Sutjeska prvi put poražena nakon pet kola (četiri pobjede i remi).
Rudar je kod kuće odigrao bez golova protiv Grblja, što je peti meč u posljednjih šest (računajući i Kup) i kojem su Pljevljaci odigrali 0:0.
U derbiju začelja, Mornar je na kampu FSCG savladao Lovćen i smanjio zaostatak za Cetinjanima na pet bodova.
12. kolo
subota, 20. oktobar
Budućnost - OFK Titograd 2:1 (1:1) Perović 70', Mirković 35' - Kalezić 8'
Iskra - Zeta 1:2 (0:1) Milošević 90+4'pen - Adžović 30'pen, 50'
Rudar - Grbalj 0:0
Petrovac - Sutjeska 1:0 (0:0) Vučinić 74
Lovćen - Mornar 0:1 (0:0) Lalošević 71
1 OFK Titograd 11 6 4 1 10:6 (+4) 22 2 Budućnost 11 6 3 2 10:4 (+6) 21 3 Sutjeska 11 5 4 2 12:9 (+3) 19 4 Zeta 11 4 4 3 8:6 (+2) 16 5 Iskra 11 4 3 4 10:7 (+3) 15 6 Petrovac 11 4 2 5 11:13 (−2) 14 7 Rudar 11 2 7 2 7:7 (0) 13 8 Lovćen 11 2 5 4 8:16 (−8) 11 9 Grbalj 11 3 3 5 11:6 (+5) 12 10 Mornar 11 0 3 8 5:18 (−13) 3
prvak ide u prvu rundu kvalifikacija za ligu šampiona
drugi i treći idu u prvu rundu kvalifikacija za ligu Evrope
pobjednik kupa ide u prvu rundu kvalifikacija za ligu Evrope
8-mi i 9-ti igraju baraž za popunu prve lige
posljednji ispada iz lige
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on Oct 27, 2018 1:10:54 GMT
Derbi Zeta - OFK Titograd, Budućnost u Petrovcu sa Lovćenom
Zeta i OFK Titograd igraju derbi 13. kola Telekom 1. CFL.
Duel trećeplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli igra se sjutra na Trešnjici u 13 sati, uz direktan prenos na TV Arenasportu.
Pola sata kasnije počinju ostali mečevi 13. kola.
Lider Budućnost gostuje Lovćenu, a meč se igra na neutralnom terenu u Petrovcu. Podgoričani su se sa tri vezane pobjede probili na vrh tabele, dok su Cetinjani u očajnoj seriji, nisu slavili u prvenstvu već devet utakmica.
Četvrtoplasirana Sutjeska dočekuje Rudar, koji je četiri meča od posljednjih pet igrao 0:0.
Grbalj i Iskra sastaju se u Radanovićima, dok Mornar na kampu Fudbalskog saveza Crne Gore u Podgorici dočekuje Petrovac.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on Oct 27, 2018 16:31:50 GMT
Zeta gazi, sreća uz Sutjesku, kiks Budućnosti
Odigrano je 13. kolo šampionata Crne Gore u fudbalu. Zeta je nastavila sa sjajnim partijama, Sutjeska je u završnici stigla do pobjede protiv Rudara, a Lovćen je odolio ekipi Budućnosti.
Fudbaleri Zete, jako su loše počeli sezonu. Poslije pet odigranih utakmica nisu osjetili slast pobjede i nalazili su se na začelju tabele. Mnogi su mladom timu predviđali lošu sezonu, ali se Nikola Krstović, Danilo Pešukić, Aldin Adžović i saigrači nisu složili sa takvim epilogom. Prvo je proradio Nikola Krstović, pratio ga je Pešukić, a sada mreže u seriji trese Adžović. U jednom od derbija 13. kola, Zeta je sa 1:0 pobjedila Titograd, a gol odluke je postigao Adžović sa bijele tačke sredinom prvog poluvremena. Aldin Adžović je mogao i do drugog gola, ali je njegov udarac sa bijele tačke ovoga puta zaustavio Damir Ljuljanović. Titograd je u krizi, a Zeta je poslije plasmana među osam najboljih u Kupu, stigla i do drugog mjesta na tabeli.
Drugi derbi kola je odigran u Nikšiću, a Sutjeska je poslije velike borbe uspjela da savlada Rudar sa 2:0 golovima Boža Markovića u 90. i Stefana Lončara u drugom minutu zastavnog vremena. Nikšićani su stigli do tri zlata vrijedna boda, a ekipa iz Pljevalja zaista nije imala sreće u protekla četiri dana. Prvo je u srijedu eliminisana iz Kupa poslije gola Ilije Tučevića u trećem minutu zaostavnog vremena, a sada je ostala bez bodova i u Nikšiću, na identičan način.
Budućnost je pod komandom novog trenera Branka Brnovića pobjedila Titograd i izbila na prvo mjesto. Zatim je protiv Rudara na već opisan način izborila plasman u četvrtfinale Kupa, euforiju je zaustavio Lovćen. Cetinjani su zatvorili sve prilaze svom golu, uspjeli su da stignu do vrijednog boda. Po ko zna koji put se pokazalo da je najteže osvojiti bodove koji su unaprijed upisani. Budućnost je imala inicijativu, ali su na kraju mreže ostale netaknute – 0:0.
Petrovac je imao sjajnu nedjelju. Prvo je pobjedio Sutjesku na svom terenu, pa eliminisao Titograd u osmini finala Kupa, a tačku na sjajnih sedam dana stavio je Japanac Jamamoto koji je pogodio za pobjedu Petrovca nad Mornarom iz Bara od 1:0.
13. kolo
subota, 27. oktobar
Zeta – Titograd 1:0 (1:0) Adžović 28'pen
Lovćen – Budućnost 0:0
Mornar – Petrovac 0:1 (0:0) Jamamoto 57'
Sutjeska – Rudar 2:0 (0:0) Marković 90, Lončar 91
Grbalj – Iskra 0:0
1 Budućnost 13 7 4 2 12:5 (+7) 25 2 Sutjeska 13 6 4 3 14:10 (+4) 22 3 Zeta 13 6 4 3 11:7 (+4) 22 4 Titograd 13 6 4 3 11:9 (+2) 22 5 Petrovac 13 6 2 5 13:13 (0) 20 6 Iskra 13 4 4 5 11:9 (+2) 16 7 Grbalj 13 3 5 5 11:6 (+5) 14 8 Rudar 13 2 8 3 7:9 (-2) 14 9 Lovćen 13 2 6 5 8:17 (-9) 12 10 Mornar 13 1 3 9 6:19 (-13) 6
prvak ide u prvu rundu kvalifikacija za ligu šampiona
drugi i treći idu u prvu rundu kvalifikacija za ligu Evrope
pobjednik kupa ide u prvu rundu kvalifikacija za ligu Evrope
8-mi i 9-ti igraju baraž za popunu prve lige
posljednji ispada iz lige
Sport Klub
|
|