|
Post by Admin on May 25, 2019 22:47:44 GMT
Rakojević se zahvalio igračima: Cijelu sezonu bili su fokusirani i predani
Sezonu u kojoj su odbranili krunu, fudbaleri Sutjeske završili su šampionski - pobjedom na terenu najvećeg rivala, Budućnosti (2:0).
Nikšićani su završili prvenstvo sa ove sezone rekordnih devet bodova prednosti na vrhu.
U pitanju je druga najveća razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog u dosadašnjih 13 sezona u nezavisnoj CG. Rekord, takođe, drži Sutjeska - plus 22, prošle sezone.
"Dobili smo jer smo bili smo mirni, staloženi, vjerovali smo da to možemo da uradimo i potvrdimo ono što smo radili do sada", prokomentarisao je trener Nikola Rakojević pobjedu protiv Budućnosti, koja je stigla golovima Milutina Osmajića i Luke Merdovića.
"Iako su obje ekipe izašle u malo izmijenjenim sastavima, mislim da smo upravo zbog te mirnoće i sigurnosti koju smo imali tokom meča zasljuženo slavili", dodao je Rakojević, zahvalivši se igračima.
"Oni su iznijeli najveći teret, dali su maksimum ko god je bio na terenu, i ovo je zasluga njih koji su cijelu godinu bili fokusirani i predani. Sada su neke stvari koji treba da se rješavaju, ali sad ćemo malo da odmorimo pa da vidimo kako ćemo dalje", istakao je trener Sutjeske.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on May 25, 2019 22:49:08 GMT
Brnović: "Možda je moja greška što nisam doveo alternativu sličnu Vujačiću"
Cijelo proljeće Budućnost se nadala da može da uhvati Sutjesku na prvom mjestu, a sezonu je završila sa rekordnim minusom - devet bodova, većim od onog koji je imama i na polusezoni, kada su Nikšićani bili na plus sedam.
Na zatvaranju sezone, u meču posljednjeg kola, Budućnost je u derbiju bez velikog rezultatskog značaja izgubila od Sutjeske pod Goricom sa 2:0 i doživjela prvi proljećni poraz.
Trener Budućnosti Branko Brnović kaže da nije opravdanje što je njegova ekipa igrala bez nekoliko najvažnijih fudbalera - Vujačića, Mijića, Ivanovića, Mirkovića, Stoiljkovića, pa čak i bez Mijića, koji se povrijedio u 20. minutu.
"Čestitke Sutjesci na tituli i pobjedi, najlakše je reći da nije bilo sedam igrača i tražiti opravdanje. Ja nikad ne tražim opravdanje, ovi momci koji su izašli na teren morali su malo više da opravdaju moja očekivanja, jer stalno govorim da imamo veliki broj igrača, da imamo dobre zamjene, ali danas nismo to pokazali", kazao je Brnović, koji posebno žali za povrijeđenim napadačem Vujačićem.
Njegov nastup je pod znakom pitanja i u četvrtak u finalu Kupa protiv Lovćena
"Kada nema Vujačića, napad ne funkcioniše na pravi način. Možda je moja greška što nisam još jednog doveo takvog kao alternativu, jer kada gradite takav stil igre onda je sasvim teško da uđete u šanse. Mi smo ipak danas imali dvije ili tri, ali kada nema Vujačića nema ni golova, to se odrazilo, ne samo danas nego i na nekoliko prethodnih utakmica", istakao je Brnović.
Podgoričani se okreću utakmici u kojoj spasavaju sezonu - finalu Kupa protiv Lovćena u četvrtak.
"Žao mi je što smo prekinuli seriju od toliko utakmica bez poraza. Mislim da to nije smjelo da se desi danas, bez obzira na to što nije igralo toliko igrača. Čeka nas Kup, naša obaveza je da uzmemo trofej - zbog kluba, zbog navijača. Neće biti lako, Lovćen je itekako dobra ekipa, da su imali svoj stadion možda bi se borili za Evropu, a ne bili u baražu za opstanak, tako da se niko ne zavarava da će to biti laka utakmica. Posebno ako ne bude Vujačića, nemamo ni dva štopera, koji imaju kartone, tako da moramo dobro da se spremimo i da damo 100. U tom slučlaju neće biti problema. U posljednje tri utakmice nije ono što ja hoću, malo sam sam razočaran zbog toga, ali to je opoema za igrače, za mene, za sve u klubu", kazao je Brnović.
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on May 25, 2019 22:49:57 GMT
Nikola Krstović najbolji strijelac CFL
Fudbaler Zete Nikola Krstović najbolji je strijelac Telekom Prve fudbalske lige u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.
Napadač Golubovčana, koji na ljeto ide u Crvenu zvezdu, do trofeja je došao sa 17 golova, drugo mjesto su podijelili Aleksandar Vujačić iz Budućnosti, Božo Marković iz Sutjeske, Darko Nikač iz Iskre i napadač Grblja Vladan Kordić sa po 12 pogodaka, dok je 11 postigao Marko Pavićević (OFK Titograd).
Na 10 je stao Radomir Đalović iz Rudara, dok su se po devet puta u listu strijelaca upisali bivši fudbaler Iskre Stefan Milošević i Vojin Pavlović iz OFK Titograda...
Vijesti
|
|
|
Post by Admin on May 27, 2019 21:00:54 GMT
Zeta se poslije dvije godine vratila u Evropu
Dejanu Roganoviću je početkom februara pripao "vruć krompir“ nakon što je Dragoljub Đuretiću smiraj priprema za proljećnu polusezonu zbog nesporazuma sa dijelom uprave napustio klubu Zete.
Trenerske turbulencije, ipak, nijesu uticale na rezultate ,,vukova“, koji su osvojili treće mjesto i poslije dvije godine vratili se u kvalifikacije za Ligu Evrope.
- Na osnovu rezultata u jesenjem dijelu, cilj je bio da se izbori plasman u Evropu. Napravljen je veliki uspjeh i iza nas je sjajna sezona. Vratili smo se na evropsku scenu, uradili sve da u skladu sa filozofijom kluba što više mladih igrača izbacimo u orbitu. Uz Sutjesku imamo najbolju odbranu u ligi, najboljeg strijelca lige Nikolu Krstovića i, po meni, najboljeg igrača šampionata Igora Vujačića. Vjerujem da je ovo početak još bolje organizacije i rezultata kluba, imamo podlogu za lijepu budućnosti nadam se da ćemo to iskoristiti - riječi su Roganovića.
Kao recept za uspjeh, Roganović navodi dobar spoj mladosti i iskustva.
- Zeta je, kao reper crnogorskog fudbala, opet imala najviše mladih igrača, a naravno da ne bi to bilo pravo da nemamo igrače kao što su Vujačić, Milojko, Namaško i ostali iskusniji, uz koje mlađi stasavaju. Možda je raritet to što je ove sezone Zeta i stvarala mlade igrače i ostvarila dobar rezultat, što je teško u našem fudbalu. Nije bitno koliko si kvalitetan, bitnije je koliko podršku i šansu dobiješ u prvom timu - navodi Roganović i podsjeća:
- Na polusezoni je otišao Aldin Adžović koji je bio jedan od boljih igrača tokom jeseni, Stefan Vukčević je bio povrijeđen faktički tokom cijele druge poluszeone, ali momci koji su "uskočili“ na ta mjesta su kvalitetom doprinijeli krajnjem rezultatu.
Za taj rezultat, kaže Roganović, najviše zasluga imaju igrači na čelu sa kapitenom Igorom Vujačićem.
- Da nijesu takve ličnosti i da nemaju takav fudbalski kvalitet, ne bismo napravili ovakav rezultat. Naravno, zasluge pripadaju i sportskom sektoru, kao i svima zaposlenim u klubu. Zeta je ponovo na fudbalskoj mapi Evrope, vjerujem da će opravdati očekivanja jer je uvijek pravila dobre rezultate na međunarodnoj sceni.
Da bi ih imala i dalje, potrebno je povući dobre i pravovremene poteze.
- Mora se brzo reagovati, a vjerujem da će uprava i sportski sektor na čelu sa Jugoslavom Lambulićem imati pozitivne aktivnosti kada je u pitanju plan priprema i pojačanje igračkog kadra. Vjerujem da ćemo biti konkurentni u Evropi, a ne samo puki učesnici i posmatrači. Bitno je da ne ulazimo ad-hok u pripreme i evropske mečeve - naglasio je Roganović.
Prije spremanja igračkog kadra, Zeta treba da definiše pitanje trenera jer Roganoviću, nekadašnjem igraču i sportskom direktoru "vukova“, na kraju maja ističe ugovor.
- Ovih dana ćemo razgovarati o mom statusu, u mojim mislima Zeta je na prvom mjestu - prokomentarisao je Roganović.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on May 28, 2019 15:12:59 GMT
Budućnost dobila licencu za Evropu, među nosiocima na žrijebu u 1. kolu
Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Crne Gore usvojila je žalbu Budućnosti, saopšteno je iz podgoričkog kluba.
Budućost je tako stekla i administrativno pravo nastupa u evropskim takmičenjima, koje je izborila na terenu.
U prvom krugu, licence za nastup na evropskim takmičenjima dobili su Sutjeska, OFK Titograd, Grbalj Zeta i Lovćen, dok je prijava Budućnosti morala na doradu, zbog neispunjavanja dijela finansijskih kriterijuma.
Budućnost će igrati u 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i biće među nosiocima na žrijebu, za razliku od druga dva crnogorska predstavika u LE.
Pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope izborila je Zeta, a treći crnogorski tim u ovom takmičenju biće poznat u četvrtak veče, nakon finalne utakmice Kupa.
Lovćen će u Evropu ukoliko osvoji pehar, dok pobjeda Budućnosti donosi OFK Titogradu plasman na evropsku scenu.
Mogući rivali povlašćene Budućnosti su B36 sa Farskih Ostrva, koji je prošle godine šokirao Titograd, ali i još 40-ak ekipa iz slabije rangiranih evropskih liga. Tu su ekipe poput Prištine, Radnika iz Bijeljine, Širokog brijega, albanske Teute, letonske Rige, irskog Sent Patriksa, ali i nešto bolji timovi, poput mađarskih Debrecina i Honveda, mađarskog Ružomberoka.
Zetu, koja nije među nosiocima, čeka teži žrijeb, baš kao i OFK Titograd ili Lovćen.
Mogući rivali su Legija iz Varšave, Steaua, Glazgov Rendžers, Hajduk Split, Olimpija Ljubljana, Dinamo Minsk, Zrinjski, Čukarički, CSKA Sofija, Makabi Haifa, Malme, Molde, Apolon...
Vijesti
|
|