|
Post by Admin on Jul 29, 2024 9:57:53 GMT
Gojković želi da se ekipa što prije okrene meču sa Grčkom: "Treba da zadržimo pristup i da se borimo jedan za drugog"
Selektor Vladimir Gojković je zadovoljan energijom koju je imala ekipa u porazu od Hrvatske 11:8 na otvaranju olimpijskog vaterpolo turnira.
- Osim početka koji nije bio dobar i u kojem su sva tri beka brzo ušla u probleme sa ličnim greškama, zadovoljan sam energijom koju je imala ekipa i željom koju je pokazala da se vrati u utakmicu. Nismo iskoristili tri-četiri napada sa igračem više krajem treće i početkom posljednje četvrtine, tako da smo mogli da dođemo do uzbudljive završnice. Došli smo i ovako, ali je bilo kasno - kazao je selektor.
Što prije na poraz od Hrvatske treba da se zaboravi.
- Treba da zadržimo pristup i želju da se borimo jedan za drugog. Tako treba i da ostane, pa da tražimo pobjedu u drugim mečevima.
U utorak je rival Grčka.
- Izuzetna ekipa. Spremićemo se i promijenićemo neke stvari u odnosu na njih, jer su i oni nešto mijenjali. Objektivno smo najsličnije ekipe, na isti način baziramo igru. Sa energijom iz duela sa Hrvatskom i doprinosom svih možemo da im pariramo i imamo čemu da se nadamo – jasan je selektor.
Pobjeda.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 29, 2024 10:00:18 GMT
Tucak: "Igrali smo protiv tima kojem malo fali da se probije u sam vrh"
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je izgubila od bolje ekipe na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, možda je i moglo da bude drugačije, ali Hrvatska je pronašla put da slomi otpor "ajkula" - bilo je 11:8.
Selektor "barakuda" Ivica Tucak jasno poručuje da njegov tim nije potcijenio Crnu Goru, kada je dozvolio da izjednači u tri navrata od sredine druge do sredine treće četvrtine.
"Dobro smo znali protiv koga igramo. Da koga ne uvrijedim, ali nije Crna Gora tim poput Južne Afrike ili nekog drugog - to je pretendent na medalju, selekcija kojoj malo fali da se probije u sam vrh, ali to nije moj problem", rekao je Tucak za "Vijesti".
Zadovoljan je pobjedom.
"Nije mogla da bude jednostavna utakmica, Crna Gora je takav rival, plus je "osjetila našu krv" na nekim ranijim takmičenjima, vidjela da može da nas dobije i za to smo sami krivi. Zbog svega toga je moralo da bude ovako, ali kada se sve sabere mislim da smo zaslužili trijumf. Imali smo kontrolu rezultata, iako je naravno bilo "rupa", ali protivnik je sjajan i to je onda sve realno", kazao je Tucak i zaključio:
"Na kraju smo kod sigurne prednosti primili dva laka gola, to ne smije da se dogodi, ali je najvažnije da smo turnir otvorili trijumfom koji će nam pomoći u nastavku, jer je grupa takva da je sve moguće", jasan je nekadašnji trener Jadrana iz Herceg Novog.
Vijesti.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 29, 2024 10:04:18 GMT
Milojko Spajić: "Apsolutno smo ponosni na veliku borbu naših vaterpolista, glavu gore - idemo dalje"
"Apsolutno smo ponosni na veliku borbu naših vaterpolista", napisao je premijer Milojko Spajić koji je sa tribina bodrio "ajkule".
- Fenomenalna utakmica Ajkula i snažan otpor svjetskom šampionu Hrvatskoj, koji daje nadu da crnogorski vaterpolisti mogu odigrati odličan turnir u Parizu. Iz svakog poraza nešto naučimo, a kada imamo potencijal da napredujemo onda su dueli protiv najboljih poželjni, a iskusni Hrvati su pokazali zašto su ove godine najbolji na svijetu. Mnogo emocija i na tribinama u još jednom olimpijskom spektaklu. Čestitke Hrvatima, a našima - glavu gore, idemo dalje - napisao je Spajić na Tviteru.
Pobjeda.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 29, 2024 10:07:35 GMT
Žuvela: "Treba biti miran u glavi, ovo zaboraviti i okrenuti se Italijanima"
Hrvatski vaterpolski reprezentativac Marko Žuvela prokomentarisao je za HRT utakmicu protiv Crne Gore i najavio dvoboj s Italijanima koji su danas upisali pobjedu nad SAD-om...
Hrvatska vaterpolo reprezentacija slavila je protiv Crne Gore na otvaranju Olimpijskih igara. Izjavu za HRT-ovu emisiju "CROissant" dao je reprezentativac Marko Žuvela:
"Znali smo od početka da će nam biti teško i da nećemo sve riješiti u prvoj četvrtini. Crna Gora je dobra ekipa i davala nam je glavobolje u zadnje dvije utakmice što smo s njima imali. U Dubrovniku su nas pobijedili na penale u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu, u Fukuoki u osmini finala isto smo izgubili. Znali smo da su kvalitetni i da imaju tu agresivnost, ali opet smo znali u glavi da smo bolji i samo smo se tako trebali postaviti od početka. To smo pokazali, nismo gubili glavu kad su se vratili u prvom poluvremenu i u trećoj četvrtini napravili smo razliku koju smo sačuvali do kraja."
Hrvatska je na Olimpijske igre stigla kao svjetski prvak:
"Među nekim favoritima jesmo, ali ne trebamo to tako gledati. Mi jesmo svjetski prvaci, ali tu se sedam ekipa može popeti na postolje i uzeti medalju. Treba biti miran u glavi, utakmicu po utakmicu, ovo zaboraviti i okrenuti se Italijanima, jer to nas očekuje, ali i da smo izgubili, ništa ne bi značilo, jer olimpijski turnir drugi je format takmičenja. Svaki bod je bitan, ali ne mora biti ključan."
Italija u sljedećem kolu:
"Savladali su SAD 12:8, ali od početka do kraja su vodili. Znamo ih niz godina, igramo te važne utakmice, ta zadnja bila je u finalu Dohe. Znamo što igraju i kako se pripremiti. Mislim da nam ne mogu prirediti neka iznenađenja. Nadam se da ćemo u utakmicu ući kao danas, s više koncentracije, da nećemo gubiti glavu. Nadamo se dobrom ishodu."
SportNet.hr; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 29, 2024 10:09:32 GMT
Bukić: "Iskoristili smo svoje šanse, nadam se da ćemo i dizati formu sve više i više"
Hrvatski vaterpolisti Marko Žuvela i Luka Bukić prokomentarisali su pobjedu protiv Crne Gore. Barakude su slavile s 11:8 i na najbolji mogući način otvorile Olimpijske igre...
Marko Žuvela postigao je dva pogotka za hrvatsku vaterpolo reprezentaciju u pobjedi protiv Crne Gore. Istaknuo je da su duel kontrolisali od početka do kraja:
"Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolisali ju od početka do kraja. Znali smo da je Crna Gora jako dobra ekipa, zadnje dvije smo izgubili od njih, ali smo se i dobro pripremili."
Luka Bukić vjeruje da će podizati formu, kako turnir bude odmicao:
"Dobro smo igrali u odbrani, bilo je tu jasno i nekih grešaka, ali smo ipak svoje šanse iskoristili. Nadam se da ćemo i dizati formu sve više i više, kako će odmicati turnir i igrati sve bolje. Nismo mi nikad ni sumnjali u sebe, u naše mogućnosti i šanse protiv Crne Gore, nezavisno tome što smo prethodne dvije utakmice protiv njih na velikim takmičenjima izgubili. Opet, turnir je tek počeo, ne treba od ovog raditi preveliko čudo ili što već. Idemo utakmicu po utakmicu."
SportNet.hr; Sportski Forum
|
|