|
Post by Admin on Aug 10, 2024 9:34:22 GMT
polufinale
petak, 09. avgust
Srbija - SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0) Dedović 4g - Vavić 2g
19.35: (2,30) Mađarska (6,00) Hrvatska (2,05)
razigravanje za peto mjesto
petak, 09. avgust
Italija - Španija 9:11 (0:4, 3:2, 3:3, 3:2) Ećenike 2g, Joki Grata 2g - Granados 3g, Perone 3g
Grčka - Australija 15:9 (3:1, 2:2, 5:3, 5:3) Kakaris 4g - Birnes 2g, Pauver 2g, Maksimović 2g
|
|
|
Post by Admin on Aug 10, 2024 9:35:42 GMT
HRVATSKA JE U FINALU!!!
Hrvatska vaterpolo reprezentacija izborila je finale Olimpijskih igara. U još jednoj dramatičnoj utakmici Barakude su slavile protiv Mađarske rezultatom 9:8...
Ne može bez drame, ali tako je izgleda slađe! Hrvatska vaterpolo reprezentacija donosi još jednu olimpijsku medalju, a hoće li to biti zlato ili srebro, tek trebamo saznati. Barakude su u polufinalu bile bolje od Mađarske i slavile s 9:8.
Maro Joković je dao gol u prvom napadu Hrvatske za 1:0, ali u sljedeća dva i po minuta uslijedila je dobra mađarska igra na obje strane terena, korišćenje igrača više i hrvatskih grešaka. Vrlo brzo došli su do prednosti od 3:1, ali sa dva gola Lorena Fatovića hrvatski vaterpolisti su prvu dionicu zaključili s 3:3.
Mađari su pogotkom Deneša Varge poveli s 5:4, ali sjajni Fatović briljirao je i u drugoj četvrtini. Postigao je još dva pogotka, jedan dodao Marko Žuvela i Hrvatska je na poluvremenu imala prednost od 7:5.
Imali su Mađari svoje šanse u trećoj četvrtini doći do poravnanja, ali i Hrvatska otići na tri gola prednosti. Dva peterca imala je Mađarska, ali jedan je promašila, a drugi je odbranio sjajni Marko Bijač. Uoči zadnjih osam minuta hrvatski vaterpolisti su vodili dva razlike (9:7).
Na otvaranju posljednje četvrtine Fatović je zaradio treće isključenje. Nije bilo lagano igrati zadnjih osam minuta, napad nije funkcionisao, a Adam Nađ smanjio je na 9:8. Međutim, do kraja nije bilo promjene rezultata, sjajan je na golu bio Marko Bijač, a Hrvatska je uspjela sačuvati prednost.
Fatović je postigao pet pogodaka, dok je Luka Bukić dodao dva gola. Bijač je odbranio deset lopti. Kod Mađara je Soma Vogel odbranio devet lopti, po dva gola za Mađare su postizali Silard Janšik i Marton Vamos.
Finale se igra protiv Srbije, u reprizi iz Rio de Žaniera 2016.
polufinale
petak, 09. avgust
Srbija - SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0) Dedović 4g - Vavić 2g
Mađarska - Hrvatska 8:9 (3:3, 2:4, 2:2, 1:0) Janšik 2g, Vamoš 2g - Fatović 5g
razigravanje za peto mjesto
petak, 09. avgust
Italija - Španija 9:11 (0:4, 3:2, 3:3, 3:2) Ećenike 2g, Joki Grata 2g - Granados 3g, Perone 3g
Grčka - Australija 15:9 (3:1, 2:2, 5:3, 5:3) Kakaris 4g - Birnes 2g, Pauver 2g, Maksimović 2g
SportNet.hr; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Aug 10, 2024 9:44:34 GMT
Tucak: "Otvorili smo vrata raja, kroz njih sada trebamo proći"
Hrvatski vaterpolisti ušli su u finale Olimpijskih igara. Selektor Ivica Tucak ponovo je pohvalio svoje igrače na sjajnoj predstavi protiv sjajnih Mađara i istaknuo da ih sada čeka prava, rovovska bitka...
Selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak dao je izjavu za HRT nakon pobjede protiv Mađarske i ulaska u finale Olimpijskih igara:
"Vidjeli ste da smo ostavili srce, da smo dali sve što smo mogli dati u jednoj sjajnoj utakmici protiv svjetskog giganta. Prvo Španci, sad oni, dozvolićete mi da prvo čestitam mojim igračima, to su sjajni momci, mom štabu, svima nama. Veličanstven rezultat. Treće finale u godinu dana. Vjerovali smo mi, jedna smo velika reprezentacija, srećan sam zbog njih."
Povratak u olimpijsko finale:
"Otvorili smo vrata raja, kroz njih sada trebamo proći. Ja želim zlato, možda ga ne osvojim i onda ću biti tužan. Sad sam uvjeren da mi imamo snagu da odemo do kraja. Čestitam Srbiji, treće uzastopno olimpijsko finale, svaka čast."
Hrvatska je izdržala u posljednjoj četvrtini:
"Mirni smo, dobri smo, ja to nastojim prenijeti igrače. U jednom sam trenutku poludio zbog njihovog peterca, ali to neću komentarisati. Ja se moram usredsrediti na moje igrače, na ove velike stvari koje radimo, da napravimo taj korak do kraja."
Slijedi Srbija u finalu:
"Nisam mogao spavati, nervoza radi, znamo sve o Srbiji i oni sve o nama. Jedna teška, rovovska utakmica protiv sjajnog protivnika. Vjerujem da imamo snagu, a ko će se radovati, vidjećemo. Daćemo sve što imamo da uzmemo zlato. Meni treba više nego ikome, neka se ne naljute igrači."
|
|
|
Post by Admin on Aug 10, 2024 9:46:29 GMT
Bijač: "Ne bih rekao da sam velika zvijezda, svi smo skupa odradili sjajan posao"
Marko Bijač nije sebe posebno htio isticati nakon utakmice, jer su svi odigrali sjajnu utakmicu. Luka Bukić svjestan je da ih sada čeka velika bitka u finalu protiv Srbije...
Hrvatska vaterpolo reprezentacija izborila je finale Olimpijskih igara u Parizu, pobjedom protiv Mađarske. Luka Bukić dao je izjavu za HRT nakon utakmice:
"Jedna izuzetno teška utakmica, kako priliči polufinalu. Jako smo srećni jer smo dobili, Mađari su jak protivnik. Nismo se zadovoljili polufinalom, malo se odmoriti i najbolje se spremiti za finale. Lavovska bitka, biće jako teško. I mi i oni smo radili samo za ovo, nadamo se pobjedi."
Sjajan je na golu bio Marko Bijač koji je ostao skroman:
"Stvarno sam preponosan na sve igrače, stručni štab, na svakoj odigranoj utakmici. Veliko finale i nema što - opustimo se i uživajmo u ovom predivnom trenutku. Ne bih rekao da sam bio velika zvijezda, svi smo skupa odradili sjajan posao. Momci su se potrošili kako bi meni olakšali. S par odbrana sam pomogao, ali nikoga ne bih isticao. Velika pobjeda i svi moramo biti ponosni. Moramo se dobro odmoriti, iza nas su dvije utakmice. Od sjutra se spremamo za Srbiju, sjajna ekipa, predvođena Mandićem i Jakšićem. Oni su, kao i mi, pokazali da su najbolji kada je najpotrebnije."
|
|
|
Post by Admin on Aug 11, 2024 7:59:23 GMT
Vaterpolistkinje Španije najbolje na OI
Vaterpolistkinje Španije savladale su Australiju u finalu Olimpijskih igara u Parizu (11:9).
Španija je tako napravila korak više u odnosu na Tokio, gdje je izgubila u meču za zlato od Sjedinjenih Američkih Država.
Najzaslužnije za trijumf bile su Bea Ortis sa četiri, odnosno Majka Garsija Godoj sa tri pogotka.
Australiji nije pomogla ni sjajna Alis Vilijams, koja je postigla pet golova.
Podsjetimo, bronza je pripala Holandiji, koja je pobjedila SAD sa 11:10.
b92 Sport; Sportski Forum
|
|