|
Post by Admin on Jul 17, 2020 16:30:27 GMT
Otišao i Burzanović
FOTO: Vijesti
Kao što se i očekivalo, ispadanje iz elite doniće dosta promjena u igračkom kadru Grblja. Nakon Miomira Đuričkovića, koji će kako stvari stoje pojačati sastav Budućnosti, još jedan fudbaler je odlučio napusti sastav iz Radanovića. Prema pisanju portala "cg-fudbal", saradnju sa trikolorima neće nastaviti Marko Burzanović.
– Grblju želim sve najbolje u narednoj sezoni, da se što prije vrate u Prvu ligu. Ja sam slobodan u izboru nove sredine, već imam nekih ponuda, ali neću da žurim sa odlukom. U narednih nekoliko dana će sve biti jasnije – rekao je Burzanović za "cg-fudbal".
Inače, Burzanović je u drugom dijelu sezone odigrao 12 mečeva za Grbalj.
Dan online
|
|
|
Post by Admin on Jul 17, 2020 16:32:39 GMT
Ljuljanović brani mrežu Dečića
Povratnik u Prvu Telekom crnogorsku Ligu, Dečić, doveo je prvo pojačanje. Mrežu Tuzana će naredne sezone braniti provjereni golman, bivši crnogorski reprezentativac, Damir Ljuljanović.
– Utisci su pozitivni. Brzo sam našao zajednički jezik sa čelnim ljudima kluba iz Tuzi. Dečić je klub u usponu i siguran sam da će u narednim godinama igrati značajnu ulogu u crnogorskom fudbalu. Tu smo se nekako pronašli, jer takođe imam velike ambicije i stoga sam se odlučio da sljedeći korak u mojoj karijeri bude prelazak u Dečić – kazao je Ljuljanović.
Sada već iskusni čuvar mreže je u karijeri branio boje Budućnosti, OFK Titograda, Koma, rumunske Čikserede, a intersantno je da je kao omladinac „plavo-bijelih” golmanski zanat pekao upravo u Dečiću.
– Kao omladinac Budućnosti sam bio na pozajmici u Dečiću. Imali smo te sezone odlične rezultate, a ja značajnu ulogu u timu koji je osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi i izborio povratak u društvo najboljih klubova crnogorskog fudbala. Već naredne sezone sam se vratio u Budućnost. Sigurno mi je ta sezona u Tuzima pomogla na sazrijevanju i te lijepe uspomene su bile dodatni motiv da se vratim u najmlađu crnogorsku opštinu, ali prvenstveno ozbiljan projekat ljudi iz kluba – dodao je Damir Ljuljanović.
Provjereni čuvar mreže je potpisao jednogodišnji ugovor sa Dečićem, dok se poslije podne pridružio novim saigračima.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jul 17, 2020 16:40:31 GMT
Aleksandar Nedović, strateg Iskre: "Moramo biti obazrivi"
Fudbaleri Iskre počeli su juče pripreme za novu sezonu i start u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Šef stručnog štaba Aleksandar Nedović izvršio je juče prozivku igrača, nakon čega je na terenu stadiona „Braće Velašević“ odrađen prvi trening.
- Plan je da se što bolje pripremimo u uslovima u kojima krećemo i situaciji u kojoj se nalazimo. Prevashodno treba da budemo jako obazrivi i jako pametni, da poštujemo mjere koje su naložene da bi se zdravstveno zaštitili kako bi sve to uspjelo i da bi sve, kada krene sezona i evropske utakmice, bilo kako treba – rekao je Aleksandar Nedović, strateg Iskre.
Kakav je plan priprema?
- Vidjećemo kakve će mjere biti, ali meni kao treneru je cilj da sklonim ekipu desetak dana, da bih imao veću kontrolu i da bi smo neke stvari uradili na pravi način. Ovdje će biti velike temperature i bilo bi poželjno da negdje odemo na pripreme. Ali, vidjećemo, sve zavisi od epidemiloške situacije.
Sa kakvim igračkim kadrom ulazite u novu sezonu?
- Kao što sam rekao, situacija je specifična, pa i za sami prelazni rok. Ja kao trener, volio bih da zadržim veći dio ekipe koja je igrala fenomenalan fudbal prošle sezone i ostvarila najveći uspjeh u istoriji Iskre. Stvari će se dešavati u hodu, ukoliko bude odlazaka, biće i dolazaka.
U tek završenoj sezoni, Iskra je osvajanjem trećeg mjesta ostvarila istorijski rezultat. Komenatrišući ostvareno u prošloj sezoni, Aleksandar Nedović je rekao:
- Mislim da to zaslužili svojim radom na terenu. Ali, ovo je uspjeh svih nas zajedno, počev od igrača, stručnog štaba, Uprave, navijača... Koliko je Uprava kluba bila požrtvovana da nam obezbijede sve uslove, toliko smo mi radili na terenu i stvarno odigrali jednu sjajnu sezonu za pamćenje, u kojoj smo osvojili 53 boda. Pobijedili smo u svim derbije sa glavnim konkurentima za Evropu. Uz to, forsirali smo i mlade igrače, a ne treba zaboraviti i stvar da smo prvi dio sezone odigrači van Danilovgrada. Da smo igrali na našem terenu pitanje je koji bi nam krajnji dometi bili. Ali, morami biti prezadovoljni, jer nam je ovo bila prva sezona u kojoj smo se borili za Evropu – istakao je Aleksandar Nedović.
Vukotić se vratio u Budućnost
Na prvom treningu Iskre juče je bilo 28 fudbalera. Međutim, među njima nije bilo Milana Vukotića, kome je istekla pozajmica iz Budućnosti.
- Milan Vukotić se vratio u Budućnost nakon odrađene pozajmice, a otišao je i Nikola Karaklajić. Jedino novo ime za sada je golman Marko Kordić, koji je stigao iz Napretka - rekao je Nedović.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jul 17, 2020 16:53:45 GMT
Miloš Vučić napustio FK Budućnost
Završetak sezone u Telekom 1. CFL označio je kraj saradnje Budućnosti i Miloša Vučića.
Dvadeset četvorogodišnji desni bek sada je slobodan u izboru nove sredine nakon što je sa ,,plavima“ osvojio titulu, petu u karijeri, dok je prethodne četiri slavio kao član Sutjeske.
Hitronogi Nikšićanin u podgoričkom timu zadržao se godinu…
- Dolazak u Budućnost za mene je bio iskorak u karijeri. Bilo mi je lijepo, svi su me prihvatili od prvog dana, saigrači, stručni štab, uprava, navijači. Drago mi je da smo osvojili trofej. Igrali smo najbolji fudbal i zasluženo postali prvaci. Zadovoljan sam svojim igrama, dao sam doprinos, mada sam neko ko smatra da uvijek može bolje. Odlazim srećan što sam bio dio tako velikog kluba - rekao je Vučić za Arenu.
Hitronogi Nikšićanin odigrao je 24 prvenstvene utakmice u dresu Budućnosti, a postigao je i dva gola.
Pogotokom je debitovao na evro-sceni prošlog ljeta kada je zatresao mrežu estonske Trans Narve.
"Plavi" su htjeli da produže saradnju sa Vučićem, ali bi u narednoj sezoni bio opcija B, budući da na teren moraju dva igrača ispod 21. godine, a rješenje na desnom beku je Petar Vukčević, upravo zbog bonusa.
- Imao sam odličnu saradnju sa oba trenera - prvo Brnovićem, a potom i sa Milinkovićem. Tako je bilo i sa sportskim direktorom Miloševićem, koji je maksimalno korektno pričao sa mnom po završetku sezone. Ponuđen mi je novi ugovor, ali u ovim godinama ne želim da sjedim na klupi, da odigram jednu utakmicu, pa da me nema narednih pet. Zahvalio sam se ljudima iz kluba. Budućnosti želim sve najbolje u narednoj sezoni - ističe dojučerašnji defanzivac ,,plavih“.
Vučić sada može da potpiše za drugi klub bez obeštećenja…
- Planovi su mi vezani za odlazak u inostranstvo. Ima nekih kontakata, a nešto više trebalo bi da znam u narednih nekoliko dana - zaključio je Vučić.
Budućnost je okončala saradnju sa svim strancima iz Srbije, a ugovor ističe i krilnom napadaču Vasku Kaleziću.
U klub su stigli Velizar Janketić i Igor Ćuković iz Rudara, novo lice biće i doskorašnji vezista Grblja Miomir Đuričković, a očekuje se i dolazak reprezentativnog lijevog beka iz Zete - Nemanje Sekulića.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jul 17, 2020 17:04:45 GMT
Ostaje žal, ali sa još većom željom napadamo opet elitu
Bokelj je na najbolniji način završio sezonu. Kotorani su imali sve – igru, prednost iz prvog meča na strani (1:0), zatim i kada se otišlo na penale, vođstvo 3:2, ali su na kraju poklekli i tako, iako su im širom bila otvorena vrata Prve lige, ostali su na pragu...
Bolan oproštaj, jer je opšti utisak da je Slavoljub Bubanja uspio da napravi skladan tim (dosta sjajnih mladih igrača uz nekoliko starijih koji su se vratili na pravi način), koji je igrao dobar fudbal i u Drugoj ligi i u baražu. Na kraju, nedostajalo je tako malo – lopta Marveđa pogodila je prečku, koja će odzvanjati vjerovatno još neko vrijeme u srcima svih koji vole Bokelj, a upravo revanš baraža pokazao je da ih nije malo, jer se i mlado i staro okupilo oko stadiona, nadajući se da će imati šta da proslave.
- Nakon dva meča baraža nijesmo uspjeli da napravimo veliki uspjeh, odnosno da izborimo plasman u veći rang. I pored toga moram istaći da smo svi u upravi kluba ponosni na naše momke. Pokazali smo da smo pravi tim, da ako nijesmo bili bolji od prvoligaša, sigurno nijesmo bili gori. Časno smo se nosili, nijesmo se obrukali. Žao nam je što se ovako završilo zbog svih, šteta grada, zbog navijača, koji su pružali veliku podršku uvijek, zbog uopšte ljubitelja fudbala u Kotoru – kazao je predsjednik kluba dr Davor Kumburović.
Zbog obaveza prema klubu Kumburović nije zapostavljao obaveze u bolnici, ali emocije kakve je pokazao u revanš baražu, teško da se mogu vidjeti i na njegovom radnom mjestu. Međutim, da je Bokelj definitivno ozbiljan, dokaz je da je dan nakon eliminacije iz baraža odmah krenuo u pregovore sa igračima, kako bi zadržao kostur tima.
- Bolno je, ali neće nas pokolebati ovo. Ostaje žal, sve smo imali u svojim rukama, imamo utisak kao da nam je nešto izmaklo, ali okrećemo se novim izazovima sa još većom željom da napadamo elitu – rekao je Kumburović.
Sportski direktor Dejan Ognjanović u društvu legende Partizana Saše Ilića na kraju meča nije mogao da vjeruje kako je Bokelj ostao bez elite.
- Velika šteta. Zahvalnost igračima na odnosu, na velikom radu tokom cijele sezone i šteta što to nije krunisano. Hvala ljudima iz Opštine na velikoj podršci, svim ljubiteljima fudbala u Kotoru, koje osjećam kao da smo iznevjerili, ali se nadam da ćemo imati podršku svih njih i u narednoj sezoni, kada još odlučnije moramo krenuti u nove uspjehe – naglasio je Ognjanović.
Zahvalnost FSCG
Dejan Ognjanović i pored činjenica da je Bokelj eliminisan na bolan način, nije zaboravio da istakne zahvalnost i Savezu.
- Hvala FSCG na svemu i organizaciji baraža i pomoći u toku korone, ali i Sudijskoj organizaciji. Možemo samo da kažemo da nijesmo imali sreće, ostalo je sve bilo na maksimalnom nivou i zaista veliko hvala Savezu – dodao je Ognjanović.
Pobjeda
|
|