|
Post by Admin on Jul 17, 2020 17:07:50 GMT
Seratlić slobodan u izboru novog kluba
Krilni napadač Rudara Ermin Seratlić slobodan je u izboru novog kluba.
Hitronogi ofanzivac bio je u nedavno završenoj sezoni jedan od najstandardnijih prvotimaca tima iz Pljevalja.
O tome svjedoči podatak da je upisao 29 nastupa u Telekom 1. CFL, dao jedan gol i imao nekoliko asistencija.
Iskusni Podgoričan je u prvoj polusezoni pokrivao poziciju lijevog beka, dok je tokom proljeća djelovao ofanzivnije - kao krilni napadač, a u par utakmica, usljed nedostatka rješenja, i kao špic.
Seratlić iza sebe ima uspješnu takmičarsku godinu, budući da je sa Rudarom izborio opstanak u elitnom rangu.
Dvadeset devetogodišnjem univerzalcu istekla je saradnja sa Pljevljacima i može da promijeni sredinu.
- Drago mi je što sam pomogao Rudaru da sačuva mjesto u prvoligaškom društvu. Klub po svemu to zaslužuje. Bilo mi je lijepo pod Golubinjom. Imali smo odličnu atmosferu u ekipi, pravi odnos sa sportskim direktorom Damirom Čakarom i trenerom Edisom Mulalićem. Imali smo problema na startu, znaju svi kako smo počeli prvenstvo, ali pokazali smo kvalitet i karakter. Proljeće smo otvorili sa četiri vezane pobjede, bili u vrhu tabele, ali za vrijeme korone ispali smo iz ritma. Najvažnije je, ipak, da će Rudar i naredne takmičarske godine biti dio elite. Što se mene tiče, slobodan sam igrač. Vjerujem da ću brzo riješiti status - kazao je Seratlić, nekadašnji član mlade reprezentacije, Titograda, Budućnosti i Podgorice, a jedan dio karijere proveo je i u Poljskoj.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jul 17, 2020 19:37:29 GMT
Jezero je trebalo Prvoj ligi
Ljetnji fudbalski hit u Crnoj Gori dolazi iz Plava. Jezero je iznenadilo javnost u dvomeču baraža za popunu Telekom 1. CFL i ,,zamijenilo mjesta“ sa Komom, koji se vratio među drugoligaše.
Iznenađeni su mnogi, ali ne i trener novog prvoligaša Milija Savović, koji povratak Jezera u elitu (nastupao samo u sezoni 2008/09) vidi kao normalan slijed događaja.
- Prije početka sezone niko nije mogao da razmišlja i da sa realnošću očekuje plasman u Prvu ligu. I uoči baraža opšte mišljenje bilo je da je Kom jači i da će ostati u ligi, ali mi nijesmo smatrali tako i zaista smo vjerovali od prvog momenta da smo bolji i da možemo da uđemo u elitu. Vjerovao sam i kad je Kom u Plavu izjednačio na 1:1, vjerovali su i igrači u pobjedu, za to smo se spremali i na kraju smo uspjeli da ostvarimo istorijski rezultat za Jezero i Plav i poslije 12 godina se vratimo među najbolje ekipe u državi - rekao je Savović za Arenu.
Znao sam da smo bolji
Plavljane nije poljuljao ni nezasluženi poraz u nadoknadi prvog meča (1:0), ni primljeni pogodak u revanšu, ni isključenje trenera Savovića, ni promašeni penal u 79. minutu...
Nije prestajala ni glasna podrška sa okolnih terasa i uzvišenja i nagrada je stigla - pobjeda 3:1 i slavlje do duboko u noć.
- Mislim da su nas samo oni koji nijesu dovoljno pratili nas i Drugu ligu smatrali totalnim autsajderima. Poznajem dobro ekipu Koma, koja je u gotovo istom sadašnjem sastavu prošle sezone igrala Drugu ligu. Tada sam vodio Otrant i znam da nemaju kvalitet da budu toliko nadmoćni. Igrao sam četiri puta sa Otrantom protiv njih i nijednom nijesmo poraženi - po dva puta smo pobijedili i remizirali. Bilo mi je drago kad je Jezero za rivala dobilo Kom, bio sam ubijeđen da ćemo pobijediti - dodao je Savović, nekadašnji strateg Koma.
Gdje će biti domaćini?
Jezeru predstoji priprema za Telekom 1. CFL. Savović je ubijeđen da će opravdati mjesto u prvom rangu crnogorskog fudbala.
- Sigurno ćemo biti osvježenje za prvoligašku scenu. Igrači Jezera su navikli da svaku utakmicu kod kuće igraju pred punim tribinama, ali će generalno za Prvu ligu to biti novina jer smo došli do toga da se mečevi igraju pred svega nekoliko stotina gledalaca i vjerujem da će za sve prvoligaše koje nam budu gostovali to biti drugačiji ambijent i doživljaj - naveo je Savović, čiji će posao biti da napravi tim koji se neće ekspresno vratiti u drugoligaško društvo.
- Tek mi predstoji razgovor sa upravom, ali svakako treba mnogo da se unaprijedi, da dođemo na nivo koji iziskuje Prva liga, ne samo administrativno, već i kadrovski što se tiče ekipe, kako bismo imali respektabilan i konkurentan tim. Nadam se da ćemo uspjeti da se organizujemo i pružimo navijačima u Plavu još slavlja sličnih onome u utorak.
Pitanje je, međutim, da li će Jezero Prvu ligu igrati u Plavu. Teren Pod Racinom nije na adekvatnom nivou, a potrebno je "dotjerati" i ostale djelove stadiona.
Vrlo je moguće da se ponovi situacija iz jedine prvoligaške sezone Jezera, kada je veći dio sezone bilo domaćin na neutralnom terenu, pa tek u finišu sezone zaigralo u svom domu.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jul 19, 2020 12:04:27 GMT
Mamadu Mendi: "Neka Evropa pričeka"
Iza fudbalera OFK Titograda je jedna veoma turbulentna sezona. Startovali su slabo, u prva četiri kola bili pobjede, a onda nanizali četiri trijumfa u nizu, da bi zatim nastupio novi "blijedi" period u kojem su u devet kola zabilježili samo dvije pobjede, od kojih posljednju 01. decembra. Uslijedila je grčevita borba za opstanak i izbjegavanje baraža, pošto je na sljedeću radost ekipa sa Starog aerodroma čekala 12 kola i preko šest mjeseci, kada je savladana Iskra. Uspjeli su "romantičari" da izbjegnu ispadanje u Drugu ligu, ali ne i baraž, u kojem su uz dosta sreće sačuvali prvoligaški status. Izgubili su od Bokelja u Podgorici sa 0:1, u revanšu u Kotoru su anulirali taj rezultat, pa je odluka pala sa penala.
- Ova sezona je bila jako loša za OFK Titograd. Ali kada se sve sabere, od početka do kraja sezone i svih problema sa kojim se klub susretao, posebno od pauze zbog korona-virusa, moramo biti zadovoljni opstankom u ligi. Međutim, mislim da je našoj ekipi, s obzirom na kvalitet igrača i talenat bilo mjesto među prve četiri. To smo pokazali i na posljednjem meču sa Bokeljom u Kotoru, u kojem smo nadoknadili minus sa našeg stadiona. Borio sam se svim srcem, dao svoj maksimum i zato sam veoma srećan zbog opstanka u eliti, rekao je Senegalac Mamadu Mendi, koji je svojim kvalitetom, borbenošću i velikom brzinom stekao simpatije navijača širom Crne Gore.
Dvadesetjednogodišnji Senegalac je u Crnu Goru stigao prije tri godine, i to u tadašnju Mladost.
- Crna Gora je divna država i jako sam srećan što živim i igram ovdje. Došao sam posredstvom menadžera Igora Gluščevića, koji me stalno prati i kojem sam zahvalan za sve što je do sada uradio za mene. Prepoznao je moj talenat u Akademiji Sporting Spes, gdje sam se fudbalski usavršavao, pozvao me da dođem u Crnu Goru i nijesam pogriješio, rekao je Mendi.
Odlične igre internacionalca iz Senegala nijesu prošle nazapaženo, pa su interesovanje za njega pokazali i neki inostrani klubovi.
- Prija mi interesovanje evropskih klubova, ali su za sada moji planovi vezani za OFK Titograd, sa kojim imam ugovor još šest mjeseci. Poslije toga ću sa svojim menadžerom odlučiti o daljem nastavku karijere, rekao je na kraju razgovora za DAN jedan od najbržih fudbalera u Crnoj Gori.
Senegalac bjelopoljski zet
Kolika je ljubav senegalskog internacionalca prema Crnoj Gori govori i činjenica da je ovdje sreo i ljubav svog života. Prije pet mjeseci Mendi se vjenčao sa prelijepom Bjelopoljkom Bernisom Mekić, čiji su ga roditelji, otac Almir-Ćapo i majka Senada odmah prihvatili kao svog člana porodice.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jul 19, 2020 12:06:11 GMT
Gardašević otišao sa Zlatice
Nakon završetka sezone i ispadanja iz elite, jasno je bilo da će igrački kadar Koma pretrpjeti određene promjene. Golman Damir Ljuljanović je prekjuče otišao je u Dečić, a Zlaticu je napustio i Sava Gardašević. Najbolji strijelac Koma i drugi strijelac lige, kazao je za "Dan" da mu je ugovor istekao i da će potražiti novu sredinu.
- Saradnja koju sam imao sa Komom na godinu dana je završena i sada sam slobodan u odabiru nove sredine. Žao mi je što će tim sa Zlatice igrati u Drugoj ligi naredne sezone, posebno iz razloga što nisam bio u mogućnosti da igram utakmice baraža. Sada već bivšem klubu želim sreću u daljem radu, a na ličnom planu očekujem da ću uskoro pronaći novu sredinu u kojoj ću moći da nastavim da pružam kvalitetne partije i nastavim da dajem golove kao što sam radio tokom čitave prethodne sezone - rekao je Sava Gardašević.
Podsjećamo, Gardašević je u karijeri, uz Kom, nastupao za Rudar, Mogren, Zetu, Dečić i Mornar.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jul 19, 2020 12:12:50 GMT
Lagani treninzi u tihoj izolaciji
Samo prije dva dana iz Budućnosti je najavljeno je da će pripreme kasniti zbog samoizolacije u kojoj se nalaze igrači. Međutim, plavi su ipak morali da počnu sa radom, barem onaj dio igrača koji se ne nalazi u izolaciji.
- Krenuli smo sa radom u juče u kampu na Starom aerodromu. Ekipa je smještena u hotelu "Ramada". Prva tri dana radićemo po jedan trening, a od ponedjeljka dva puta dnevno. Sve ćemo učiniti da se što bolje pripremimo tokom ove četiri nedjelje do prve utakmice u Evropi. Atmosfera, bez obzira na situaciju, je veoma dobra. Svi smo svjesni šta nam učešće u ovom prestižnom evropskom takmičenju donosi. Učinićemo sve da se predstavimo u što je moguće boljem svijetlu - rekao je šef stručnog štaba Budućnosti Mladen Milinković.
Kakva je situacija kada je virus u pitanju?
- Sve smo preduzeli kako bi sačuvali zdravlje naših igrača. Izolovani smo u hotelu, a imamo i poseban autobus samo za naše potrebe za odlazak i povratak sa treninga - dodao je Milinković.
Dan Online
|
|