|
Post by Admin on Jun 30, 2019 21:10:51 GMT
Vukčević pojačao Petrovac
Petar Vukčević je napustio Grbalj, ali nije daleko otišao - brzonogi krilni napadač u narednoj sezoni nosiće dres Petrovca.
Tridesetjednogodišnji ofanzivac je posljednjih sezona bio jedan od najboljih fudbalera ,,trikolora“, a tokom prošlog prvenstva postigao je četiri gola na 32 utakmice.
Vukčević je dijete Budućnosti, sa uspjehom je nosio dres prvog tima, a potom je nastupao za albanski Fljamurtari, podgoričku Mladost (sadašnji Titograd), dok je jedan dio karijere proveo na Tajlandu.
Pod Malo brdo stiže kao pojačanje, sa ciljem da pomogne ekipi da ode korak dalje u odnosu na prošlu takmičarsku godinu kada je bila sedma na tabeli.
"Nebo-plavi“ su u potrazi i za napadačem nakon što se rukovodstvo kluba nije dogovorilo sa Radomirom Đalovićem koji je završio u Titogradu.
Kao opcija se pominje Stefan Đorđević koji je bio član Petrovca, a prošle sezone nastupao za Grbalj, gdje je upisao sedam pogodaka na 19 mečeva u šampionatu.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jun 30, 2019 21:15:55 GMT
Potpisao Đalović
FOTO: CG Fudbal
OFK Titograd dobio je pojačanje u napadu u liku Radomira Đalovića.
Tim sa Starog aerodroma ostao je bez Marka Pavićevića, prvog strijelca iz minule sezone, pa je uprava kluba tražila rješenje u napadu. Prva opcija je odavno je bio iskusni Radomir Đalović, koji je minule sezone na 38 mečeva postigao 10 golova i bio jedan od najzaslužnijih što je Rudar i pored veoma teške situacije uspio da sačuva status prvoligaša.
Đalović ima veliko iskustvo, igrao je za Jedinstvo, Zvezdu, Železnik, Zagreb, Armini, Kajzeri, Rijeku, Rapid, Sepah, Sangaj, Tero Sasanu i Bangkok sa Tajlanda, te Budućnost i Rudar.
Nakon nekoliko dana pregovora Đalović je potpisao i nakon Borisa Tatara, drugo je pojačanje ,,romantičara“. Đalović će priliku da debituje u crvenom dresu imati na evropskoj sceni kada OFK Titograd ukrsti koplja sa sofijskim CSKA (9. jula u Bugarskoj, a 16. u Podgorici).
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jun 30, 2019 21:22:55 GMT
Pajović napustio Petrovac
Ništa od nastavka saradnje - Lazar Pajović napustio je Petrovac.
Trener "nebo-plavih" Rudolf Roki Marčić insistirao je na ostanku iskusnog štopera, ali rukovodstvo kluba nije zadržalo dvadesetsedmogodišnjeg defanzivca iz Novog Pazara.
Dvije strane nijesu našle zajednički jezik oko finansijskih uslova novog ugovora, pa je Pajović slobodan u izboru nove sredine.
Rješenje u zadnjoj liniji stiglo je u vidu povratnika - Blaža Rajovića.
- Proveo sam lijepih godinu i po u Petrovcu, bio standardan u prvom timu, imao odličnu saradnju sa trenerom Marčićem. Nijesam se dogovorio sa upravom o nastavku saradnje, iako je trener želio da ostanem. Svom dojučerašnjem klubu želim mnogo sreće i uspjeha u predstojećoj sezoni. Što se mene tiče, slobodan i vjerujem da ću brzo riješiti svoj status. Zdrav sam i spreman da se priključim novim saigračima - rekao je Pajović.
Iskusni defanzivac je za Petrovčane odigrao pedesetak utakmica u posljednjih 18 mjesecima, a prije toga je bio član čačanskog Borca, Sopota, Hajduka iz Beograda, Kolubare, OFK Beograd, dok je u matičnom Novom Pazaru nosio kapitensku traku.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jun 30, 2019 21:27:25 GMT
Golubović više nije član Koma
Komse vratio u elitno društvo, ali Radivoje Golubović neće sa Zlatičanima igrati prvoligaške utakmice.
Brzonogi krilni fudbaler, koji može da pokriva i poziciju desnog beka, nije se dogovorio sa klubom oko nastavka saradnje.
- Drago mi je što sam bio dio ekipe koja je izborila povratak u Telekom 1. CFL. Nijesu nam se davale velike šanse tokom prvenstva, a ni u baražu kada se znalo da ćemo igrati sa Lovćenom, koji je bio sastavljen od dobrih igrača, nekadašnjih reprezentativaca. Ipak, pokazali smo kvalitet, slavili u obje utakmice doigravanja sa po 1:0, a to ne može biti slučajno. Zasluženo smo se vratili u elitu i svom dojučerašnjem klubu želim uspješnu sezonu u prvoligaškog rangu - rekao je Golubović, koji dodaje:
- Odigrao sam tridesetak utakmica prošle takmičarske godine, nekad ofanzivno, nekad na bekovskoj poziciji, dao četiri gola u prvenstvu, imao nekoliko asistencija. Sada se nijesmo dogovorili oko nastavka saradnje i promijeniću sredinu. Slobodan sam i nadam se da ću brzo riješiti pitanje novog angažmana - zaključio je Golubović.
Golubović je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih fudbalera Budućnosti, a nosio je dres Mogrena, Mladosti (sadašnjeg Titograda), Dečića, Iskre i moldavske Dačije.
Bio je i član mlade crnogorske reprezentacije.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jul 3, 2019 16:15:16 GMT
Kaluđerović pojačao Kom
Kom je dobio pojačanje u veznom redu - Andrija Kaluđerović nosiće dres Zlatičana u novoj sezoni.
Nekadašnji mladi reprezentativac završio je prošlo prvenstvo u dresu Lovćena koji je ispao iz lige, što je uslovilo masovni odliv igrača tima iz prijestonice. Među onima koji su napustili Cetinjane je i dvadesetpetogodišnji fudbaler sredine terena koji nije predugo čekao novi angažman.
Kom se vratio u elitu, a od Kaluđerovića se očekuje da pomogne Podgoričanima da zadrže prvoligaški status.
- Zadovoljan sam prelaskom u Kom. Na moju odluku su uticali ambiciozni ljudi iz kluba, sa trenerom Trenevskim na čelu. Potrudiću se da opravdam povjerenje i pomognem saigračima da ostvarimo zacrtane ciljeve - rekao je Kaluđerović.
Kaluđerović je tokom karijere bio član Lovćena, Rudara, Titograda i Grblja, dok je inostranu karijeru gradio u norveškom Honefosu.
Pobjeda
|
|