|
Post by Admin on Jul 3, 2019 16:21:53 GMT
Rašo u Grblju
Grbalj će sa potpuno rekonstruisanim timom ući unovu sezonu. Tim iz Radanovića juče je dobio i peto pojačanje uoči početka nove sezone i tou liku Bogdana Raša.
Rašo je igrao za Igalo, a nakon što je neočekivano napustio tim sa "Solila" dobio je šansu u Arsenalu. Kod Slavoljuba Bubanje Rašo je "eksplodirao", stigao do statusa omladinskog i mladog reprezentativca. Igrao je zapaženo na poziciji desnog beka, a po potrebi znao je da odigra i na poziciji lijevog beka i štopera.
Prije njega u Grbalj su stigli golman Lovćena Mićo Perović, ofanzivac Rudara Miloša Zečevića, doskorašnji vezista Iskre Miomir Đuričković, te napadač Mornara Dejan Račić.
Klub iz Radanovića već je napustilo sedam igrača i to sve standardnih prvotimci iz minule sezone Petar Vukčević, Ivan Vuković, Ze Markos, Ivan Mijušković, Predrag Kašćelan, Predrag Jović i Marko Kordić.
Baš zbog toga, jasno je da je narednom fudbalskom šampionatu, cilj ekipe koju je preuzeo Dušan Vlaisavljević afirmacija mladih igrača i opstanak u društvu najboljih.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jul 3, 2019 16:41:07 GMT
Ljuljanović u Rumuniji
Damir Ljuljanović naredne sezone nastupaće u Rumuniji. Crnogorski reprezentativac koji je nakon tri godine napustio OFK Titograd potpisao je ugovor sa Čikseredom. Radi se o klub u koji se takmiči u Drugoj ligi Rumunije, a Ljuljanović dolazi kao akvizicija povodom ozbiljnih ambicija.
- Zadovoljan sam prelaskom u novi klub. Radi se o klubu koji je izuzetno organizovan i ima visoke ambicije, a to je ulazak u Prvu ligu - kazao je za Arenu Damir Ljuljanović.
Mladi čuvar mreže koji je nakon Budućnosti i Koma, branio za Dečić, da bi onda iznenađujuće prešao iz Budućnosti u tim Mladosti (sadašnji OFK Titograd). Sa Titogradom je osvojio Kup Crne Gore i igrao na međunarodnoj sceni. Treći golman crnogorske A reprezentacije dobrim partijama već neko vrijeme skrenuo je pažnju na sebe, a Rumunija će za dvadesetsedmogodišnjeg golmana biti prvi inostrani angažman.
- Sigurno da je to bila neka želja da se oprobam vani. Drago mi je da smo se dogovorili i sigurno da mi motiva neće nedostajati. Jedva čekam da krene sezona, a daću sve od sebe da se dokažem - naglasio je Ljuljanović.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jul 5, 2019 23:53:07 GMT
Aković novi golman Zete
FOTO: Dan
Nakon odlaska Stanislava Namaška, moldavskog internacionalca, uprava Zete ekspresno je reagovala - Zoran Aković novi je golman Zete. Iskusni čuvar mreže tako se vraća u crnogorski fudbal, nakon što je minule sezone branio gol Novog Pazara.
Beranac je branio gol OFK Bar, zatim je otišao u Mađarsku, gdje je bio u Kečkemetiju, a nakon epizode u Mornaru, došao je u Čelik. U nikšićkom timu imao je zapažene role, poslije čega je uslijedila inostrana karijera. Bio je četiri godine u Švedskoj. Zatim se nakratko se vratio u Crnu Goru, kada je potpisao za Rudar, a nakon sezone u Novom Pazaru dobio je poziv iz Zete, sa kojom će već 11. jula igrati kvalifikacije za Ligu Evrope protiv Fehervara.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jul 5, 2019 23:57:43 GMT
Zvrko za jači napad
Nikola Zvrko novi je član Podgorice. Mladi centarfor koji je prošle sezone nosio dres Iskre, dogovorio je saradnju sa novim prvoligašem.
Zvrko je igrao za Kom, a kao veliki potencijal otišao je za Beograd, gdje je igrao za Čukarički, te Sinđelić. U Srbiji je još nastupao za Mladost iz Lučana i Bačku, a onda se prošle godine vratio u Crnu Goru i obukao dres Iskre. U novoj sezoni biće član Podgorice, koja je tako nastavila da formira tim za narednu sezonu.
Prije Zvrka, tim iz Donje Gorice pojačali su Filip Šćekić i Luka Maraš iz Bokelja, Balša Sekulić iz OFK Titograda, Milija Golubović iz Rudara, Darko Đajić iz Leotara, te Šaleta Kordić iz Sutjeske.
Kako navode iz Podgorice lista pojačanja nije zaključena - traže se rješenja na poziciji lijevog i desnog beka, štopera, ali i još jedan vezista. Već u naredna dva dana Podgorica bi trebala da dobije sedmo pojačanje uoči nove sezone u kojoj će prvi put igrati u elitnom društvu.
Pobjeda
|
|
|
Post by Admin on Jul 6, 2019 0:00:55 GMT
Seratlić slobodan
Ermin Seratlić slobodan je u izboru novog kluba nakon što se sa rukovodstvom Podgorice nije dogovorio oko produženja saradnje.
- Proveo sam dvije lijepe godine u klubu. Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je ostvarila istorijski plasman u elitni rang domaćeg takmičenja. Zahvaljujem se upravi i trenerima na saradnji, a dojučerašnjim saigračima želim uspjeh u predstojećoj sezoni. Nijesmo našli zajednički jezik oko novog ugovora, tako da sam sada slobodan. Vjerujem da ću narednih dana riješiti svoj status - rekao je Seratlić.
Brzonogi krilni napadač, koji igra i na poziciji lijevog beka, nosio je dres Budućnosti, Mladosti (sadašnji Titograd) i Dečića, dok je inostranu karijeru gradio u Poljskoj. Bio je član mlade reprezentacije.
Pobjeda
|
|