|
Post by Admin on Jul 27, 2024 8:15:17 GMT
U Francuskoj i jutros problemi u željezničkom saobraćaju
Saobraćaj određenih vozova u Francuskoj i jutros je poremećen, dan poslije "masovnog i dobro pripremljenog" napada na mrežu brzih vozova (TGV), izvršenog nekoliko sati prije ceremonije otvaranja Olimpijskih igara (OI) u Parizu.
Situacija se popravlja, ali ć́e željeznički saobraćaj i danas biti poremećen, sa kašnjenjem vozova od najmanje jedan sat.
Francuska željeznica SNCF sinoć je saopštila da će prevoz za olimpijske sportiste i njihovo osoblje biti obezbijeđen.
Nekoliko požara izbilo je u noći između četvrtka i petka na mreži TGV-a. Neki kablovi su presječeni i zapaljeni, a takođe su zapaljene signalne kutije. Ta oprema duž specijalne pruge za takvu vrstu vozova pruža bezbjednosne informacije vozačima.
SNCF je taj napad označio kao sabotažu, dok je parisko tužilaštvo otvorilo istragu.
Napad se dogodio nekoliko sati prije ceremonije otvaranja OI, u trenutku kada su mnogi putnici planirali da putuju u Pariz.
Za vikend će oko 800.000 putnika biti pogođeno poremećenim željezničkim saobraćajem koje je omiljeno i najpraktičnije prevozno sredstvo Francuza.
RTCG.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 8:17:33 GMT
Dukić: "Na dostojanstven način ću predstavljati Crnu Goru"
Crnogorski jedriličar, Milivoj Dukić, koji će zajedno sa teniserkom Dankom Kovinić nositi crnogorsku zastavu na svečanom defileu sportista rijekom Senom, prvi nastup će imati 1. avgusta.
Takmičenja u jedrenju se održavaju u Marseju, na preko 700 kilometara udaljenosti od Pariza. Za Milivoja ovo su četvrte Olimpijske igre, iskustva ne fali.
"Učešće na Olimpijskim igrama je san svakog sportiste, ovo su moje četvrte olimpijske igre, dobio sam tu čast da nosim zastavu Crne Gore sa Dankom Kovinić, što je najuzvišeniji trenutak u mojoj karijeri. Ponosan sam, daću svoj maksimum da na dostojanstven i pravi način predstavljam Crnu Goru", rekao je Milivoj.
Marsej nije nepoznanica crnogorskom jedriličaru, budući da se tamo i pripremao.
"Imao sam jedan lijep pripremni period, već sam tu pet dana, spreman sam fizički, kao i psihički i nadam se da će to tako i da ostane. Ne postoji nikakav pritisak, jedriću na jednom visokom nivou", rekao je Dukić.
RTCG.me; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 8:19:32 GMT
Jasno zašto je Đoković propustio ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara
Srpski teniser Novak Đoković očekivano je propustio svečanu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.
Razlog je više nego jasan – njega već u subotu čeka nastup u prvom kolu, kada će mu rival biti Australijanac Metju Ebden.
Njih dvojica će na teren "Filip Šatrije" stadiona oko 13.30.
Ceremonija otvaranja Igara trajala je gotovo četiri sata i nema sumnje da bi izazvala bespotreban zamor kod Novaka.
Đoković je svojevremeno, u Londonu 2012, imao tu čast da ponese zastavu Srbije.
Ovogodišnja ceremonija napravljena je duž rijeke Sene, a završnica je režirana kod Ajfelove kule, odnosno Luvra, gdje je upaljen olimpijski plamen.
b92 Sport; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 9:45:34 GMT
Jovana Arsić u četvrtfinalu
Srpska veslačica u skifu, Jovana Arsić, plasirala se u četvrtfinale trke na 2000 metara.
Ona je veslajući u trećoj stazi bila veoma sigurna od početka do kraja i na kraju stigla na cilj kao treća u svojoj grupi.
Ona je ostvarila vrijeme od 7.48:29 minuta.
Prva je bila Amerikanka Kara Koler sa vremenom 7.32:46 minuta, dok je druga bila Austrijanka Magdalena Lobnig koja je imala vrijeme 7.39:39.
Inače, u četvrtfinale su se kvalifikovale po tri prvoplasirane iz svake od šest kvalifikacionih grupa.
Jovana je prva srpska sportistkinja koja je nastupila na ovim Olimpijskim igrama.
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 9:46:46 GMT
Srpski dubl skul bez polufinala, idu u repasaž
Martin Mačković i Nikolaj Pimenov, članovi olimpijskog dubl skul tima Srbije, nisu se plasirali direktno u polufinale trke na 2000 metara.
Sreću će morati da potraže kasnije u repesažu.
Oni su u prvoj kvalifikacionoj grupi vozeći u petoj stazi osvojili četvrto mjesto.
Dobar dio trke su bili na drugom mjestu, ali su u posljednjih 1.000 metara popustili i dozvolili timovima SAD i Novog Zelanda da ih prestignu.
Mačković i Pimenov su na cilj stigli u vremenu 6.17:36.
Prvi je bio dubl skul Holandije koji je stigao na cilj u vremenu 6.14:13, drugi su bili Novozelanđani sa 6.16:41, dok su treći bili Amerikanci koji su imali vrijeme 6.16:48.
|
|