|
Post by Admin on Jul 28, 2024 20:58:24 GMT
Bunčić: "Nije trebalo ovako da se završi"
Srpski džudista Strahinja Bunčić izjavio je da mu nije jasno zašto su sudije dosudile "vazari", koji ga je na kraju koštao pobjede u borbi sa bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.
"Nije trebalo da se ovako završi. Sudije se razmišljale 30-ak sekundi i dosudile su "vazari", a nisu trebale. Ostalo je 15 sekundi do kraja borbe, pokušao sam da stignem do pobjede ali nisam uspio", rekao je Bunčić.
Bunčić je danas u borbi za bronzu u kategoriji do 66 kilograma poražen od Kazahstanca Gusmana Kirgizbajeva.
"Srbija je 44 godine bez olimpijske medalje u džudou. Želim da poželim sreću ostatku ekipe. Ovo je godina za medalju. Danas je sve išlo lijepo, divna atmosfera, u repesažu mi je protivnik predao meč, mislio sam da je to to, da je danas dan za medalju", dodao je on.
"Ništa idemo u Los Anđeles (Olimpijske igre 2028) po medalju. Dao sam maksimum. Idemo dalje. Uzećemo medalju do kraja Igara".
b92 Sport; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 28, 2024 21:00:43 GMT
Maršan dominirao na 400m mješovito – uz olimpijski rekord
Francuski plivač Leon Maršan osvojio je zlatnu medalju u trci na 300 metara mešovitim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu.
On je do zlata stigao rezultatom 4:02,95 minuta, što je ujedno novi olimpijski rekord.
Srebrnu medalju je osvojio Japanac Tomojuki Macušita sa 5,67 sekundi zaostatka, a treći na cilj je stigao Amerikanac Karson Foster sa 5,71 sekundom zaostatka.
b92 SPort; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 28, 2024 21:04:09 GMT
Heroj dana – zlatni Francuz oborio Felpsov olimpijski rekord
Dan za nama na borilištima, plivalištima i ostalim sportskim terenima obilježio je, pored ostalih, a i malo više od ostalih najzapaženijih pojedinaca, francuski plivač Leon Maršand.
On je u finalu trke na 400 metara mješovitim stilom pobjedio u vremenu novog olimpijskog rekorda - 4'02''95.
Nije bio mnogo daleko ni od novog svjetskog rekorda koji je i dalje u vlasništvu "baltimorskog metka" Majkla Felpsa (4'02''5).
Američki plivač je, do danas, bio vlasnik i olimpijskog rekorda.
Leon je tako donio četvrto olimpijsko zlato za Francusku na aktulenim Igrama i sebi je oko vrata stavio prvo takvo odličje u karijeri.
Oduševljena masa dugo je klicala Maršandu poslije trke u kojoj je ostvario dominantnu pobjedu. Pred finiš trke, kad je već pobjegao svojim pratiocima, navijači su mu klicali svaki put kada je izranjao po vazduh.
Otuda je on naš junak dana.
Bilo je dileme da li je više zaslužio ovo zvanje ili je to ipak trebalo da bude Kevin Durent koji je "urnisao" košarkašku reprezentaciju Srbije u prvom meču za oba tima na Igrama.
Durent je za nepunih 17 minuta postigao 23 poena.
Vjerovatno je ovim učinkom, sa toliko datih poena za tako kratko vrijeme na terenu, NBA as postavio nezvanični rekord Igara.
Ipak, medalja je medalja, i to zlatna, pa je francuski junak ovog puta iznad svih.
|
|
|
Post by Admin on Jul 28, 2024 21:09:29 GMT
Mačevanje donijelo prvu senzaciju Olimpijskih igara, obrukao se trostruki prvak
Prva senzacija viđena je danas na Olimpijskim igrama, a donijelo ju je takmičenje u mačevanju, u disciplini sablja.
Naime, već u prvom kolu turnira eliminisan je trostruki uzastopni šampion Aron Silađi iz Mađarske, koji je bio zlatni na prethodna tri turnira.
Borio se Silađi protiv Kanađanina Faresa Arfe, koji je na početku meča stekao veliku prednost i potom je do kraja očuvao za nevjerovatnu pobjedu nad favorizovanim rivalom.
Borba je trajala 10 minuta i 10 sekundi, a Arfa je slavio rezultatom 15:8.
Inače, Silađi je na Olimpijske igre stigao dok nacionalni mačevalački savez Mađarske potresa skandal, jer u Pariz nije želio putovati Silađijev trener Andras Deči.
Deči se povukao iz delegacije, nakon što je Mačevalački savez Mađarske nominovao Kristiana Raba umjesto njegovog brata Tamaša Dečija u muški tim koji putuje u Pariz.
klix.ba; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 29, 2024 8:22:44 GMT
Skandal na OI! Najbolji na svijetu izgubio, pa izazvao haos: "Uništili ste mi život!"
Najbolji mačevalac na svijetu, Gruzin Sandro Bazadze, je ispao u osmini finala na Olimpijskim igrama i izazvao pometnju.
Bolji od Bazadzea je bio Epigćanin Mohamed Amer sa 15:14, ali sam finiš duela je privukao veliku pažnju, jer su obojica bili ubjeđeni u prolaz i slavili trijumf.
S obzirom na to da je Gruzin vjerovao da je pobjednički dodir dobio prije rivala bio je iznenađen porazom, koji je sudija Vanesa Čičon proglasila nakon gledanja snimka.
Nije mogao da se suzdrži, te je na nju počeo da viče.
"Po drugi put, kao u Tokiju, sudije me ubijaju. U Tokiju su mi uništili život, skoro završili karijeru. Ali vratio sam se i postao prvi na svijetu i pripremao se za Olimpijske igre, ali ona me ubija", prve su riječi Gruzina medijima nakon poraza, gdje se osvrnuo na ispadanje iz polufinala na Olimpijskim igrama 2021. godine od Arona Silađija.
Dodao je da je ovakvim odlukama njegova karijera završena. "Moja karijera je završena, završena je. Kako da se vratim kada me sudije stalno ubijaju? Otišla je i pogledala video. Trenirao sam za ovo 21 godinu i ona me tretira kao da sam niko. Kada sam je zamolio da mi objasni, ona se okrene i ode. Olimpijske igre... pravičnost, gdje je pravičnost?", poručio je Gruzin.
|
|