|
Post by Admin on Aug 9, 2024 6:13:14 GMT
Aleksa Avramović: "Bronza će sijati kao zlato, to zaslužujemo"
Bek Srbije Aleksa Avramović govorio je poslije utakmice protiv SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.
Aleksa Avramović odigrao je maestralno poluvrijeme, ubacio 15 poena i bio jedan od najzaslužnijih za to što je “Dream team” drhtao do kraja. Međutim, Amerikanci su bili bolji u drami.
,,Nema šta, kako se kaže – ili ćemo doći sa štitom ili na njemu. Vratićemo se na njemu, uzdignutog čela, dali smo maksimum, nismo se uplašili. Nema šta da ih poštujemo, poslije su pogađali teške šuteve, vratili se. Taktički izuzetno dobro postavljena utakmica, nema šta da žalimo, ovo je život, košarka. Imamo 40 sati da se oporavimo, brozna će sjajati kao zlato, to zaslužujemo”, istakao je novi bek CSKA u izjavi za RTS.
Imao je i kratak razgovor sa Stefom Karijem.
,,Poštujemo se svi, sve je normalno i svi smo ljudi. Borimo se za našu zemlju, bili smo na ivici faula. Nema šta da se doda, žao mi je što nismo izdržali posljednjih pet minuta, oni su mašine i to je to”, zaključio je Aleksa Avramović.
Srbija će u borbi za bronzu igrati protiv Njemačke, dok će SAD na megdan Francuskoj.
Basketball Sphere; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Aug 9, 2024 6:15:41 GMT
LeBron Džejms: "Velika utakmica, ne znam koliko ću još takvih da odigram"
Reprezentativac SAD, LeBron Džejms, odigrao je maestralnu partiju protiv Srbije u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.
LeBron Džejms je imao veoma težak zadatak, pošto je sa svojim timom morao da juri minus 17 iz druge četvrtine i dvocifreni deficit iz treće. Na kraju je i uspio da dođe do pobjede, ali se za to dosta pomučio. Upisao je 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija, čime je postigao četvrti tripl-dabl u istoriji turnira.
,,Odlučnost, predanost i naporan rad. Stef Kari i Džoel Embid odlučili su utakmicu. Velika pobjeda za nas, pošto smo znali da će biti izazov, da će biti najteži meč. Trudim se da svakog dovedem do perfekcije”, rekao je NBA superstar, prenosi BasketNews.
Opisao je i tripl-dubl.
,,Uvijek se trudim da budem agresivan i igram za ekipu, radim malo od svega na parketu. Saigrači su mi vjerovali. Rekao sam im poslije utakmice da je dobro da budeš testiran i da je naš cilj na utakmicu daleko.”
U subotu od 21.30 časova boriće se protiv Francuza za zlatnu medalju.
,,Imam 39 godina, ovo je moja 22. sezona. Ne znam koliko ću još prilika imati da se borim za ovako nešto i igram velike utakmice. Večeras je bila velika utakmica”, zaključio je LeBron Džejms.
|
|
|
Post by Admin on Aug 9, 2024 6:17:15 GMT
Bogdan Bogdanović o suđenju: "Hvatali nas sa dvije ruke, SAD ne treba takva pomoć"
Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović govorio je poslije utakmice protiv SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.
Bogdan Bogdanović je igrao maestralno, ubacio 20 poena, ali nije bilo dovoljno za veliku pobjedu, uprkos plus 17 u jednom momentu. Poslije susreta, bilo je riječi o suđenju.
,,Pokušali smo da pričamo sa sudijama, ali oni nisu pokušali sa nama i to je okej. Amerikancima nije potrebna takva pomoć protiv nas. Nismo imali pomoć kada su nas hvatali sa dvije ruke. Igrali smo najbolje što smo mogli. Mogli smo da pogodimo još nekoliko šuteva i ne izgubimo nekoliko lopti, ali to je košarka”, rekao je bek Atlanta Hoksa, prenosi BasketNews.
Nastavio je u sličnom tonu.
,,Nisam taj tip igrača koji priča o suđenju. Ne želim da razmišljam kao gubitnik. Iako mislim da su mogli bolje da odsude”, podvukao je Bogdan Bogdanović.
Srbija će u borbi za bronzu igrati protiv Njemačke u subotu od 11 časova.
|
|
|
Post by Admin on Aug 9, 2024 6:20:52 GMT
Entoni Edvards o Aleksi Avramoviću: "Veliko priznanje za broj 30"
Reprezentativac SAD Entoni Edvards govorio je poslije utakmice protiv Srbije u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.
Entoni Edvards je uspio da sa svojim timom dođe do borbe za zlato, iako su “orlovi” kontrolisali najveći dio duela. Upisao je dva poena, ali je zato Stef Kari sa 36 nadomjestio tu “prazninu” sa spoljnih pozicija.
,,Stef i Džoel Embiid, oni su nas održali živim i nosili nas. Razmišljali smo samo o tome kako da preokrenemo, nikada o tome da je sve gotovo”, istakao je bek Minesota Timbervulvza za BasketNews.
Imali su samopouzdanja.
,,Znali smo da ćemo preokrenuti, ali nismo znali kada i nismo željeli da vrijeme istekne. Znali smo da ako budemo dobri u odbrani da ćemo sa druge strane imati lakši posao. Osjećao sam se sjajno, jer smo svi igrali bez ega. Cijela klupa je puna odličnih igrača. Bodrili smo jedni druge. Ako pogledate klupu, svi su bili uzbuđeni, kada je Stef davao trojke.”
Potom je pohvalio i Aleksu Avramovića. Ne imenom…
,,Mislim da je to bio najbolji test koji smo imali. Ubacili su mnogo šuteva i veliko prizanje broju 30. Šutirao je vrlo dobro. Svi ti momci su pogodili mnogo, ali smo na kraju preokrenuli. Sjajan su tim”, zaključio je Entoni Edvards.
SAD će u finalu igrati proti Francuske, dok će “orlovi” u borbi za bronzu na megdan Njemačkoj.
|
|
|
Post by Admin on Aug 9, 2024 6:23:01 GMT
Džoel Embid: "Nije to bilo protiv Nikole Jokića, moja zemlja igra protiv Srbije"
Džoel Embid je govorio za medije poslije pobjede reprezentacije SAD-a protiv Srbije u polufinalu Olimpijskih igara.
Reprezentacija SAD-a će u finalu snage odmjeriti sa domaćinom Olimpijskih igara, selekcijom Francuske.
“Imamo mnogo talentovanih igrača u ovom timu. Radili smo sve što je bilo potrebno za pobjedu. Znali smo da će ovo biti veliki test. Nismo sumnjali ni u jednom trenutku, držali smo se zajedno, napravili nekoliko dobrih odbrana, dobrih tranzicija, pogodili velike šuteve” – rekao je Džoel Embid, a zatim odgovorio na pitanje da li je ovo na neki način bio okršaj protiv Nikole Jokića, njegovog direktnog rivala za MVP nagrade već par godina unazad:
“Nije to bilo ja protiv njega, već moja zemlja protiv Srbije. Srećan sam da smo pobjedili, oni imaju sjajan tim, pogotovo Nikola koji je veliki igrač. Veliko je poštovanje između nas dvojice, veliki sam njegov fan, često ga gledam. Uvijek je zabavno igrati protiv njega” – poručio je Džoel Embid u razgovoru koji je prenio Meridian sport.
|
|