|
Post by Admin on Jul 21, 2020 20:30:10 GMT
Kalezić se seli u OFK Titograd
Jedan od najboljih igrača Petrovca Miloš Kalezić, po isteku ugovora odlučio je da promijeni klub. Kalezić će u narednoj sezoni nositi dres ekipe OFK Titograda. U dosadašnjoj karijeri bio je dugogodišnji fudbaler Budućnosti, igrao je za Mogren, Iskru, slovački Šamorim i tuzlansku Slobodu, a od 2018. godine igrao je za ekipu Petrovca. Na kraju ovog šampionata bio je najbolji strijelac ekipe ispod Malog brda, sa sedam postignutih golova.
- Zahvalan sam Rudolfu Marčiću koji me doveo u Petrovac. On je najzaslužniji za moje dobre partije, a i selektovao je ovaj tim. Takođe, zahvalnost dugujem i Mihailu Đuroviću, kao i drugim članovima Uprave. Ipak, trebala mi je promjena nakon tri godine pod Malim brdom - kazao je Kalezić i dodao: - Zadovoljan sam projektom koji su ove godine zacrtali u OFK Titogradu. Nisam puno razmišljao, iako sam imao još par dobrih ponuda.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jul 24, 2020 7:43:08 GMT
Kreće Zeta
Odmor je gotov i za fudbalere Zete. Igrači koje predvodi trener Dejan Roganović okupiće se danas na Trešnjici i početi pripreme za novu sezonu.
U odnosu na igrački kadar koji je završio prethodno prvenstvo, u ekipi nema Nemanje Sekulića, koji se preselio u Budućnost, a odlaske su najavili kapiten Goran Milojko, Armin Bošnjak i Zoran Aković. S druge strane, novajlija za sada nema.
Prvi trening Zećani će odraditi u 18:30 sati.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jul 24, 2020 7:44:48 GMT
Kvintet otišao
Najavili smo da će u OFK Titogradu tokom ljeta biti promjena u igračkom kadru. Ugovor sa crvenima već je potpisao Miloš Kalezić, to će uskoro uraditi i doskorašnji kapiten Koma Žarko Popović, a s druge strane biće i odlazaka.
Stari aerodrom je do sada napustilo pet igrača. Dres romantičara u narednoj sezoni neće nositi iskusni golman Saša Ivanović, zatim Balša Banović, Marko Miličković, Luka Merdović i Marko Matanović. Vjerovatno će to učiniti i najbolji strijelac Admir Adrović, za koje je zainteresovano nekoliko domaćih i klubova iz okruženja.
Inače, pripreme za novu sezonu, OFK Titograd počinje danas.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jul 24, 2020 7:47:06 GMT
Dedić prvo pojačanje
Kuća se pravi od temelja. Prevedeno na jezik fudbala, kada pravite tim, osnov svega je jaka odbrana. Čelnici Jezera su se zato odlučili da prvo pojačanje u povratničkoj sezoni u Prvoj Telekom ligi bude iskusni štoper Radoš Dedić.
– Imao sam par ponuda i izabrao Jezero, klub koji je napravio senzaciju i kroz baraž ušao u Prvu ligu. Mogu reći da tamo vlada veliki optimizam i da je uprava ažurna u tome da napravi tim koji će ravnopravno moći da se nosi sa svim ekipama iz elitnog ranga crnogorskog fudbala – rekao je Dedić.
Iza stamenog štopera je odlična sezona. Sa Dečićem je osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi. Uspjehu tima je doprinio sa 29 odigranih utakmica i tri gola. Mnoge je iznenadilo kada se odlučio da zaigra u drugoligaškom karavanu, s obzirom na iskustvo u prvoligaškim klubovima Komu, OFK Titogradu i Dečiću iz dana kada je klub iz Tuzi postizao najbolje rezultate.
– Prošle godine sam došao u Dečić i prihvatio da igram Drugu ligu iz razloga jer je klub bio ozbiljno organizovan na svakom polju i od samog starta postavljen je cilj – direktan ulazak u Prvu ligu. Imali smo uspješnu sezonu, ali do produžetka saradnje nije došlo. Zadovoljan sam svojim partijama i učinkom – kazao je Radoš Dedić.
Stigli Đurković i dva mladića
Uprava Jezera je bila aktivna prethodna dva dana. Nakon što su prekjuče zvanično „potpisali” Radoša Dedića, juče su završili posao oko dovođenja iskusnog zadnjeg veznog Nikole Đurkovića i dvojice igrača ispod 21 godine, Marka Matanovića i Fatika Mukovića. Đurković je ponikao u omladincima Budućnosti, a prvoligaško iskustvo je sticao noseći dresove Dečića i Koma. Matanović je došao iz OFK Titograda, dok će Muković stići iz komšijskog Ibra.
Dan Online
|
|
|
Post by Admin on Jul 24, 2020 7:49:28 GMT
Adžović slobodan igrač
Zadnji vezni Aldin Adžović i fudbalski klub Dečić se nisu dogovorili oko nastavka saradnje. Bivšem fudbaleru Zete, Balkanija i Borca iz Čačka je istekao jednogodišnji ugovor, tako da je slobodan u izboru nove sredine.
– Ja sam dijete Dečića, to je moj klub. Prethodnih godinu dana su bili zaista prelijepi. Ostvarili smo cilj, osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi i izborili povratak u društvu najboljih crnogorskih klubova. Ispoštovan sam maksimalno od strane čelnika kluba, ali sam i ja to vratio na terenu sa sedam golova i 14 asistencija. Dečiću želim sve najbolje, prije svega da u Prvoj Telekom ligi ostvari zacrtane ciljeve – rekao je Adžović i poručio da ne brine previše oko nastavka karijere, jer čeka realizaciju pregovora sa pojedinim timovima, od kojih su neki inostrani.
Aldin je peti igrač koji se nakon isteka ugovora razišao sa Dečićem. Prethodno su Tuzi napustili Ivan Knežević, Radoš Dedić, Željko Krstović i Nikola Stojanović, kao i šef stručnog štaba Vesko Stešević. Klub su pojačali golman Damir Ljuljanović, štoper Adrijan Rudović, zadnji vezni Danilo Marković i trener Edis Mulalić.
Dan Online
|
|