|
Post by Admin on Jul 27, 2024 11:56:06 GMT
Plivači Srbije ostali bez finala
Plivačka štafeta Srbije u disciplini 4x100m kraul nije uspjela da se plasira u finale Olimpijskih igara.
Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna završili su kao peti u drugoj kvalifikacionoj grupi.
Srpska štafeta je imala ukupno 11. vrijeme u konkurenciji 16 timova.
Srbija je ovu dionicu isplivala u vremenu 3:14.68.
Najbrži su bili Kinezi (3:11.62), dok su se u finale plasirali još Australija, Velika Britanija, SAD, Kanada, Italija, Mađarska i Njemačka.
Finale će biti održano u subotu od 21.44 časova.
b92 Sport; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 11:58:52 GMT
Na brodu srpskih olimpijaca bile su dvije zastave koje nisu srpske, ovo je mnogima promaklo na otvaranju OI
U petak su svečanom ceremonijom na Seni otvorene Olimpijske igre, grupa srpskih sportista je predstavila srpski tim od ukupno 113 olimpijaca, ali Srbi nisu bili sami na svom brodu.
Tradicionalno je defile poređan abecedno, uz izuzetak Grčke na startu i domaćina na kraju, a uz srpske olimpijce je na brodusrpskih olimpijaca, jer su bili brojčano dominantni, su bili i sportisti Sejšela i Šri Lanke. Na kraju broda su se tako iza srpskih trobojki viorile zastave ove dvije države.
Sejšele i Šri Lanku ukupno predstavlja devetoro sportista. Simon Bačman i Kema Elizabet u plivanju, odnosno Dilan Sikobo u atletici braniće boje Sejšela, a Šri Lanke Kajl Abejsinge i Ganga Senevirante u plivanju, Viren Netesinge u badmintonu i atletičari Aruna Daršana, Taruši Karunaratna i Dilani Lekamge.
Blic Sport; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 12:00:08 GMT
Kina slavi strijelce i skakačice u vodu
Kineske takmičarke Džan Jani i Džen Jiven osvojile su zlatnu medalju u sinhronim skokovima u vodu na Olimpijskim igrama u Parizu.
One su sa odskočne daske tri metra pobjedile rezultatom 337,68 poena.
Kineskinje su bile favoriti pošto su na posljednja tri svjetska prvenstva pobjeđivale u toj disciplini.
Srebrnu medalju osvojile su Amerikanke Sara Bejkon i Kesidi Kuk sa 314,64 poena, a bronzu Britanke Jasmin Harper i Skarlet Mju Džensen sa 302,28 poena.
Kineski takmičari su decenijama dominantni u skokovima u vodu, a prije tri godine na Igrama u Tokiju osvojili su sedam od osam zlatnih medalja.
Nešto ranije, streljačka reprezentacija Kine osvojila je zlatnu medalju na 10 metara vazdušnom puškom u mješovitoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu.
Kina je u finalu pobjedila Južnu Koreju 16:12.
Bronzanu medalju osvojila je selekcija Kazahstana, koja je pobjedila Njemačku 17:5.
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 12:01:28 GMT
Zorani Arunović malo falilo za finale
Srpska strelkinja Zorana Arunović nije uspjela da se plasira u finale u disciplini vazdušni pištolj (10 m).
Ona je završila kao 10. u kvalifikacijama u konkurenciji od 44 takmičarke.
Imala je 575 pogođenih krugova, dok je osmoplasirana Ransjin Đijang imala dva više.
Najuspješnija je bila Mađarica Veronika Major sa 582 pogođena kruga.
Podsjetimo, Damir Mikec je kao prvi u istoj disciplini kod muškaraca prošao u finale.
Zorana će upravo sa njim učestvovati u miksu.
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 12:04:16 GMT
Stjepanović: "Mnogo je falilo za finale"
Plivačka štafeta Srbije u disciplini 4x100m kraul nije uspjela da se plasira u finale Olimpijskih igara.
Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna završili su kao peti u drugoj kvalifikacionoj grupi, sa ukupno 11. vremom od 3:14.68.
Ovaj sastav prije mjesec dana u Beogradu osvojio evropsko zlato, ali u Parizu nisu uspjeli da budu na istom nivou i ostali su bez mogućnosti da se bore za medalje.
Najiskusniji među njima Velimir Stjepanović istakao je da štafeta podbacila u odnosu na izdanje u Beogradu.
"Mnogo je falilo za finale, sekunda u plivanju je dosta. Dosta sporije sam plivao sad nego u Beogradu. Takav je sport - pogriješiš malo, a može da te košta mnogo. Najbitnije je da smo svi dali sve od sebe. Barna i ja imamo još po dvije trke, fokusiraćemo se na to. Nažalost, ova dvojica već sjutra idu kući. To je to, bitno je da smo prije mjesec dana ostavrili nešto divno. Teško je održati formu mjesec dana poslije, ali ostavili smo srce u bazenu", rekao je Stejapnović srpskim izvještačima u Parizu.
Andrej Barna ističe da on i Stjepanović moraju da dignu glave za nastavak OI.
"Cijela grupa je malo slabije otvorila, pa smo pali iza i onda je teško iščupati se. Plivali smo malo bolje na EP. Nije bilo dovoljno, ali smo sve od sebe i svoj maksimum. Sada fokus na naredne trke, Velja i ja da podignemo glave i da se fokusiramo na "stotku" u utorak", rekao je Barna.
Justin Cvetkov bio je zadovoljan prikazanim na svojim prvim Olimpijskim igrama.
"Najmlađi sam u srpskom timu sa 17 godina i sama činjenica što sam na OI je veoma lijepa. Tehnički bolja nego na EP. Ovdje godine sam imao od svih momaka najviše takmičenja , jer sma još uvijek junior. Generalno sam zadovoljan", rekao je on.
Nikola Aćin žali što nisu uspjeli da ostvare cilj.
"Ciljali smo finale, žao nam je što nismo uspjeli. Dali smo sve od sebe, bio je nezgodan period između EP i OI, manje od mjesec dana za pripreme. Ciljan je bio dobar performans na EP i vjerovatno je to poremetilo nastup ovdje. Uživali smo trkajući se sa najboljima", poručio je Aćin.
|
|