|
Post by Admin on Jul 27, 2024 12:22:28 GMT
Damir Martin prošao u četvrtfinale samca
HRVATSKI veslač Damir Martin (36), vlasnik dva olimpijska srebra i jedne bronze, prošao je u četvrtfinale samca na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon što je bio drugi najbrži u svojoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 6:54.83.
Ispred njega bio je Rumun Mihai Hiruta s vremenom 6:51.51, dok je daleko iza Hiruta i Martina treći bio Litvanac Giadrius Bieliauskas s vremenom 7:00.96. U svakoj kvalifikacionoj grupi tri najbrža veslača idu dalje, dok četvrti ide u repasaž. Ranije su u prvoj kvalifikacionoj grupi četvrtfinale izborili Novozelanđanin Tom MakKintoš, Grk Stefanos Ntuskos i Egipćanin Abdelkhalek El-Bana.
Za Martina ovo su četvrte olimpijske igre, a do sada je osvojio tri spomenute medalje - 2012. je u Londonu osvojio srebro s četvercem, 2016. u Rio de Žaneiru srebro u samcu i 2021. u Tokiju bronzu takođe u samcu.
index.hr; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 12:25:24 GMT
Damir Martin: "Sad znam gdje sam. Ubijala me neizvjesnost"
HRVATSKI veslač Damir Martin (36), vlasnik dva olimpijska srebra i jedne bronze, prošao je u četvrtfinale samca na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon što je bio drugi najbrži u svojoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 6:54.83. Ispred njega bio je Rumun Mihai Hiruta s vremenom 6:51.51, dok je daleko iza Hiruta i Martina bio Litvanac Giadrius Bieliauskas s vremenom 7:00.96.
"Drago mi je što znam gdje sam sad. Ubijala me neizvjesnost od zadnje regate do sad"
Martin je nakon trke dao izjavu za HRT. "Drago mi je što znam gdje sam sad. Ubijala me neizvjesnost od zadnje regate do sad. Znao sam da napredujem, ali ne i koliko. Zadovoljan sam početkom trke i prelaznom u sredinu. Ništa se nisam čuvao, tiskao sam se koliko je išlo. Pokušao sam stisnuti Rumuna, vidjeti kako diše, ali vidim da diše. Trebaću doraditi nastup kako bih ga dobio.
Zadovoljan sam, dobro sam se oporavio. Za tri dana je iduća trka, četvrtfinale. Sad je već bila ozbiljna borba, ali nema više laganih trka, ovo su Olimpijske igre. Nadam se da će vrijeme biti malo ljepše, iako ni ovo nije loše. Idemo trku po trku.
Igre uvijek izvuku postotak više koji se negdje skriva. Kako se finale bliži, taj je postotak viši. Još imam nešto baruta u rezervi kako bih eksplodirao kad bude trebalo. Sada sam procijenio da za to nije bilo potrebe", rekao je Martin.
Martin ide po četvrtu olimpijsku medalju
Za Martina ovo su četvrte olimpijske igre, a dosad je osvojio tri spomenute medalje - 2012. je u Londonu uzeo srebro s četvercem, 2016. u Rio de Žaneiru srebro u samcu i 2021. u Tokiju bronzu takođe u samcu.
index.hr; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 12:28:34 GMT
Zbog kiše odložene kvalifikacije u skejtbordingu
KVALIFIKACIJE u skejtbordingu koje su se trebale održati u subotu na Olimpijskim igrama u Parizu, odložene su za ponedjeljak zbog kiše, objavili su organizatori. "Zbog loših vremenskih uslova sinoć i nakon jutrošnjeg sastanka sa svim relevantnim organizatorima, donesena je odluka da se ulično skejtbording takmičenje odloži", objasnio je organizacioni odbor.
Dan nakon svečanosti otvaranja, koja se odvijala po kiši, kvalifikacije u uličnom skejtbordingu trebale su započeti u 12 sati, nakon čega je trebalo uslijediti finale u 17 sati. U središtu Pariza, između vrta Tuileries i Šamps-Elis, stvoren je urbani park za ovu sportsku disciplinu, koja dijeli mjesto s BMX slobodnim stilom, brejkingom i košarkom 3×3.
Ulični skejtboarding, koji se pojavio na Olimpijskim igrama 2021. u Tokiju, sastoji se od izvođenja figura u prostoru koji reprodukuje ulični namještaj kao što su ograde, klupe, rampe, stepenice.
index.hr; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 12:38:26 GMT
Braća Lončarić prošla u polufinale dvojca na pariće
BRAĆA Patrik i Anton Lončarić (23) izborili su polufinale u veslanju u disciplini dvojac na pariće. Blizanci iz Osijeka bili su treći od četiri postave u svojoj kvalifikacionoj grupi, što im je bilo dovoljno za prolazak. S osam sekundi bržim vremenom od Lončarića, prvi su bili Rumuni. Norvežani su bili dvije sekunde brži, a Italijani su ostali čak 24 sekunde iza.
Treba reći da dvojac na pariće nije najjača disciplina braće Lončarić. Najveće uspjehe ostvarili su u dvojcu bez, no, uoči ovih Olimpijskih igara, braća Sinković odlučila su se vratiti u dvojac bez, pa je osječkoj braći blizancima preostalo takmičiti se u dvojcu na pariće.
Polufinale dvojca na pariće na rasporedu je u utorak od 11:10. Podsjetimo, ranije se u četvrtfinale samca plasirao Damir Martin, dok će u nedjelju kvalifikacije u dvojcu bez kormilara odraditi Martin i Valent Sinković.
index.hr; Sportski Forum
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2024 13:00:10 GMT
Braća Lončarić: "Zvuči kao normalna trka, a onda kreće nešto što ne vidimo često"
BRAĆA Patrik i Anton Lončarić (23) izborili su polufinale u veslanju u disciplini dvojac na pariće. Blizanci iz Osijeka bili su treći od četiri postave u svojoj kvalifikacionoj grupi, što im je bilo dovoljno za prolazak. S osam sekundi bržim vremenom od Lončarića, prvi su bili Rumuni. Norvežani su bili dvije sekunde brži, a Italijani su ostali čak 24 sekunde iza.
Lončarići su nakon kvalifikacione trke dali izjavu za HRT. "Idemo direktno u polufinale, izbjegli smo ono čega smo se bojali, a to je odlazak u repasaž. Krenuli smo jako, nije to iznenađenje, ali problem je drugi dio. Tražili smo se neko vrijeme, ali brzo smo se našli i nastavili još jače.
Ne znam vide li to gledaoci, ali tribine kreću od jednog kilometra staze. Stalna dreka vas podigne na viši nivo. Vidjeli smo da su Italijani i Norvežani blizu, pa smo krenuli stiskati. Na kraju ipak nismo ispraznili tankove do kraja. Zadovoljni smo trećim mjestom, dali smo sve od sebe, odradili smo dobru trku. Zadovoljni smo i mi i trener", rekli su Lončarići.
"Zvuči kao normalna utrka do kilometra, a onda kreće publika"
Na pitanje kako im je bilo startovali na Olimpijskim igrama, rekli su: "Odlično. Pritisak je bio velik. Fokusirali smo se na sebe. Zvuči kao normalna trka do kilometra, a onda kreće publika, nešto što mi nemamo priliku često vidjeti, tako pune tribine da nas ili nekoga bodre. Huk nam daje motiv, bio je gušt i užitak."
"Pripreme su nam dobro išle, a sad smo dobili potvrdu. Slijede dobar odmor, treninzi i polufinale u kojem ćemo pokazati sve moguće. Mislim da smo spremni za borbu. Osjećamo se jako lagano, imamo još dosta toga za pokazati. Idemo korak po korak. Kako Igre idu, tako ćemo se samo dizati", dodali su blizanci.
Lončarićima dvojac na pariće nije najjača disciplina
Treba reći da dvojac na pariće nije najjača disciplina braće Lončarić. Najveće uspjehe ostvarili su u dvojcu bez, no uoči ovih Olimpijskih igara braća Sinković odlučila su se vratiti u dvojac bez, pa je osječkoj braći blizancima preostalo takmičiti se u dvojcu na pariće.
Polufinale dvojca na pariće na rasporedu je u utorak od 11:10. Podsjetimo, ranije se u četvrtfinale samca plasirao Damir Martin, dok će u nedjelju kvalifikacije u dvojcu bez kormilara odraditi Martin i Valent Sinković.
index.hr, Sportski Forum
|
|